Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


BMW Berlīnes fabrika svin 2 000 000. motocikla izgatavošanu

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (1)
  • Drukāt
  • SIA „BM Auto”,
    16-05-2011

    Šī gada 6. maijā no BMW Berlīnes Špandau fabrikas konveijera svinīgi noripoja motocikls ar kārtas numuru 2 000 000. Šajā ražotnē motocikli eksportam uz visām pasaules malām top jau kopš 1969. gada. Atzīmējot nozīmīgo notikumu, Berlīnes mēru Klausu Voveraitu un citus lūgtos viesus gaidīja ļoti īpaša ceremonija.

    Speciālo jubilejas modeli R 1200 GS klātesošo viesu un žurnālistu skatieniem atklāja motoakrobātikas leģenda Kriss Pfeifers. Pēc pārsega noņemšanas motocikls tika nodots Berlin Partner GmbH vadītājam Renē Gurkam, lai pilsētas popularizēšanas kampaņā to izspēlētu viktorīnā Ich bin ein Berliner.





    «Es ļoti lepojos par iespēju prezentēt 2 000 000. motociklu! Mans darba grafiks ir ārkārtīgi saspringts, taču kaut kas tik nozīmīgs nenotiek bieži, un es tiešām vēlējos būt klāt,» ceremonijā atklāja Kriss Pfeifers. Mirkli vēlāk viņš sēdās uz sava darba instrumenta F 800 R, lai rūpnīcas darbiniekiem un viesiem rādītu īpašu šovu. Vienmēr profesionālais Kriss demonstrēja vairākus jaunus trikus un sagādāja īstu pārsteigumu, ar motocikla riepu uz asfalta uzzīmējot skaitli 2 000 000.



    «BMW vienmēr ir bijis lojāls Berlīnei. Pat tad, kad citi pilsētu pameta,» savā runā teica Berlīnes mērs Kauss Voveraits. «BMW un Berlīne kopā ir gājuši cauri ugunij un ūdenim, un mēs nešaubīgi turpināsim ceļu pretim jauniem panākumiem. Ar šo dāsno jubilejas motocikla ziedojumu iesaistoties kampaņā be Berlin, BMW atbalsta mūsu mērķi stiprināt priekšstatu par Berlīni kā par atraktīvu, radošu un uz nākotni orientētu pilsētu.»

    Ceremonijas turpinājumā BMW Motorrad vadītājs Hendriks fon Kīnhaims teica: «BMW grupai motocikli ir ļoti nozīmīgi. Kompānijā tie reprezentē īpašu tradīciju. BMW motocikli iemieso braukšanas baudu tās vistīrākajā formā. Šīs mašīnas ir BMW markas un vienlaikus Berlīnes sūtņi visā pasaulē. Mūsu motocikli «ar Berlīnes gaisu riepās» tiek eksportēti uz 130 pasaules valstīm, un attiecības starp Berlīni un ražotāju ir pietiekami stipras, lai sadarbība sekmīgi turpinātos arī nākotnē.»



    BMW Berlīnes fabrikā 1900 darbinieki katru dienu izgatavo līdz pat 510 dažādu modeļu motocikliem, kā arī ap 24 000 bremžu disku BMW markas automobiļiem. 2010. gadā motociklu skaits sasniedza 97 076 braucamos. Salīdzinājumam – fabrikas darbības pirmajā gadā Berlīnes ražotni pameta 12 000 motociklu.

    «Berlīne noteikti paliks mūsu motoražošanas sirds. Mēs vēlamies saglabāt savu konkurētspēju un atrasties nozares priekšgalā, tāpēc investējam ražotnē ap 30 miljonu eiro gadā,» rezumēja BMW Berlīnes fabrikas šefs Hermanis Borers.


    Informāciju sagatavoja:
    Oficiālais BMW Motorrad pārstāvis Latvijā
    SIA „BM Auto”
    Dārzciema ielā 64a, Rīga
    Tālr.: 67828600
    E-pasts: office@bmauto.lv
    www.bmw-motorrad.lv


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties