Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


27. un 28. jūnijā Ķegumā- Pasaules čempionāts motokrosā

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (7)
  • Drukāt
  • MX1Latvia.lv,
    25-06-2009

    2009. gada 27. un 28. jūnijā Latvijā motocentrā „Zelta Zirgs” Ķegumā notiks līdz šim Baltijā vēl nebijušas motokrosa sacensības – Pasaules čempionāta motokrosā MX1 klasē Latvijas Grand Prix. Sacensību organizators ir „Baltijas Kausa Fonds”.

    Motokross ir ļoti atraktīvs, ekstrēms, dinamisks un aizraujošs motosporta veids. Latvijā līdz šim ir notikušas gan Eiropas, gan Pasaules čempionātu sacensības praktiski visās motociklu klasēs. Taču MX1 Grand Prix līdz šim ir bijusi nesasniegta virsotne.

    MX1 klase ir pasaulē prestižākā solo motociklu klase motokrosā. Kaut arī sacensībām ir dots MX1 GP nosaukums, tomēr būtībā pasākums ir plašāks, jo tā ietvaros notiks vēl arī Pasaules čempionāta sacensības MX2 klasē un Pasaules Kauss Veterānu klasē.

    MX1 Pasaules čempionāts notiek pēc Grand Prix sistēmas, un pasaules motokrosā ir īpašs pasākums, kas tiek dēvēts arī par motokrosa 1. Formulu. Tā ir pasaules lielo mototehnikas ražotāju komandu cīņa, kurā līdzīgi kā 1. Formulā piedalās arī privātās komandas.

    Šo sacensību nozīmīgumu apliecina arī MX 1 TV plāns, kas tiešo translāciju veidā sasniedz daudzu miljonu auditoriju ~ 115 pasaules valstīs visos kontinentos. Taču, protams, vislabāk sacensības skatīties klātesot, nevis TV ekrānā, jo savādāk pilnvērtīgu MX1 GP gaisotni izbaudīt nav iespējams.

    MX1 GP ir ne tikai bezkompromisu sacensības mototrasē,
    bet arī neaizmirstams piedzīvojums līdzjutējiem 3 dienu garumā, kur klātienē satiekas motokrosa fani no daudzām valstīm !!!


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties