Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Teicami panākumi Andrim Grīnfeldam prestižajā SUPERENDURO Eiropas kausā

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Mapo,
    12-12-2017

    Jaunā 2017./2018. gada SUPERENDURO sezona ir sākusies ar teicamiem panākumiem Latviešu sportistam Andrim Grīnfeldam, kurš pirmo reizi karjeras laikā startēja “FIM Europe” Eiropas kausā. Sacensības norisinājās Polijas pilsētā Krakovā, Tauron arēnā, vairāk kā 12 000 skatītāju priekšā šajā sestdienā.

    Andris savu karjeru motosportā uzsācis jau 4 gadu vecumā moto triālā un pašreiz ir Baltijā spēcīgākais braucējs. Tas arī ir galvenais iemesls uzsāktajam ceļam Superenduro virzienā, jo pašreiz Pasaulē spēcīgākie braucēji ir karjeru uzsākuši tieši triālā un tas ir kā galvenais pamats ceļā uz augstiem rezultātiem šajā disciplīnā.

    Galvenais mērķis dodoties uz šīm sacensībām bija tieši pieredzes gūšana. Neskatoties uz to, ka aktīvi treniņi ar enduro motociklu tika uzsākti tikai divas nedēļas pirms sacensībām, Andris 28 sportistu konkurencē no 11 dažādām valstīm jau kvalifikācijas braucienos uzrādīja augsto trešo labāko apļa laiku.

    Andra komentārs par secensībām: “Kvalifikācijas laiks man deva labu starta izvēli un pirmajā fināla braucienā startu uzsāku no pirmās rindas. Mērķis bija neiekļūt nevienā sadursmē, kas arī izdevās, bet ar zināmu piesardzību braucot es braucienu uzsāku kā septītais vai astotais. Tālāk sākās pakaļdzīšanās visiem top braucējiem un, pateicoties triāla prasmēm, bieži nācās izvēlēties sarežģītākās trajektorijas un riskēt, jo tas bija vienīgais veids kā apsteigt konkurentus. Pirmo finālu noslēdzu kā otrais, kas bija liels pārsteigums man, jo īsajā trasē brauciena laikā ir praktiski neiespējami izsekot līdz rezultātam.

    Otrais brauciens sākās vēl dramatiskāk, jo starts notika apgrieztā secībā - labākie sportisti startēja no otrās rindas. Otrajā braucienā nokļuvu nelielā sadursmē, līdz ar to cīņu uzsāku no priekšpēdējās 13. vietas, tomēr pašam neticamā cīņā aizcīnījos līdz trešajai vietai, kas kopvērtējumā deva stabilu otro vietu un pjedestālu.”

    Jāpiemin, ka šis ir augstākais rezultāts, kāds jebkad sasniegts kādam no Latvijas braucējiem šajā disciplīnā. “FIM Europe” kauss ir kā starta posms ceļā uz Pasaules čempionātu, kurā sacenšas 14 pasaulē spēcīgākie braucēji, lai cīnītos par Pasaules čempiona titulu,kas pateicoties privātajiem atbalstītājiem un Ghetto Games vairs nav tikai nesasniedzams nākotnes mērķis!












    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties