Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 2 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Durka Racing sezonas noslēgums 19.09.2009

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Durka.lv,
    19-09-2009

    Šosestdien, 19. septembrī biedrības Durka Racing organizēto amatieru motošosejas sacensību pēdējais, septītais, posms. Sacīkstes notiks Rīgā, Biķerniekos, atklāšana 14:00.

    Paralēli sacensībām notiks Rock'n'Riga koncerts – uzstāsies Kiss Of The Dolls, Rebel Yell, The Blackout, Pūķa Gars, ka arī īpašie viesi Sanctimony.

    Papildus ierastajām Durka Racing klasēm – minimoto, motorolleriem, supermoto un motocikliem, atsevišķs brauciens paredzēts arī čoperiem. Sacensībās būs atsevišķa klase arī retro motocikliem, kuri atklās sacīkstes ar regularitātes braucieniem.

    Durka Racing sacīkstes notiks tādā paša konfigurācijā kā 3. posmā – kartodromam pievienota neliela daļa no motošosejas trases.

    Apskatīsim, kāda ir situācija kopvērtējumā uz pēdējo posmu un kādu sniegumu gaidīt no potenciālajiem sacīkšu dalībniekiem.

    Zemā dalības maksa un demokrātiskais sacensību nolikums ļoti labi ietekmējis dalībnieku skaitu - kopā Durka Racing sacīkstēs šogad piedalījušies 150 (!) dalībnieki. Un tas nav nekāds pārsteigums, jo, lai piedalītos sacīkstēs, pietiek ar braukšanas kārtībā esošu motociklu, drošības ekipējumu un vēlēšanos piedalīties.

    Plašais klašu skaits aptver praktiski visus motošosejas veidus - Durka Racing atsevišķi braucieni ir gan minimoto jeb poketbaikiem, motorolleriem (pat 3 grupās - standarta 50, uzlabotiem 50 un open), supermoto (krosa motocikliem ar šosejas riepām), un, protams, motošosejas braucējiem ar ielas un sporta motocikliem.

    Supermoto un motošosejas klasēs sportistiem ar LaMSF licencēm ir atsevišķa ieskaite, lai amatieriem būtu godīgāki konkurences apstākļi.

    Kopējā dalībnieku skaitā nav ieskaitīti stuntriding jeb mototriku entuziasti, kuri bieži uzstājas Durka Racing sacīkstēs un atrāda savas prasmes skatītājiem un dalībniekiem.

    Lai uzvarētu 2009. gada kopvērtējumā, dalībniekiem jāsavāc lielākais punktu skaits 5 posmos. Kopā šogad ir 7 posmi, no kuriem 2 vājākie rezultāti tiek atmesti. Lielākais iespējamais punktu skaits, uzvarot viena posma abos braucienos, ir 70. Motošosejas klasē iespējams iegūt vēl vienu papildu punktu - par labāko kvalifikācijas laiku.

    Minimoto klasē šogad piedalījušies 13 dalībnieki, no tiem šobrīd uz uzvaru pretendē Kārlis Vikmanis (#5) ar 301 punktu, tālu nav arī Edgars Runcis (#2, 291 punkts) un Eduards Bebris (#18, 288 punkti). Visi šie pretendenti ir piedalījušies katrā posmā, bet vājākais rezultāts, ko gan vēl var uzlabot, ir Edgaram Runcim - 28 punkti posmā.

    Motorolleru klase, kaut gan brauc kopējā braucienā, tiek dalīta trīs grupās, jo motorolleru veiktspēja ir ļoti atšķirīga.

    Tehniski vistuvākajā ielas motorolleriem, 50 STOCK klasē, līdz šim piedalījušies 19 dalībnieki. Abiem līderiem - Raimondam Pastaram (#113, 312 punkti) un Andrim Krištobānam (#23, 298 punkti) ir 14 punktu starpība. Krištobānam uzvarot pēdējā 7. posmā vēl ir iespēja iegūt 1. vietu kopvērtējumā. 3. un 4. vietā pagaidām Antons Macuks (#21, 262 punkti) un Dmitrijs Macuks (#22, 242 punkti).

    50 RACING klasē pirmajā vietā pagaidām Jānis Eglītis (#48, 327 punkti), otrais - Viktors Freimanis (#7, 326 punkti). Trešajā vietā esošais Eduards Sproģis (#3, 272 punkti) abu līderu pozīcijas vairs neapdraud, tomēr par pirmo vietu cīņa noteikti notiks. Jāpiebilst, ka Eglītis brauc ar Gilera motorolleri, kurš pēc sēdpozīcijas vairāk atgādina motociklu, bet Freimanim ir klasiskas formas motorollers. Abi braucēji visu sezonu uzrādījuši ļoti līdzīgus rezultātus, un kopvērtējuma rezultāts nav prognozējams, ja vien nevelk paralēles ar Biķerniekos notikušo 3. posmu, kurā abos braucienos uzvarēja Eglītis.

    Motorolleru OPEN klasē pagājušā gada 2. vietas ieguvēju Kasparu Brigzni (#2, 320 punkti) šajā 2009. gadā panākt kopvērtējumā vairs nav iespējams. Pretendents uz otro vietu Rolands Ieviņš (#42, 198 punkti) ir finišējis tikai 3 posmos no sešiem un Brigznes punktu pārsvaru pārvarēt nespēs.


    Daudzskaitlīgākā klase šogad ir Motošosejas klase. Ja pagājušajā gadā šī klase tika dalīta 600 cm3 un 1000 cm3 klasēs, tad šogad visi ir vienā ieskaitē. Atsevišķi izdalīti tikai dalībnieki ar motocikliem, kuru darba tilpums nepārsniedz 400 cm3, un sportisti ar LaMSF licencēm. Tomēr brauc visi kopā, dalot dalībniekus divās grupās - A un B - pēc to kvalifikācijas laikiem. Skaitot kopā Motošoseja 400, Motošosejas un Motošosejas F dalībniekus, motociklu klasē šajā sezonā piedalās 55 dalībnieki.

    Motošoseja 400 klasē šogad piedalās 8 dalībnieki. Šīs klases mērķis bija piesaistīt iesācējus un jauniešus - izskatās, ka mērķis ir sasniegts. Klases līderis Arturs Stankevičs (#17, 315 punkti) uzvarējis pēdējo 4 sacīkšu abus braucienus un pretendē uz stabilu vietu ātrākajos A grupas braucienos. Par otro vietu vēl jācīnās Mārtiņam Krečetņikovam (#44, 244 punkti) un Artūram Mukānam (#81, 242 punkti). Arī ceturtajā vietā esošais Kaspars Svīkulis (#69, 212 punkti) ir pavisam tuvu cīņai par pjedestālu, jo pagaidām ir piedalījies tikai 4 posmos.

    Ātrākajā, Motošosejas klasē ar 39 dalībniekiem ir divi izteikti līderi. Šobrīd pirmais ir biedrības Durka Racing vadītājs un pagājušā gada Durka-1000 klases uzvarētājs Artis Ozols (#1) ar 310 punktiem. Tikai par vienu punktu atpaliek Uldis Eglītis (#41), kurš kopvērtējumā Durka-1000 klasē uzvarēja aizpagājušajā gadā, bet pagājušajā sezonā ieguva otro vietu. Trešajā vietā šobrīd atrodas Atis Dubavs (#8, 269 punkti), tomēr tālu nav arī Mārtiņš Niķis (#26, 256 punkti) un Guntars Borovskis (#21, 246 punkti).

    Kaut gan Durka Racing sacīkstēs nav atsevišķas dāmu ieskaites (bet tādas izveide ir tikai pašu dalībnieču aktivitātes jautājums), 5 dalībnieces Latvijas mērogā ir pietiekami liels skaits, lai papētītu, kā sacīkstēs veicies viņām. Kopvērtējumā visaugstāk atrodas Elizabete Tabaka, seko Vineta Sārtaputna un Zane Junga. Turklāt, šķiet, ka tā nav nejaušība - vispieredzējušākā no viņām, Elizabete Tabaka, sacīkstēs piedalās jau trešo sezonu.

    Klasē Motošoseja F, kurā sacenšas sportisti ar LaMSF licencēm, situācija ir puslīdz skaidra. Pirmā vieta un 203 punkti šobrīd ir ar 101. numuru braucošajam Mārim Jēkabsonam, tuvākajam sekotājam, Ivaram Kazākam (#155) - 124 punkti, Ģirtam Bērziņam (#198) - 119. Jēkabsons ir arī pagājušā gada Durka-600 klases uzvarētājs un vismaz pagājušogad sezonas beigās Durka Racing čempionātā viņam vairs nebija vērā ņemamu pretinieku.

    Supermoto pēdējā posmā vietas 2009. gada kopvērtējumā, visticamāk, dalīs Vitālijs Jeļistratovs (#25, 319 punkti, viņš arī pagājušā gada uzvarētājs), Igors Klavšucs (#33, 310 punkti), kā arī Valdis Blodziņš (#42, 294 punkti).

    Supermoto F šobrīd pirmais ir Dzintars Baltais (#75, 294 punkti), otrais - Normunds Freimanis (#131, 278 punkti), trešais - Pauls Timrots, kurš, braucot ar 777. starta numuru, ir iekrājis 230 punktus.

    Ja Jums interesē sezonas noslēguma intrigas atrisinājums, vai arī vēlaties piedalīties vai vismaz redzēt, kā tas izskatās trasē, šogad ir vēl viena iespēja - 19. septembrī, Biķerniekos.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties