Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


FMX Latvijas Grand Prix laurus plūc francūži

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (6)
  • Drukāt
  • Ģirts Avotiņš,
    12-10-2009

    Pēc IFMX pasaules motofrīstaila čempionāta vasaras pārtraukuma pasaules labākie motofrīstaila sportisti atkal satikās 10. oktobrī "Arēnā Rīga", kur notika 8. čempionāta posms FMX Latvijas Grand Prix – NIGHT of the JUMPs. Šoreiz uz goda pjedestāla augstākajiem pakāpieniem kāpa divi franču motobraucēji, kuri pārspēja spāni Hose Mirallesu. Savukārt lielāko pārsteigumu Rīgā radīja "X Games" un "Red Bull X-Fighters" dalībnieks, norvēģis Andre Villa, kurš kvalifikācijā izcīnīja tikai 8. vietu un attiecīgi neiekļuva finālā.

    Kvalifikācijā par iespēju startēt finālā sacentās vienpadsmit sportisti no astoņām pasaules valstīm. To vidū pirmo reizi čempionāta vēsturē bija arī Krievijas sportists Aleksejs Koļesņikovs, kurš savās debijas sacensībās demonstrēja ievērības cienīgus trikus, kuru vidū bija arī vairākas triku kombinācijas. Norvēģis Andre Villa, no kura tika gaidīts ļoti labs rezultāts, kvalifikācijas trešā lēcienā pieļāva kļūdu, kas tam maksāja daudz punktus, zaudētu laiku un iespēju sacensties finālā.


    Pēc veiksmīgas kvalifikācijas, itālis Masimo Biankončinī uzvarēja gan augstlēkšanas, gan "Whip" disciplīnās. Itālim gan neizdevās uzstādīt jaunu pasaules rekordu augstlēkšanā, taču 8,3 metri arī ir ievērības cienīgs rezultāts.


    Finālā visi sportisti "latiņu" pacēla vēl augstāk un visiem Latvijas motofrīstaila faniem bija iespēja vērot galvu reibinošus trikus, kuru vidū bija ne tikai divu, bet pat trīs triku kombinācijas. Itālis Masimo Biankončīnī finālā demonstrēja visus savus labākos trikus, taču augstāk par sesto vietu pakāpties nespēja. Latvijas publikas mīlulis, čehs Libors Podmols, neskatoties uz to, ka uz motocikla, pēc kājas traumas sadziedēšanas, sēdās tikai nedēļu atpakaļ rīdziniekiem parādīja negaidīti spilgtu sniegumu, tajā iekļaujot Super un Switchblade flipus. Taču amerikānim Brodijam Vilsonam, kurš bez savas ierasto triku programmas Rīgā nodemonstrēja arī Tsunami flipu, finālā veicās labāk par Podmolu un, izcīnot 4. vietu, viņš čehu atstāja 5. vietā. Par vietu sadalījumu uz goda pjedestāla cīnījās Miralles, Bizārs un Izo. Spānis visiem parādīja savu labi pazīstamo un gana iespaidīgo triku programmu, taču ar to žūriju nepārsteidza. Ko nevar teikt par abiem francūžiem, kuri savā repertuārā iekļāva jaunus un vēl neredzētus trikus – Braiss Izo izpildīja Tsunami Flip Indy kombināciju, bet Remī Bizārs - Superman Seatgrab Flipu. Un galu galā Rīgā uzvaru atkal izcīnīja pagājušā gada čempions Remī Bizārs.


    IFMX pasaules motofrīstaila čempionāta kopvērtējumā pēc sacensībām Rīgā vēl joprojām līdera pozīcijas ieņem Remī Bizārs, kurš spāni Hose Mirallesu nu jau apsteidz par septiņpadsmit punktiem. Trešajā pozīcijā ir amerikānis Brodijs Vilsons.


    FMX Latvijas Grand Prix organizators "Baltijas kausa fonds" sadarbībā ar "Latvijas Motosporta federāciju" deva iespēju divdesmit četriem Lielplatones speciālās internāta pamatskolas audzēkņiem apmeklēt FMX Latvijas Grand Prix. Bērni pirms sacensībām tikās ar Krievijas motosportistu Alekseju Koļesņikovu un pēc tām nespēja slēpt prieku par piedzīvoto.


    FMX Latvijas Grand Prix "Arēna Rīga" notika, pateicoties Rīgas domes, Rīgas Brīvostas pārvaldes, kompāniju: "Binders", "Cramo", "Arčers", "Red Bull" un partijas "LPP/LC", kā arī informatīvo atbalstītāju "TVNET", "LNT", "SWH", "SWH+", "TV5", "Apex Media", "Sportacentrs.com" un "Moto-X" atbalstam.


    Vairāk informācijas par FIM moto frīstaila MX pasaules čempionātu iespējams atrast oficiālajā mājas lapā: www.ifmxf.com


    FMX Latvijas Grand Prix fināla rezultāti
    1. Remi Bizārs (Remi Bizouard) (FRA) Yamaha – 317 punkti
    2. Braiss Izo (Brice Izzo) (FRA) Yamaha – 299 punkti
    3. Hose Miralles (Jose Miralles) (ESP) KTM – 288 punkti
    4. Brodijs Vilsons (Brody Wilson) (USA) Honda – 285 punkti
    5. Libors Podmols (Libor Podmol) (CZE) Suzuki – 281 punkts
    6. Masimo Biankončinī (Massimo Bianconcini) (ITA) KTM – 215 punkti


    FMX Latvijas Grand Prix kvalifikācijas rezultāti
    1. Remi Bizārs (Remi Bizouard) (FRA) Yamaha – 263 punkti
    2. Braiss Izo (Brice Izzo) (FRA) Yamaha – 257 punkti
    3. Hose Miralles (Jose Miralles) (ESP) KTM – 252 punkti
    4. Libors Podmols (Libor Podmol) (CZE) Suzuki – 245 punkti
    5. Brodijs Vilsons (Brody Wilson) (USA) Honda – 244 punkti
    6. Masimo Biankončinī (Massimo Bianconcini) (ITA) KTM – 230 punkti
    7. Fabians Bauersačs (Fabian Bauersachs) (GER) KTM – 223 punkti
    8. Andre Villa (Andre Villa) (NOR) Suzuki – 210 punkti
    9. Aleksejs Koļesņikovs (Aleksey Koleshnikov) (RUS) KTM – 189 punkti
    10. Frederiks Peters (Frederik Peter) (GER) Suzuki – 174 punkti
    11. Hanns Akermans (Hannes Ackerman) (GER) KTM – 172 punkti


    Augstlēkšanas disciplīnas rezultāti
    1. Masimo Biankončinī (ITA) – 8,30 metri
    2. Hose Miralles (ESP) – 8,00 metri
    3. Frederiks Peters (GER) – 6,00 metri


    "Whip" disciplīnas rezultāti
    1. Masimo Biankončinī (ITA)
    2. Brodijs Vilsons (USA)
    3. Aleksejs Koļesņikovs (RUS)
    4. Hanns Akermans (GER)
    5. Braiss Izo (Frau)
    6. Hose Miralles (ESP)

    Foto by: Mārcis Priede (MOTOpower.lv)








    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties