Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Daži padomi motobraucējiem, kā braukt lietus laikā

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (9)
  • Drukāt
  • Motopower.lv,
    06-05-2008

    Tā kā lēnām tuvojas karstā vasaras sezona, kad pēkšņie negaisi un lietus ir pavisam ierasta parādība mūsu klimata joslā, tad noteikti nepieciešams padomāt par drošu braukšanu arī lietus laikā. Vispirms jau noteikti- uzmanīgi, bez liekas pārgalvības. Uz ceļa jāuzmanās pat no tādiem objektiem, kas citkārt sausos laika apstākļos nedod iemeslu šaubām – tie ir ceļa horizontālie apzīmejumi, joslu līnijas, dažādi simboli –, to materiāls būtiski atšķiras no parasta asfalta, jo īpaši, ja tie ir nevis krāsoti, bet pielīmēti pie ceļa. Tāpat arī straujās bremzēšanas atstātās melnās švīkas uz ceļa, kas faktiski ir asfaltu pārklājošas gumijas daļiņas. Savukārt noteikti ir jācenšas apbraukt arī kanalizācijas lūkas, kuru dēļ motocikls var zaudēt saķeri ar ceļu.

    Kad lietus ir sācies, tas ir brīdis, kas ceļš ir visslidenākais un bīstamākais , jo segumu klāj samitrināti putekļi un citas daļiņas, kas būtiski samazina saķeri. Jāpiebilst, ka parasti pēc neilga laika lietus tās noskalo.

    Tāpat noteikti ir jāpievērš uzmanība tam, kāda ir redzamība un bremzēšanas distances pagarināšanās. Lai gan lielākoties apģērbam parasti piestiprināti gaismu atstarojoši elementi, ir drošs pamats uzskatīt, ka stipras lietusgāzes apstākļos motobraucējs praktiski nav pamanāms.

    Bet ja tomēr motociklists nejūtas pārliecināts braucot lietus apstākļos, vienīgais veids, kā to labot, ir - trenēties, jo kādreiz noteikti pienāks brīdis, kad lietus pārsteigs nesagatavotu. Vislabāk būtu biedroties ar kompanjonu, kuram ir pieredze braukšanā lietus laikā, kā arī silta un ūdensizturīga tērpa iegāde.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties