Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Otrdien tiks nosaukti Latvijas Gada motocikls 2018 titulu ieguvēji

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Delfi.lv,
    20-08-2018

    Latvijas Gada motociklis 2018 uzvarētājs tiks paziņots otrdien, 21. augustā, pulksten 12 tirdzniecības centrā Mols, izvērtējot pretendentus no BMW, Harley-Davidson, KTM, CanAm, Honda, Mash, Royal Enfield, Triumph, Ducati, MV Agusta un Husqarna pārstāvniecībām. Juverielmākslinieka Oļega Auzera veidoto ceļojošo balvu t/c Mols un konkursa Latvijas Gada motocikli organizētāji pasniegs 2018. gada laureātam.

    Noslēgumam tuvojas ikgadējais žurnālistu un moto speciālistu balsojums un ir noskaidroti "Latvijas Gada motocikls 2018" laureāti. Balsojumā bija pārstāvēts 21 2018. gada spēkrats: "Honda GL1800 Tour DCT", "Honda CB1000R+ ABS", "Honda Africa Twin Adventure Spots DCT", "BMW G 310 GS", "BMW F 850 GS", "BMW K 1600 Grand America", "Harley-Davidson Softail Fat Boy", "Moto Guzzi V9 Bobber", "MV Agusta Turismo Veloce 800", "Husqvarna Vitpilen 400", "Mash Scrambler 400 Custom", "CanAm Spyder F3Sport cruising", "KTM 1090 Adventure R", "Ducati Scrambler 1100 Sport", "Triumph Boneville Bober", "Triumph Boneville Scrambler" un "Triumph Tiger 1200/800".

    Balsošanas notika kategorijās: "Latvijas gada motocikls 2018" - 1., 2 un 3. vieta; paaugstinātas ērtības lielie motocikli (kruizeri), ielas motocikli, piedzīvojumu motocikli, čoperi/boberi, scrambleri, motocikli līdz 500 cm3 un tautas balsojums.

    Arnis Blodons, "Latvijas Gada motocikls 2018" organizētājs: "Ir piektā gadskārta, kopš Latvijā un arī Baltijā veidojam šāda tipa konkursu. Tas aktivizē interesi par motociklu jaunumiem, motokultūru, ļauj interesentiem izvēlēties sev piemērotāko un interesantāko spēkratu ikdienai un atpūtai. Ir bijušas gan kopīgas testa dienas, gan individuāli izbraukumi žūrijas dalībniekiem. Tie ir pieredzējuši motosportisti, žurnālisti, kā arī specifisku profesionālo dienestu pārstāvji, kuru ikdiena ir saistīta ar mototransportu. Piemēram, Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, kura pakļautībā ir policistu nodaļa uz motocikliem".

    Oskars Irbītis, "Latvijas Gada motocikls 2018" žūrijas padomes priekšsēdētājs: "Šī gada konkurss bija liels izaicinājums žūrijai – tik dažādi motocikli, dažādiem ceļiem un auditorijai. Žūrijai nebija viegli tos izvērtēt, par ko liecina arī balsojuma rezultāti. Nebija viena izteikta līdera un rezultāti mainījās ar katru nākamo balsotāju gan žūrijas balsojumā, gan tautas balsojumā. Nebija viegli līdz pat pēdējam mirklim, jo punktu skaits dažiem konkursantiem bija vienāds. Visu izšķīra, kā saka sporta komentētāji, sekundes simtdaļas. Un tas rada to intrigu un spriedzi, kuru gaidām no šāda tipa konkursiem. Tas nozīmē, ka mototirgus ir tik labi attīstījies, ka izšķirties par vienu līderi, pašu labāko, ir ļoti sarežģīti."

    Pagājušajā gadā pēc žūrijas balsojuma galveno balvu "Latvijas Gada motocikls 2017" saņēma: 1. vieta – "Yamaha Tracer 700"; 2. vieta – "KTM 1290 Adventure S"; 3. vieta – "BMW R 1200 GS"; Tautas balsojums: 1. vieta – "Honda Rebel 500"; 2. vieta – "BMW R NineT Scrambler"; 3. vieta – "Mash TT40".


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties