Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Ātruma diena Biķerniekos 30.05.2010

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Motoaplis.lv,
    02-06-2010

    Kupls dalībnieku skaits un spraigas cīņas - tāds bija aizvadītās svētdienas kluba Motoaplis organizētais motošosejas sacīkšu sezonas atklāšanas pasākums Biķernieku mototrasē.

    Teicamu laika apstākļu lutināti, šosvētdien Biķerniekos pulcējās Latvijas motošosejas čempionāta 1.posma dalībnieki. Šosezon pirmās motošosejas sacīkstes Baltijā bija iekļautas arī Lietuvas un Baltijas čempionātu ieskaitēs, kas pievilināja uz Rīgu arī ātrākos Lietuvas un Igaunijas braucējus. Patīkams pārsteigums bija arī Nacionālā amatieru čempionāta meistarklases dalībnieku sacīkšu brauciens pa Biķernieku motoapli.

    Ar Nacionālā amatieru čempionāta meistarklases dalībnieku braucienu arī tika atklātas sacensības. Braucēji, kuriem lielāka sezonas daļa notiek kartodromu formāta trasēs, neapjuka arī lielajā motoaplī. Visu sacīkšu gaitu ritēja sīva cīņa par pirmo vietu starp Uldi Eglīti un Mārtiņu Niķi. Lai arī uz īsu brīdi sacīkšu vadībā pabija arī Niķis, taču galavārds piederēja Eglītim, kurs arī pelnīti izcīnīja pirmo vietu. Godpilno trešo pjedestāla pakāpienu ieguva uzvarētāja dēls – Gatis Eglītis. Daudzo ceturtās vietas pretendentu cīņā veiksmīgākais bija Artis Ozols.

    Nākošais bija brauciens, kura trīs ieskaites grupas cīnījās 600 ccm klases motociklu braucēji. Ceļa motociklu ieskaites grupā uzvarēja lietuvietis Renatas Balke, apsteidzot Ilmāru Rudzonu (Motoaplis) un lietuvieti Jaroslavas Buinauskas, Kalvis Logins (Motoaplis) piektais. B 600 klasē ar pārliecinošu uzvaru atgriešanos mototrasēs nosvinēja Edgars Džeriņš (Motoaplis). Tika apsteigts ātrais lietuviešu braucējs Danas Putra un igaunis Kristjan Karu, Ivaram Kazākam (Motoaplis) piektā vieta. Par brauciena absolūto uzvarētāju kļuva 16-gadīgais igaunis Kristjan Sepa, kas neskatoties uz saviem gadiem ir uzkrājis lielu pieredzi startos 125 ccm klasē. Abus parejos goda pjedestāla pakāpienus okupēja Latvijas braucēji – Renārs Mažgans (Motoaplis) un Vjačeslavs Kanajevs (Motoaplis), kurš tikai pēdēja brīdī nolēma ņemt dalību šajā sacīkstē.

    Ar milzīgu nepacietību tika gaidīts B 1200 un Superbike apvienotais starts, kas pulcēja Biķerniekos sen neredzētu dalībnieku skaitu – 22. Jau kvalifikācijas braucieni iezīmēja galvenos favorītus uz uzvaru - igauņi Risto Klausens, Kalevs Teesalu un lietuvietis Šarunas Pladas. Pašmāju cerības saistījās ar Andreju Kuzņecovu un viņa jauno BMW S1000 RR, Daini Liņķi (Motoaplis) un Andreju Grīnbergu. Teicams starts brauciena vadība izvirzīja Pladasu, kuram nemainīga attālumā sekoja Klausens un Teesalu. Tiesa, pēdējos apļos Klausens ar savu Ducati strauji pietuvojas līderim, taču līdz nopietnai cīņai nenonāca un finišēja otrais, atpalikdams no lietuvieša mazāk par sekundi. Tieši Klausens arī uzrādīja sacīkšu ātrāko apli, veikdams to ar vidējo ātrumu 127, 9 km/h. Trešais komfortablā vientulībā finišēja Kalevs Teesalu. BMW superbaika debiju Latvijā ar ceturto vietu iezīmēja Andrejs Kuzņecovs. Andrejs Grīnbergs ieņēma piekto vietu, bet Dainis Liņķis (Motoaplis) finišē septītais.

    Uzvaru, šogad skaitliski visvairāk pārstāvētajā B 1200 klasē, izcīnija Juris Lucavs (Motoaplis), attiecīgi aiz sevis atstājot Uldi Eglīti un Edgaru Ķesteri. Pārējie Latvijas B 1200 sportisti vietas sadalīja šādā secībā: ceturtais Mārtiņš Niķis, piektais Uģis Apse (Motoaplis), sestais Andris Bulāns (Motoaplis), septītais Artūrs Irbe (Motoaplis), astotais Lenards Mažgans (Motoaplis) un vienpadsmitais Pāvels Steška (Motoaplis), atvēlot tikai tabulas lejas daļu viesiem no kaimiņu republikām.

    Skatītājiem, kas bija ieradušies ar motocikliem, organizatori ar sacensību atbalstītājiem bija sarūpējusi ne tikai garšīgu ēdināšanu, bet arī veiklības sacensības ar balvām no Motul.

    Sacensību organizators pateicas motošosejas atbalstītājiem, uzņēmumam R1, kurš parūpējās par bezmaksas riepu montāžu sportistiem, Motul, labākajām eļļām un smērvielām, par katras klases uzvarētājam piešķirtām vērtīgām balvām, Ivaram Kazākam par reklāmas plakātiem, kā arī visiem sportistiem, palīgiem, skatītājiem un atbalstītājiem, kuri atrada laiku piedalīties pasākumā.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties