Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Latvijas Motoklubu asociācija par taisnīgu transporta nodevu

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (35)
  • Drukāt
  • MCA,
    12-03-2012

    Latvijas Motoklubu asociācija (MCA) vairākkārt rosinājusi likumdevējus, LR Satiksmes ministriju pārskatīt sociālā taisnīguma principus, nosakot taisnīgu nodokļu politiku, tomēr Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 2012. gada 6. martā noraidīja Saeimas deputāta Ulda Auguļa (ZZS) priekšlikumu likumprojektā „Grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā”, ar kuru piedāvāja tricikliem, kvadracikliem un motocikliem samazināt tā ikgadējo nodokli uz pusi.

    Ņemot vērā, ka MCA pārstāv ne tikai motoklubu biedrus, bet arī sabiedrību, kura maksā nodokļus, MCA izsaka nožēlu un neizpratni valsts pārvaldei par nesabalansētu un netaisnīgu nodokļu politiku valstī bez samērīguma principu ievērošanas.

    MCA atgādina, ka izveidojusies interesanta situācija – motociklam, ar ko gadā brauc sešus mēnešus un kā svars attiecībā pret ceļa segumu ir trīs reizes mazāks, nekā vieglajiem automobīļiem, ir jāmaksā augstāks nodoklis. Piekrītot, ka Latvijas iedzīvotāja pienākums ir maksāt nodokļus, tad valsts pienākums par šo naudu ir sakārtot Latvijas ceļus. MCA ir par kvalitatīvu ceļu izveidi, veicinot moto un autotūrismu, tādā veidā iekasējot vairāk naudas nodokļos.

    Kā MCA informēja ZZS Saeimas deputāts, Finanšu un budžeta komisijas loceklis Uldis Augulis, LR Finanšu ministrija noraidījusi kā nevajadzīgu ierosinājumu līdzekļus novirzīt valsts un pašvaldību ceļu fondā. Ja tuvākā laikā neapstiprinās saprātīgu ceļu finansējumu, Latvijā brauksim pa zemes ceļiem.

    MCA kā sabiedriska organizācija ir saistīta ar transporta, gan ceļa infrastruktūras izmantošanu, tāpēc prasa skaidrojumu un redzējumu likumdevējiem kvalitatīvu ceļu stāvokļa nodrošināšanai par iekasētajiem auto un motobraucēju nodokļiem.


    Aivars Freimanis - MCA un MC VBO prezidents


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties