Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Nedēļas nogalē Latvijas čempionāta motokrosā atklāšana

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Luīze Vīksna (LaMSF),
    16-08-2021

    Svētdien, 22. augustā Alojā, Jaunzemnieku mototrasē norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā. Šajā trasē ir veikti vairāki uzlabojumi, trases infrastruktūra katru gadu tiek arvien vairāk uzlabota un attīstīta. Tā ir atbilstoša, lai šeit uzņemtu spēcīgos Latvijas čempionāta pirmā posma dalībniekus.

    Sportistiem, klubu komandu vadītājiem, organizatoriem Latvijas čempionāts motokrosā ir svētki! Tas ir gada gaidītākais notikums, jo, lai kļūtu par Latvijas čempiona titula ieguvēju, ir krietni vien jāpapūlas. Cīņas trasē ir sīvas un tajā pašā laikā aizraujošas, mazākā kļūda, nepareiza trajektorija vai kāda cita neparedzēta ķibele var liegt iegūt Latvijas čempiona titulu.

    Šogad Latvijas čempionāts sāksies Alojā, otrais posms notiks 29. augustā, Apē. 12. septembrī, Cēsīs sekos trešais posms, bet noslēdzošā cīņa - 19. septembrī, Dobelē.
    Sarunā ar 2020. gada MX1 klases pirmās vietas ieguvēju Tomu Macuku (“Rodeo MX”), viņš atzina, ka ir gatavs Latvijas čempionātam. “Cīnīšos par augstākajiem mērķiem, tad jau redzēs, kā veiksies,” stāsta sportists. Jau pagājušā gada Latvijas čempionāta posmā Alojā trasē bija veiktas lielas izmaiņas. “Trase ir atbilstoša Latvijas čempionāta līmenim, tā ir ļoti laba, ātra, ir vietas, kur var apdzīt un būs interesantas sacensības. Lielākie konkurenti ir Kārlis Sabulis (“MX Moduls”), arī Kārlis Kalējs (“Rambas R”) ir spēcīgs. Domāju, ka konkurentu netrūks. Šim pasākumam jāgatavojas nopietni un jābrauc ar diezgan kaujiniecisku noskaņojumu. Jānobrauc un jāparāda vislabākais sniegums trasē,” saka pērnā gada MX1 klases uzvarētājs Toms Macuks.
    Savukārt, 2020. gada MX2 klasē Latvijas čempiona titula ieguvējs Rainers Žuks (“Motokurzeme”) atklāja, ka vēl nezina, vai startēs Latvijas čempionāta pirmajā posmā. “Treniņā ar motociklu nokritu un satraumēju ceļgala saiti, līdz ar to šobrīd nezinu, kā būs. Viss atkarīgs no tā, cik ilgs būs atveseļošanās process. Bet, ja startēšu, tad šogad plānoju braukt MX1 klasē. Nopirku lielāku motociklu, izdomāju, ka varētu pamēģināt savus spēkus MX1,” stāsta Rainers.
    Pagājušā gada klubu komandu vērtējumā par Latvijas čempioniem kļuva “Ventspils motoklubs Rodeo”. Kluba vadītājs Arvis Sanders pastāstīja, ka arī šogad mērķis ir uzvarēt un aizstāvēt savas komandas čempiona titulu. “Ar nepacietību gaidām pirmo posmu. Komanda ir nokomplektēta, ir izstrādāta stratēģija, kas būtu katram sportista nepieciešams, lai izcīnītu kluba komandas čempiona titulu. Zināms, ka konkurenti “nesnauž” un arī gatavojas, viegli nebūs. Pirmais posms vienmēr ir pārsteigumiem bagāts. Ceram uz to labāko, ka viss izdosies arī mums. Pēc pirmā posma izdarīsim secinājumus. Mūsu klubam Latvijas čempionāts motokrosā ir kā svētki, kurā būtu jāuzvelk balts krekls, jāiet un jāizbauda šis pasākums. Neviens gads nav bijis kā dāvana un viss ir jāizcīna ar smagu darbu, lai uzvarētu komandu vērtējumā. Novēlu visiem sportistiem, lai visi būtu veseli, bez traumām, lai norisinātos godīgas un bezkompromisa cīņas trasē,” tā Arvis Sanders.
    Motoklubs “Rambas R” pērn ieguva trešo vietu. Kluba vadītājs Eduards Macānovs: “Kluba mērķis ir saglabāt pagājušājā gadā iegūto lielo ceļojošo kausu, kuru ieguvām - Latvijas Junioru čempionāta, Latvijas Amatieru čempionāta un Latvijas čempionāta kopvērtējumā. Viegli tas nebūs, bet cīnīsiemies,” stāsta Eduards. Komandā “Rambas R” ir pievienojušies papildspēki - BV Open klases dalībnieki. “Centīsimies sastādīt cienīgu konkurenci vadošajiem Latvijas klubiem, šajā sporta veidā neko nav iespējams paredzēt. Paldies Alojas posma organizatoram Mārim Miezītim (MK “Aloja”) par trases uzturēšanu, par enerģiju, kuru iegulda trases infrastruktūrā un izveidē. Lai viņam veicās ar Latvijas čempionāta pirmā posma organizēšanu. Lai visiem veicas, lai godīgas cīņas un lai uzvar spēcīgākais,” novēl Eduards Macānovs.
    Latvijas Motosporta federācijas motokrosa komisijas vadītājs Kristers Serģis: “Ilgi gaidītais brīdis tuvojas - Latvijas čempionāta atklāšana. Sportisti varēs izbaudīt pirmo posmu, sākt cīņu par godalgotiem tituliem. Esmu par to gandarīts un gaidām sacensības. Pusotra mēneša laikā noskaidrosim, kuri ir Latvijas čempioni. Klubu komandu vērtējumi bez šaubām dos papildu intrigu, būs interesanti.” Šogad ir izveidota MX Amatieri Open klase, kurā varēs sacensties absolūtie amatieri. “Domāju, ka visiem patiks. Būs interesantas cīņas trasē. Novēlu gan sportistiem, gan klubiem parādīt savu labāko sniegumu. Būt sportiskiem, cienīt vienam otru un izbaudīt Latvijas čempionātu kā svētkus. Būt klāt līdzjutējiem un atbalstīt savējos, lai visiem viss izdodas!” tā Kristers Serģis.
    Latvijas čempionātā startēs šādas klases: MX 85, MX 85B, MX125, MX2 Junior, MX2, MX1, Q Open, B/V Open un MX Amatieri OPEN.
    Holeshot balvas nodrošina “Isover”. Latvijas čempionāta tiešraide tiks translēta kanālā “Best4Sport”.
    Skatītājiem:
    Ieejas maksa: 10,- eiro
    Pensionāriem: 5,- eiro
    Bērniem līdz 12 gadu vecumam un cilvēkiem ar invaliditāti ieeja bez maksas.
    Autostāvieta bez maksas.
    !!! Pasākumu varēs apmeklēt personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 vai personas, kuras ir pārslimojušas Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā, vai uzrādot negatīvu Covid-19 testu.
    Ierodoties sacensību norises vietā, apmeklētājiem būs jāuztāda sadarbspējīgs testēšanas sertifikāts, sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, kuru lūdzam apmeklētājiem pārbaudīt pirms biļešu iegādes procesa!
    Ieeja biļete derīga kopā ar Covid-19 sertifikātu un personas apliecinošu dokumentu.



    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties