Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Policija izklīdinājusi pie valdības ēkas protestējošos motociklistus

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (26)
  • Drukāt
  • TVNET.LV,
    24-11-2009

    TVNET novēroja, ka motociklisti piketa vietu atstāja labprātīgi un sadursme ar policiju netika novērota. Jau ziņots, ka pie valdības ēkas ieejas uz gājēju ietves tika novietoti divdesmit motocikli, pie kuriem pulcējās apmēram 50 motociklu vadītāji ar ķiverēm rokās. Viņu vidū arī vairākas sievietes. Šis pasākums pašvaldībā nav pieteikts, pastāstīja Rīgas pilsētas izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis.

    Motociklisti uzvedās diezgan mierīgi, pulcējās bariņos un savā starpā sarunājas, dažbrīd skaļāk padarbināja kādu no spēkratiem.

    Motociklistus pie valdības ēkas sagaidīja viens pāris policistu, kas bija diezgan izbrīnīti par viņu ierašanos, tomēr vēlāk ieradās policijas papildspēki - kopā sešas automašīnas, no tām divi mikroautobusi. Ieradās arī Pašvaldības policijas pārstāvji, kuri piefiksēja pasākuma rīkotāju personas datus. Vēlāk kāds no Valsts policijas darbiniekiem gāja ar motociklistiem bārties par viņu uz ietves novietotajiem spēkratiem, uz ko motociklisti atbildēja, kaitinot policistu ar citātiem no ceļu satiksmes noteikumiem.

    Viens no motociklistiem skaidroja, ka ar šo pasākumu vēloties paust savu viedokli par valdības iecerēm, jo plānotie 100 lati gadā kā transportlīdzekļa nodeva motociklam esot krietni par daudz. Kāds cits pasākuma dalībnieks uzsvēra, ka šī akcija pagaidām esot kluss mājiens, bet nākamreiz dalībnieku būšot desmit reizes vairāk.

    Pasākuma dalībniekus atbalstīja garāmbraucošie autovadītāji, skaļi signalizējot.

    Kā ziņots, valdība ir vienojusies ar nākamo gadu palielināt ikgadējo transportlīdzekļu nodevu, papildus budžetā nodrošinot 18 miljonus latu. Galvenais kritērijs nodevas noteikšanai būšot ransportlīdzekļa masa, pirmdien pēc valdības sēdes sacīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas vadītājs Andris Lukstiņš.

    VIDEO


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties