Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Enduro sprints pirmo reizi sporta kompleksā „333”

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Luīze Mīkstā, LaMSF,
    31-08-2018

    Sestdien, 1. septembrī Ropažu novadā, sporta kompleksā „333” norisināsies Latvijas kausa ceturtais posms enduro sprintā, Latvijas čempionāta sestais posms enduro, Lietuvas kausa otrais posms enduro sprintā.

    Daudziem sporta komplekss „333” ir zināma kā sporta, izklaides un atpūtas vieta visai ģimenei. Enduro sportistiem šī būs jauna pieredze, jauna trase, jauni izaicinājumi un jaunas virsotnes, jo sporta kompleksā „333” enduro sprints notiks pirmo reizi.

    Sacensību organizators, pieredzējušais enduro sportists Lauris Ermanis („Motosports RT”) uzskata, ka šī ir ļoti laba un parocīga sacensību vieta, jo tā atrodas tuvu Rīgai. Arī Laurim Ermanim kā sacensību organizatoram pēc daudzu gadu pārtraukuma viegli nav: jāsaskaņo daudz lietu, jāorganizē un jāgatavojas sacensībām. Runājot par trasi, organizators pastāstīja, ka no bāzes vietas skatītāji un atbalstītāji varēs redzēt abus testus. Tie būs labi pārskatāmi. Viens tests ir trases sākumā, bet otrs –pārbrauciena beigās. „Pirmais krosa un ekstrēmā testa apvienojums ir aptuveni divus kilometrus garš. Šajā testā iekļauti dažādi elementi – riepas, baļķi, kas visiem solo klases sportistiem būs jāpārvar. Otrs – enduro tests, kas ir aptuveni četrus kilometrus garš. Tas galvenokārt būs pa mežu. Būs arī kalni – augšup un lejup, un serpentīni,” stāsta Lauris. Kopumā sacensību organizators atklāj, ka trase būs vidēji sarežģīta, kurā būs jādomā un jāpiedomā, kā labāk izbraukt un pārvarēt šķēršļus tā, lai nenokristu. Pārbrauciens ir aptuveni 20 kilometrus garš. Tas aptver visu „333” teritoriju un lielākoties vedīs pa meža stigām un taciņām, izslēdzot koplietošanas ceļus. Būs arī nelieli uzkalniņi, kuri būs jāpārvar pa vienu vai otru trajektoriju. „Trasi veidoju tā, lai man pašam patiku, un būtu interesanti pa to braukt,” stāsta Lauris. „Pieņemu, ka kādam iesācējam vai veterānu klases sportistam trase varētu šķist sarežģīta vai pat grūta, bet nekas nav nepārvarams. Ja nevar pārbraukt riepas, tad var motociklu pārstumt tām pāri,” uzskata organizators. „Bīstamajām vietām būs apbraucamais celiņš, bet vienkāršākajām – nē, jo citādi iesācēji neiemācīsies pārvarēt un uzveikt sarežģītās vietas.”

    „Esiet laipni gaidīti kopā ar ģimenēm un draugiem. Sporta kompleksā „333” būs ko darīt visai ģimenei. Par siltām pusdienām arī padomāts, jo darbosies kafejnīca. Uz tikšanos 1. septembrī sporta kompleksā „333”!,” aicina Lauris Ermanis.

    Pirmais starts plkst. 12.30.

    Sacensību nolikums: ŠEIT

    Reģistrācija: www.enduromanager.eu līdz 31.08.2018. plkst. 14:00. Neskaidrību gadījumā rakstīt uz dbluma@inbox.lv
    Atgādinām, ka motosports ir paaugstinātas bīstamības sporta veids, un aicinām būt uzmanīgiem, ievērot norobežojošās lentas un tiesnešu norādījumus, kā arī īpaši pieskatīt savas jaunākās atvases un suņus. Esam par drošu motosportu!


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties