Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Motošosejas klasika Zviedrijā

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (2)
  • Drukāt
  • Tāls Meļķis,
    06-08-2008

    „UEM Vintage Cup” Linčopingas trasē pulcē vairāk kā 400 dalībnieku. Starp tiem arī divi latviešu braucēji – Raimonds Aizstrauts un Kaspars Brigzna. Jau 43.reizi augusta sākumā Linčopingas Motorstadions pulcē motosporta klasikas cienītājus. Veldzēt dvēseli var ne tikai motošosejas piekritēji – sporta komplekss ietver gan spīdveja stadionu, gan motokrosa trasi, savs stūrītis ir arī triāla entuziastiem.

    Motošosejas sacensības notiek divas dienas. Katrs brauciens tiek ieskaitīts Eiropas čempionātā klasiskajiem sporta motocikliem, kura divi iepriekšējie posmi risinājās Anglijā. Dalībniekiem ir iespēja startēt kādā no 13 (!) motociklu klasēm, kurās pastāv stingri tehniskie ierobežojumi. Latviešu sportisti startēja braucienā, kurā piedalījās monstrīga izskata britu motobūves „zelta fonds” – „BSA”, „Matchless” un „Rudge motocikli”,– kuriem konkurenci centās radīt 60 gadu beigu vieglie 175 ccm „Honda” un „Bultaco”.

    Viens no labākajiem 80.gadu Latvijas motošosejas braucējiem Raimonds Aizstrauts, kurš sacīkšu motocikla sedlos sēdās pēc ilgāka pārtraukuma, brauca ar šo sacensību pirmatklājēja Latvijā, Valerija Borodina sagatavoto 1967.gada „Kovrovec”. Kaspars Brigzna, kurš pērn bija devies uz Zviedriju kā skatītājs, šogad startēja ar „Minsk” motošosejas motociklu. Kaspars, kurš Latvijā ir viens no skūteru motošosejas līderiem, pašlaik nopietni strādā pie unikāla 50 ccm „Sarkanās Zvaigznes” motošosejas motocikla atjaunošanas, ar kuru savulaik Aleksandrs Smertjevs spēja būt konkurentspējīgs pasaules līmenī.

    Pirmais brauciens, kas tradicionāli ir lēnāks, jo braucēji tikai sāk pierast pie trases, Kasparam beidzas ar 11.vietu. Neliela kļūme neļāva finišēt Raimondam, bet par uzvarētāju kļuva čehs Eduards Klimeks ar „MZ/Vihur”. Otrajā braucienā savu tempu atrada pašmāju zviedru braucēji un pārliecinoši uzvarēja Leifs Smeds ar eksotisko „Bultaco TSS”. Pamatīgi uzlabojot savus apļa laikus, atkal 11.vietā finišēja Kaspars, par nieka tiesu apsteidzot Raimondu Aizstrautu.

    Tāls Meļķis
    LaMSF Motošosejas komisijas vadītājs


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties