Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


FMX Latvijas Grand Prix būs nepieredzēti sīva cīņa

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (4)
  • Drukāt
  • Ģirts Avotiņš,
    09-10-2009

    Jau šo sestdien, 10. oktobrī "Arēna Rīga" notiks IFMX pasaules motofrīstaila čempionāta Latvijas Grand Prix un tajā notiks nepieredzēti sīva cīņa. Līdz ar sacensībām Rīgā, čempionātā atgriezīsies viens no pasaules labākajiem FMX sportistiem, norvēģis Andre Villa, un šī ir sensacionāla ziņa ne tikai skatītājiem, bet arī pārējiem čempionāta dalībniekiem, kuri visi Rīgā centīsies pierādīt, ka ir tikpat labi vai pat labāki kā šī FMX pasaules līmeņa zvaigzne. Turklāt tik blīvi čempionāta kopvērtējuma rezultāti sezonas vidū līdz šim vēl nav redzēti.

    Šobrīd IFMX pasaules motofrīstaila čempionāta līderis ir francūzis, pagājušā gada čempions Remī Bizārs. Viņa kontā ir 123 punkti, kas ir tikai par 13 punktiem vairāk kā tuvākajam sekotājam, spānim Hose Mirallesam. Ņemot vērā, ka vienā posmā par uzvaru tiek piešķirti 20 punkti, Remī Bizārs, ierodoties Rīgā kā līderis nevar būt drošs, ka tādā statusā to arī pametīs, vēl jo vairāk tāpēc, ka Rīgā bez cīņas pret Andre Villa būs iespējams vērot arī principiālu cīņu par otrās līdz ceturtās vietu sadalījumu. Hose Miralless šosezon ir nopelnījis 110 punktus, taču pēdējos čempionāta posmos par viņu daudz labāku sniegumu ir uzrādījis amerikānis Brodijs Vilsons, kura kontā nu jau ir 108 punkti, un čehs Libors Podmols, kuram ir tikai par vienu punktu mazāk kā amerikāņu konkurentam.


    Savstarpēju cīņu būs iespējams vērot arī starp vācieti Fabianu Bauersaču un itāli Massimo Biankončīnī. Viņi ar vienādu punktu skaitu (64 punkti) šobrīd dala čempionāta tabulas 6. un 7. vietu. Gandrīz identiska situācija ir ar vāciešiem Frediju Petersu un Hanesu Akermanu viņiem attiecīgi ir 45 un 41 punkts.


    Nezināms spēlētājs motofrīstaila pasaulē ir krievu sportists Aleksejs Koļesņikovs, viņš nereizi vien dažādu paraugdemonstrējumu laikā ir ticies ar dažādiem pasaules motofrīstaila grandiem un tiek uzskatīts par uzlecošo FMX zvaigzni. Viņa sniegums sacensībās nav prognozējams, taču eksperti paredz, ka pirmajās sacensībās Koļesņikovs neiekļūs līderu grupā.


    IFMX pasaules motofrīstaila čempionāta organizatori sola, ka FMX Latvijas Grand Prix laikā, pateicoties lielākai, iepriekš Rīgā neredzētai rampai, kas ļauj veikt līdz pat 24 metrus tālus lēcienus, skatītājiem būs iespējams vērot līdz šim vēl neredzētas backflip (atpakaļsalto) triku kombinācijas. Bez tam tiek paredzēts, ka Rīgā varētu tikt uzstādīts arī jauns pasaules rekords augstlēkšanas disciplīnā.


    FMX Latvijas Grand Prix 10. oktobrī "Arēna Rīga" notiks, pateicoties Rīgas domes, Rīgas Brīvostas pārvaldes, kompāniju: "Binders", "Cramo", "Arčers", "Red Bull" un partijas "LPP/LC", kā arī informatīvo atbalstītāju "TVNET", "LNT", "SWH", "SWH+", "TV5", "Apex Media", "Sportacentrs.com" un "Moto-X" atbalstam.


    10. oktobrī "Arēna Rīga" durvis skatītājiem tiks atvērtas no pulksten 17:00 un līdz sacensību sākumam, pulksten 19:00 skatītājiem "Pit Party" ietvaros būs iespēja tikties ar sportistiem un saņemt autogrāfus.


    Vairāk informācijas par FIM moto frīstaila MX pasaules čempionātu iespējams atrast oficiālajā mājas lapā: www.ifmxf.com, kā arī FMX Latvijas Grand Prix oficiālajā mājas lapā: www.fmxlatvia.lv. Biļetes uz šīm sacensībām iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" www.bilesuserviss.lv kasēs.




    Foto: Jānis Barbars / www.rallyemotions.net
    Augstākas izšķirtspējas fotogrāfijas iespējams lejupielādēt:

    http://dl.getdropbox.com/u/478391/FMX/Libor_Podmol3.jpg
    http://dl.getdropbox.com/u/478391/FMX/Remi_Bizouard2.jpg
    http://dl.getdropbox.com/u/478391/FMX/Massimo_Bianconcini.jpg



    Ģirts Avotiņš
    FMX Latvijas Grand Prix
    preses sekretārs
    Tālr. 29467027
    girts.avotins@gmail.com
    www.fmxlatvia.lv


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties