Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Durka – arī Kandavā

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (1)
  • Drukāt
  • Durka.lv,
    28-07-2008

    Sestdien, 26. jūlijā, Hansa Līzings kartodromā Kandavā notika Durka Racing amatieru motošosejas sacīkšu 2008. gada sezonas 4. posms. Karstajā saulē bija uzkarsušas ne tikai riepas, asfalts un ādas kombinezoni, bet arī dalībnieku galvas un citas svarīgas ķermeņa daļas, līdz ar to izcēlās arī daži karsti ķīviņi par vietu trasē un arī ne bez kritieniem.

    Kandavas kartodroms ir uzbūvēts pilnībā no jauna un atklāts tikai nesen, tādēļ asfalta kvalitāte ir perfekta. Kaut arī skatītājiem varēja likties, ka aplis ir pavisam īss un neinteresants, dalībniekiem bija ko papūlēties – trases konfigurācija ir ļoti sarežģīta, ātrām taisnēm seko ļoti lēni un asi līkumi, no kuriem daži bija nepārredzami - iebraucot tajos, nav redzama situācija līkuma izejā. Tāpat starta-finiša taisne ir diezgan īsa un tās galā, braucot uz abām pusēm, seko ļoti ass pagrieziens, kas apgrūtināja pirmo apli un daudziem lika zaudēt kvalifikācijā iegūtās vietas. Tomēr, par spīti sarežģītajai trasei un samērā daudzajiem kritieniem, ātrā palīdzība trasē neizbrauca ne reizi un neviens brauciens netika pārtraukts, jo kritienos, par laimi, cieta tikai tehnika.

    Sacīkstes sākās ar treniņbraucieniem, kas reizē bija arī kvalifikācijas braucieni. Jau kvalifikācijas braucienu laikā bija skaidrs, ka supermoto klasē gaidāma sīva cīņa – lai brauktu sacīkstēs kopā ar Durka Racing ieskaitē braucošajiem, bija ieradušies daudzi federācijas kausā braucošie sportisti. Tāpat Durkas ieskaitē bija jauni dalībnieki, kuri nebija piedalījušies iepriekšējos posmos. Droši vien, ka tas izskaidrojams ar to, ka Kandavas kartodroms ir paredzēts tikai kartingiem un tā tuvumā nav smilšu posma, kādēļ supermoto sacīkstes notika tikai pa asfaltu un šis posms jaunajiem sportistiem bija daudz vieglāks. Pagājušā gadā Durkas ieskaitē braukušais N. Freimanis skatītājiem kvalifikācijas laikā nodemonstrēja, ka lai izņemtu līkumu ar supermoto motociklu, abiem riteņiem nav jābūt pie zemes.

    Tā kā ne visi sportisti bija apmeklējuši iepriekš notikušos treniņus, labākai trases iepazīšanai treniņbraucieni ielas un sporta motocikliem tika organizēti trīs grupās. Kvalifikācijas brauciena laikā starta taisnes galā krita 1000ccm klases kopvērtējuma līderis L. Gaņins, tomēr tas viņam nebija šķērslis piedalīties sacīkšu braucienos. Pārsteigumu skatītājiem sagādāja G. Rožkalns, kurš šoreiz sacīkstēs piedalījās ne tikai motorolleru ieskaitē, bet arī motociklu klasē – turklāt uzrādot labu kvalifikācijas laiku un iekļūstot A grupā.

    B grupas braucienā pirmās divas vietas ieņēma Uģis Apse un Arturs Irbe, kuri, saskaņā ar noteikumiem, otrajā braucienā sacentās A grupā.

    A grupas pirmajā braucienā ievērojamu meistarības un tehnikas pārsvaru nodemonstrēja Latvijas un Baltijas čempionāta motošosejā dalībnieks Juris Zalāns, kurš ieņēma pārliecinošu pirmo vietu braucienā. Tomēr otrajā braucienā viņam soli solī sekoja 600cc klases dalībnieks Māris Jēkabsons, kurš pirmās sacīkstes brauca tikai šī gada 1. maijā, Otaņķu posmā nepiedalījās traumas dēļ, jo paralēli nodarbojas ar stuntriding (un startē arī Durka Racing stuntriding sacīkstēs) un ir ārkārtīgi strauji progresējis. Iepriekšējo posmu absolūtais līderis Lauris Gaņins šoreiz nebija tik ātrs un 1000cc klases abos braucienos uzvarēja Artis Ozols.

    Tomēr M. Jēkabsona. sniegums trasē nav vienīgais patīkamais pārsteigums. Otrajā B grupas braucienā pēc iepriekšējā brauciena līderu pāriešanas uz A grupu ar pamatīgu pārsvaru uzvarēja liepājnieks Emils Janaitis, kuram šīs bija tikai 3. sacīkstes.

    A grupas otrais brauciens ar kritienu beidzās U. Apsem, kurš šoreiz vairs nestartē Durka Racing ieskaitē, jo piedalās Latvijas čempionāta motošosejā C1200 klasē. Pēc sadursmes ar aizmugurē braucošo G. Eglīti nokrita arī R. Bergmanis.

    Sacīkstes notika pateicoties Ducati atbalstam.
    Nākamais Durka Racing posms notiks 23. augustā, Daugavpilī, Blāzmas kartodromā. Starp citu, kā ziņo Liepājas puses sportisti, pēc Durkas sacīkstēm Rudes kartodromā tur regulāri trenējoties 15 – 20 motociklisti. Cerēsim, ka Daugavpils motociklisti neturēs riepu zem pūra un pieteiksies uz nākamo Durkas posmu savā mājas trasē.

    Galerija


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties