Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Motokross Apē sagādā rekordus un ekstrēmas situācijas

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Astra Binde, “Motoklubs Ape” preses sekretāre, Apes tūrisma darba organizatore,
    08-05-2019

    Spraigiem notikumiem un rekordiem bagātas bija svētdien Apē notikušās motokrosa sacensības. Pirmo reizi šeit notika apvienotais Latvijas un Igaunijas motokrosa čempionāta posms, kā arī “Vaidavas kausa” izcīņa, par kuru sportisti sacentās jau 46. reizi.

    Par spīti izaicinošajiem laikapstākļiem, Arvīda Levana vārdā nosauktajā trasē sanākušos ap 4000 skatītājus priecēja kupls dalībnieku sastāvs. Piedalījās ne vien daudzi labākie Latvijas un Igaunijas motokrosisti, bet arī sportisti no Lietuvas, Krievijas un Somijas. MX1 un MX2 klases dalībnieku lielā skaita, kā arī pielijušās trases dēļ organizatoriem nācās izmainīt dienas kārtību, līdz ar to sacensību kopgarums sasniedza 13 stundas!

    Galveno balvu - spožo Vaidavas kausu un arī Latvijas un Igaunijas čempionāta otrā posma uzvarētāja titulu jau septīto reizi prestižajā MX1 klasē izcīnīja par “Igaunijas ekspresi” dēvētais Tanels Leoks. otrajā vietā Matīss Karro (komanda MX Moduls), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena - Toms Macuks (MX Rodeo).

    MX2 klasē pārliecinoši uzvarēja Kārlis Sabulis (MX Moduls), aiz sevis atstājot Igaunijas sportistus Prītu Ratsepu un Jorgenu Matiasu Talviku.

    Uzvaru blakusvāģu klasē svinēja Latvijas/Igaunijas ekipāža Jānis Daiders /Tanels Koivs (Salacas Kauss), bet kvadros - Kevins Sārs (Igaunija).

    MX85 klasē triumfēja Uldis Freibergs ( F.F.F.Sporta klubs), bet MX85B klasē - Bogdans Židkovs (Krievija). MX2Junioriem 2T klasē uzvarēja Mairis Pumpurs (MX Moduls), bet 4T - Jegors Frolovs no Krievijas.

    Startējot kopējā braucienā, MX30+ klasē pirmo vietu izcīnīja Dmitrijs Vinogradovs no Igaunijas, MX veterānu klasē - Leons Kozlovskis (MX Ādaži). Savukārt MX Senioru vērtējumā nepārspēts palika Jānis Mironovs (CAMK Latgale).

    Emocijām bagātajā, atraktīvajā “Zelta Mopēds” čempionāta 2.posmā piedalījās seši desmiti lielu un mazu dalībnieku, to skaitā trīs meitenes. Grupā ZM -16 g. uzvarēja Jānis Grava, ZM 16+ nepārspēts bija Ainārs Karro (komanda Karro MX), ZM 2A - Arvo Matheuss (Mazmoto Racing Team), ZM Meitenes- Laura Gredzens (Valkas Vanagi), ZM Retro - Ilgonis Karro, ZM Sports - Renārs Karro (Karro MX).

    Ar gardām balvām no "Leoki kala" tika apbalvoti "Starta karaļi” vairākās motociklu klasēs, savukārt par tālāko lēcienu Klētskalnā (41 m) balvu saņēma Kārlis Sabulis. Notika tradicionālā loterija uz ieejas biļetēm, tās galvenā balva - akumulatora trimmeris no STIHL aizceļoja uz Valmieru.

    Organizatoru liels paldies visiem, kas ieradās, piedalījās, atbalstīja sacensības!

    Jāpiebilst, ka šajā tehniskajā sporta veidā nereti gadās arī ekstrēmas situācijas. Izņēmums nebija arī šoreiz, kad mediķiem nācās transportēt uz medicīnas iestādi pārbaudei ne vien vairākus trasē traumas guvušus sportistus, bet arī kādu tuvu trasei esošu skatītāju.

    Visi sacensību rezultāti apskatāmi
    ŠEIT

    Informācija un fotoreportāžas arī www.vaidavaskauss.lv







    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties