Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Samazinās ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros vainojami motociklisti

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • AAS Seesam Latvia,
    30-06-2010

    Salīdzinot divu iepriekšējo gadu statistiku, 2009. gadā divkārt samazinājies ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros vainojami motociklisti. 2008. gadā tika reģistrēti 158 ceļu satiksmes negadījumi, kurus izraisījuši motociklisti, bet 2009. gadā – 82 šādi negadījumi. Pērn visvairāk negadījumu motociklisti izraisīja aprīlī, kad motociklu sezona tikko bija sākusies, un jūlijā, kad valdīja īpaši silts laiks.

    Neraugoties uz to, ka pēdējā laikā motociklistu izraisīto satiksmes negadījumu skaits būtiski samazinājies, katru gadu negadījumos tomēr iekļūst vidēji 5 % motociklu vadītāju. Statistiski lielākais risks iekļūt satiksmes negadījumā ir motociklistiem vecumā no 18 līdz 22 gadiem – šīs vecuma grupas motociklisti izraisa avārijas vai iekļūst negadījumos gandrīz trīs reizes biežāk nekā 31 līdz 35 gadus vecie motociklisti un aptuveni piecas reizes biežāk nekā 36 līdz 45 gadus vecie motobraucēji. Šāda statistika saistāma ar gados jaunāko satiksmes dalībnieku nelielo braukšanas pieredzi, pārgalvību un braukšanas ātruma nepareizu izvēli. Raksturīgi, ka lielāko daļu negadījumu uz ceļa izraisa motociklisti, kur ir jaunāki par 30 gadiem.

    Motociklu īpašnieku vidējais vecums ir 31 gads.

    80 % no visiem motociklistu izraisītajiem satiksmes negadījumiem notiek Rīgā un Rīgas rajonā.

    Aprīlī, kad sākās motociklu sezona, AAS „Seesam Latvia” uzsāka OCTA polišu pārdošanas akciju motociklu vadītājiem. Tagad apkopoti šīs akcijas pirmo divu mēnešu rezultāti.

    Šogad aptuveni 3000 motociklu īpašnieku jeb apmēram 28 % no motociklistiem Latvijā OCTA polises saviem spēkratiem iegādājušies AAS „Seesam Latvia”. Līdz ar to „Seesam Latvia” kļuvusi par vadošo motociklu apdrošinātāju valstī. „Seesam Latvia” sauszemes transporta līdzekļu apdrošināšanas riska parakstītājs Pēteris Lečmanis šādu klientu izvēli skaidro ar to, ka apdrošināšanas kompānija ļoti rūpīgi pārdomājusi apdrošināmo risku un prēmiju apmēru, padarot šo apdrošināšanas veidu klientiem pievilcīgu. Aptuveni 30 % klientu šogad motocikla OCTA polisi iegādājušies internetā, jo šajā gadījumā polises pirkumam papildus tiek piemērota 10 % atlaide.

    Aptuveni puse motociklu īpašnieku OCTA parasti iegādājas uz trīs mēnešiem, kas ir minimālais laika periods, uz kuru tiek slēgts transporta līdzekļa vadītāja civiltiesiskās atbildības līgums. Gadās, ka motociklu īpašnieki automātiski izvēlas šo īsāko apdrošināšanas periodu, taču apdrošinātāju pieredze liecina, ka šiem vadītājiem vasaras nogalē bieži vien nākas iegādāties vēl vienu polisi atkal uz trīs mēnešiem. Tieši tāpēc „Seesam Latvia” motociklistiem piedāvā slēgt OCTA līgumu uz sešiem vai deviņiem mēnešiem jau motosezonas sākumā par izdevīgāku cenu.

    44 % no visām motociklu OCTA polisēm tiek iegādātas aprīlī, kad sākas motociklu sezona.

    Vairāk nekā puse no visām pārdotajām motociklu OCTA polisēm ir līgumi uz trīs mēnešiem. 37 % gadījumu motociklu īpašnieki iegādājas polisi uz sešiem mēnešiem un tikai 7 % gadījumu – uz 12 mēnešiem.

    Vidējais atlīdzības apmērs, kas izmaksāts cietušajiem pēc motocikla vadītāja izraisīta satiksmes negadījuma, ir 472 lati. Ja negadījumā cietis motocikls, tad vidējais izmaksātās atlīdzības apmērs ir 1300 lati.

    Autors: AAS "Seesam Latvia"
    http://www.seesam.lv


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties