Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Matīss Karro uzvar Cross Country Stendē

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Luīze Vīksna, LaMSF,
    11-06-2019

    Aizvadītajā nedēļas nogalē, 8. jūnijā Talsu novadā, Stendē, Stendes mototrasē norisinājās Latvijas kausa trešais posms Cross Country.

    Sacensībās bija ieradušies Baltijas valstu drosmīgākie un izturīgākie sportisti, kas vairāk kā +30 grādu lielajā svelmē cīnījās par uzvarām. Solo klases pārstāvēja 93 braucēji, bet kvadriciklu klasēs – 20 sportisti. Neskatoties uz lielo karstumu, grūto trasi, putekļiem, kas vērpetēs griezās kvadriciklu braucienā, sportisti bija priecīgi un pozitīvi par aizvadīto posmu. Organizatori bija parūpējušies par to, lai braucēji izbaudītu lieliski sagatavoto trasi un pasākuma atmosfēru kopumā.

    Solo klašu konkurencē, absolūti ātrākais bija pieredzējušais motokrosa braucējs Matīss Karro, kurš guva pārliecinošu uzvaru, aiz sevis atstājot kluba “Motosports RT” spēcīgos braucējus – Edgaru Siliņu un Lauri Ermani.

    Pēc sacensībām E2 klases uzvarētājs Matīss Karro pastāstīja, ka sestdien Stendē aizvadīja labu treniņu un izbaudīja Cross Country pasākumu. “Trase bija smaga gan laikapstākļu ziņā, gan seguma ziņā, meža posmā bija daudz sakņu. Braucot meža daļā, ēnās saknes bija grūti pamanāmas,” atklāj sportists, bet “posms ļoti patika. Nācās kārtīgi pasvīst, taču sacensības uzvarēju.” Startā Matīss Karro aizbrauca kā pirmais un tā arī noturējās līdz iebrauca pirmajā pit-stopā uzpildīt bāku. “Tajā brīdī Edgars Siliņš mani apsteidza, bet pēc tam jau atkal viņu noķēru. Šaurajās meža takās nevarēju apdzīt, sagaidīju taisnīti, pa kuru apdzinu E. Siliņu un aizbraucu savā ritmā. Kā veldze pēc karstuma, apbalvošanas laikā sāka gāzt lietus. Bet neesam no cukura un neizkusām. Protams, lielajā karstumā viegli nebija, bet laikapstākļus var paredzēt laikus, tāpēc tam arī laicīgi ir jāgatavojas,” pozitīvs par aizvadīto posmu ir Matīss Karro.

    Sarunā ar E1 klases uzvarētāju Edgaru Siliņu (“Motosports RT”), viņš atklāja, ka dodoties uz Cross Country Stendē, jau zināja, ka šīs būs labi sagatavotas sacensības. “Izbraucot iepazīšanās apli, trase šķita dinamiska, ar daudz elementiem – mežs, stigas, krosa trase, takas. Viss vienā trasē, kas bija ļoti interesanti. Kā jau iepriekšējos gados, tā arī šogad sacensības bija noorganizētas visaugstākajā līmenī. Lielākā daļa trases bija laistīta. Līdz ar to šogad bija daudz mazāk putekļu,” stāsta sportists, kurš secināja, ka, “ja meža posmā ielaiž traktoru, tā vairs nav tāda trase. Labi, ka tie bija vien daži metri. Labāk, lai meža daļa ir nelīdzena un šaura, nekā plata un pilna ar saknēm.” Startā Edgars aizbrauca kā piektais, taču pēc pirmā līkuma sportists izvirzījās otrajā pozīcijā, kurā lielāko brauciena laiku arī noturējās. “Iztiku bez kritieniem, taču pāris reizes uz saknēm tomēr „nesmuki sanesa”. Savu smaguma artavu deva arī karstums, bez dzēriena somā būtu grūti nobraukt sacensības līdz galam,” tā par aizvadīto posmu Stendes mototrasē Edgars Siliņš.

    Kvadri open klases trešās vietas ieguvējs Mārtiņš Mīkstais pēc septiņu gadu pārtraukuma ir atgriezies trasē un ir priecīgs, ka atkal var startēt Cross Country. Uz jautājumu, kur sportists bija “nozudis”, viņš atklāja, ka “ceļgala traumas dēļ motosportista karjeru nācās pārtraukt. Taču šogad, vecākais brālis Roberts Mīkstais piezvanīja un piedāvāja, vai gribu atsākt piedalīties sacensībās. Tā nu es piekritu un atkal startēju Cross Country.” Šajā posmā Mārtiņam starts neizdevās, jo nevarēja uzreiz iedarbināt kvadriciklu un trasē aizbrauca kā sestais. “Meža daļā trase bija šaura – kvadricikla platumā un bija visai grūti apsteigt priekšā braucošos. Bija tikai dažas taisnītes, kur varēja apdzīt. Motokrosa trase bija laba – tik daļēji „izdauzīta”,” stāsta Mārtiņš, kuram sacensības kopumā patika. Protams, grūtību pakāpi paaugstināja lielais karstums un putekļi. “Mums, kā kvadriciklu open klases uzvarētājiem paveicās, jo, kad kāpām nost no goda pjedestāla, sākās pamatīgs lietus,” tā Mārtiņš Mīkstais.

    Sacensību direktors Guntars Žigats (“MK Stende”) ir gandarīts par aizvadītajām sacensībām, jo viss kopumā norisinājies veiksmīgi un kā saka – sacensības tika noslēgtas uz pozitīvas nots. “Otrajā dienā pēc pasākuma saņēmu pateicības vārdus no sportistiem par lieliski sagatavotām un organizētām sacensībām. Arī sacensību laikā, parunājot ar braucējiem, visi sportisti bija apmierināti ar mūsu paveikto darbu,” priecīgs ir Guntars Žigats. “Otrajā – kvadriciklu braucienā traucēja putekļi, bet tas kompensējās apbalvošanā, kad sākās negaiss. Putekļi tika aizskaloti. Šī apbalvošana šoreiz paliks atmiņā visiem. Tās laikā lija lietus, kausi bija piepildīti ar ūdeni. Izmirkām līdz ādai. Jautrība bija liela. Ja negaiss būtu uznācis brauciena laikā, tad tas, iespējams, būtu sabojājis gan trasi, gan arī kvadriciklu braucienu. Viss notika tā, kā tam bija jānotiek,” saka Guntars Žigats. Ar kuplo dalībnieku skaitu sacensību direktors ir apmierināts, jo bija ieradušies sportisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Arī kvadriciklu klasēs bija daudz braucēju. “Prieks, ka aizsākām jaunu veidu, kā popularizēt un rādīt Cross Country interneta vietnē arenanet.lv tiem skatītājiem un interesentiem, kuri nevar sacensības vērot klātienē. Aivara Ermaņa vārdiem: “Jaunās tehnoloģijas ienāk arī enduro pasaulē.” Sacensību direktors ir gandarīts arī par absolūto iesācēju klašu dalībnieku skaitu un interesi par šāda veida pasākumu. “Absolūtais iesācējs klasē piedalījās deviņi dalībnieki, pēc sarunas ar viņiem, radās iespaids, ka sacensības patikušas un šīs nebūs pēdējās. Sacensību laikā varēja redzēt, kurš bija atbraucis pirms sacensībām uz treniņiem un kurš ne. Kurš ir motokrosa braucējs un kurš ne. Braucēji varēja izpausties – vieniem labāk veicās krosa sadaļā, citiem atkal meža posmā. Cīņa kopumā bija interesanta.” Kopējais trases garums bija precīzi 8 kilometri. Meža sadaļa bija mitra, tur neputēja. Lietus neuzlija, trasi nācās liet pašiem. Solo klasēm viss bija ļoti labi, bet kvadriciklu klasēm sāka putēt. Kopumā sportisti bija priecīgi un apmierināti. “Centāmies darīt visu, kas bija mūsu spēkos. Prieks par Jāņa Bauņa tiesnešu komandu, viņi, kā vienmēr strādāja ļoti labi. Arī mediķiem darba nebija daudz, paldies arī zemnieku saimniecībai “Priednieki”, kas parūpējās par gardo maltīti. Viss kopumā bija skaisti. Paldies visiem sportistiem par izturību.

    Paldies atbalstītājiem – Talsu novada pašvaldībai, Stendes pilsētai un Andim Āboliņam, SIA “Voka”, AS “Ingrid D un veikalam Meža dārzs”, veikalam ELVI Stendē, AS Talsu Meliorators, AS Talsu Mežrūpniecība, SIA Betona Profs, EPIC print, Arenanet.lv, “Isostar”. Paldies visiem sportistiem, kas atbrauca,” tā Guntars Žigats.
    Latvijas kausa Cross Country trešā posma uzvarētāji

    E1 klasē:
    1. Edgars Siliņš
    2. Gints Bērziņš
    3. Allar Keerme

    E2 klasē:
    1. Matīss Karro
    2. Timmo Mots
    3. Tanel Rauk

    E3 klasē:
    1. Lauris Ermanis
    2. Mārtiņš Vinters
    3. Argo Keerme

    Enduro klasē:
    1. Ragnar Valdstein
    2. Riho Keerme
    3. Alvis Lecis

    Veterāni 50+ klasē:
    1. Ivars Miķelsons
    2. Danielius Žoštautas
    3. Andris Kalniņš

    Seniors 40+ klasē:
    1. Einārs Vinters
    2. Sandris Kļaviņš
    3. Jānis Rasmanis

    H30+ klasē:
    1. Jānis Jansons
    2. Gatis Megris
    3. Ivo Ģermanis

    A18+ klasē:
    1. Valdis Šakins
    2. Rolands Neimanis
    3. Antanas Pučinskas

    Iesācēji (C) klasē:
    1. Roberts Jānis Rubens
    2. Ilgvars Martemjanovs
    3. Jānis Bērziņš

    Juniors 14+ klasē:
    1. Markuss Daniels Jauntirāns
    2. Dāvis Kampars

    85 cm3 klasē:
    1. Gustavs Grantiņš

    Absolūtais iesācējs klasē:
    1. Edvards Šnēfelds
    2. Jānis Rullis
    3. Mikus Bēvalds

    ATV līdz 750 klasē:
    1. Toomas Tika
    2. Aigars Lazdiņš
    3. Dzintars Bortiņš

    ATV no 750 klasē:
    1. Taivo Kaarna
    2. Lennart Kiivit
    3. Jānis Suhanovs

    Quad open klasē:
    1. Andris Ciršs
    2. Jānis Arbidāns
    3. Mārtiņš Mīkstais

    Latvijas kausa klubu komandu ieskaitē ar iegūtiem 60 punktiem, uzvarēja “Motosports RT” – Edgars Siliņš, Lauris Ermanis, Sandris Kļaviņš un Markuss Daniels Jauntirāns. Otrajā vietā ar 54 iegūtiem punktiem “JVE MotoTeam” – Gints Bērziņš, Mārtiņš Vinters, Einārs Vinters un Valdis Šakins. Trešajā vietā ar 47 punktiem, igauņu sportistu komanda “Johvi MK” – Allar Keerm, Tanel Rauk, Argo Keerme un Riho Keerme. Sacensībās par uzvaru Latvijas kausu klubu komandu ieskaitē cīnījās sešas komandas.

    Sacensību rezultāti pieejami šeit: https://www.licences.lv/events?discipline=2&fbclid=IwAR0oU_YfOzKo9ztaxieIs9yd0rtYsdTFxqfbyNLQ78QQ-2t1YAhVqPqWlqQ

    Nākamais Latvijas kausa ceturtais posms Cross Country notiks 28. septembrī Madonā.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties