Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Drošas Motobraukšanas Dienas 2021

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (6)
  • Drukāt
  • 24-04-2021

    Šī gada 13., 14. un 15. aprīlī pateicoties Latvijas Motoklubu Asociācijai, SFRT Motorsports un 1. Motoskolai, kā arī Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas birojam, bez kura atbalsta šis nebūtu iespējams, norisinājās, jau par tradīciju kļuvušās, Drošas Motobraukšanas Dienas.


    Šis ir pasākums, kas ik gadu pulcē milzum daudz motobraucēju, ļaujot tiem atsvaidzināt savas prasmes un zināšanas drošā vidē, bez maksas. Arī šis gads organizētājiem bija izaicinājums, jo nācās pielāgoties situācijai valstī, un rīkot šo pasākumi atbilstoši tai, kas veiksmīgi arī izdevās. Pasākums jau klasiski norisinājās 3 dienas, šoreiz katrā no dienām izveidojot 9 grupas, kur katrā iespēja izbraukt bija 10 cilvēkiem. Rezultātā tas ļāva savas prasmes atsvaidzināt un uzlabot 270 cilvēkiem.

    Arī šogad reģistrēšanās tika organizēta tiešsaistē, lai tādējādi izvairītos no drūzmēšanās. Arī teorētiskais materiāls, kā arī Max Moto sagatavotais materiāls par ielai drošu ekipējumu, tieši tāpat kā pagājušogad, tika organizēta tiešsaistē, kura katram braucējam bija jānoskatās iepriekš. Uz vietas dalībnieki noklausījās tikai īsu ievadinstruktāžu un devās trasē. Pēc izbrauciena visi tika aicināti doties prom, tādējādi ļaujot nākošajai grupai gatavoties braucienam.

    Šis gads nebija izņēmums un daudzas grupas bija pilnas jau gandrīz uzreiz pēc reģistrācijas izsludināšanas. Tiešām radās sajūta, ka daudzi jau bija gatavi un rindā pirmie, gaidot, kad tiks atvērta reģistrācija. Organizatori šogad bija parūpējušies par to, lai interesenti zinātu, kad tiks atvērta reģistrācija, tādējādi dodot visiem vienādas iespējas izvēlēties sev vēlamāko dienu un laiku.

    Tāpat kā citus gadus, arī šogad rosība trasē sakās jau 9:30 no rīta, pirmos braucējus sagaidot 10:00, lai jau 10:15 , pēc nelielas Rūdolfa Bergmaņa – SFRT Motorsports vadītāja instruktāžas, tie varētu doties trasē. Katra no grupām devās trasē, pirms, tam veicot īsu drošības brauciena testu, pievarot veiklības čūsku, braukšanu pa granti un strauju apstāšanos, kur pareizu uzdevumu izpildi uzmanīja 1. Motoskolas vadītājs un instruktors Uģis Spēlmanis.

    Noteikti liels paldies jāsaka SFRT Motorsports komandas sportistiem, katru dienu devās trasē, lai dalībniekiem palīdzētu izvēlēties pareizākās trajektorijas un pēc brauciena labprāt atbildētu uz visiem dalībnieku jautājumiem. Pie tik intensīvas grupu maiņas, šogad bija nepieciešami četri instruktori, šogad tie bija pieredzējušie SFRT Motosports braucēji Ivo Vinniņš un Mārtiņš Seržants. Palīgā viņiem nāca Matīss Elsbergs un pats SFRT Motorsports vadītājs - Rūdolfs Bergmanis.

    Nobeigumā gribas pieminēt, ka lielākā balva organizatoriem noteikti ir atsauksmes, un sajūsminātā dalīšanos pieredzē, kas iegūta, pavadot laiku trasē.

    “Paldies @sfrt_motorsports par iespēju atsvaidzināt braukšanas iemaņas pēc ziemas pauzes un paldies @rudolfs_bergmanis par vērtīgiem padomiem! “

    “Sveiciens no nūbīša, tikko kā no @bikernieku_trase Teikšu tā, būt starp pieredzējušajiem.. visu cieņu pacietīgajiem, kuriem pa priekšu vai jau par apli atpalicis brauca mazais nūbītis. Paldies tam mazajam zēnam, kurš man rādīja īkšķīti, kad izbraucu cauri zigzag konusiņiem- tas man lika sasmaidīties un finiša taisnē nenobēdāties par to, ka jau atkal bmw gs1200 jau kuro reizi pabrauc garām kā mazam ezim.Paldies @sfrt_motorsports un Latvijas MC asociācijai, visiem, visiem, kuri organizē šo, ļoti noderēja šī pieredze gan man nūbītim, gan manam vīram jau pieredzējušajam braucējam. Paldies instrukoram, kurš man brauca priekšā un rādīja trajektorijas, un pēc brauciena vēl pienāca klāt, lai parunātos un iedrošinātu braukt drošāk”

    “Paldies par pasākumu! Vērtīgi, interesanti un jautri!”
    Protams, neizpaliekoši bija jautājumi un lūgumi šo pasākumu izvērst visas sezonas garumā, kas tiešām uzlabotu arī sezonas noslēguma statistiku.


    Ļoti liels prieks, ka joprojām dalībnieku vidū redzami braucēji ar dažādu pieredzi un dažādiem motocikliem, kas nozīmē, kā šis pasākums netiek vērtēts kā tikai sportistiem atbilstošs.


    Par bildēm paldies
    Photo by Māšele - Maija Miglāne Maija Miglāne




    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties