Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Durka Racing motošosejas sacīkšu 5. posms 23. augustā, Daugavpilī

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Durka.lv,
    18-08-2008

    Durka Racing 2008. gada sacīkšu sezona tuvojas savai izskaņai un jau 23. augustā Daugavpils trasē “Blāzma”, Blāzmas ielā, notiks sacensību 5. posms. Turklāt tas nav vienīgais ar motosportu saistītais notikums šajā trasē – tajā pašā sestdienā SK Motodroms sadarbībā ar Durka Racing rīko supermoto čempionāta Latvija Open 8. posmu. Supermoto sacīkšu sākums 11:00, bet Durka Racing pirmais brauciens 15:00.

    Daugavpils skatītājiem būs iespēja apskatīt praktiski visus šosejas motociklu veidus. Sacīkstēs piedalīsies minimoto jeb poketbaiki, motorolleri jeb skūteri, supermoto, kā arī ielas motocikli un superbaiki.

    Visinteresantākās solās būt motociklu cīņas A un B grupās – trase ir sarežģīta un nav taišņu, kurās apdzīt ir visvieglāk. Tādēļ ļoti lielu daļu no sacīkšu veiksmes izšķirs kvalifikācijā uzrādītais rezultāts. Turklāt par labāko kvalifikācijā uzrādīto laiku dalībnieks saņem arī punktu kopvērtējumā.

    Stāvoklis Durka Racing 2008 klašu kopvērtējumos ir gana intriģējošs, jo 600ccm klasē ir divi līderi – Kristaps Straupe un Gatis Eglītis, abiem pa 165 punktiem. Trešajā vietā iepriekšējā posmā pārliecinošu uzvaru ieguvušais Māris Jēkabsons, kuram sakarā ar Liepājas posma izlaišanu gan tikai 114 punkti. 1000ccm klasē situācija pēc pēdējās sacīkstes Kandavā nav mainījusies, mainījies tikai punktu skaits – Laurim Gaņinam – 188, Artim Ozolam – 171, bet Atim Dubavam – 140. Tomēr nav tā, ka cīņa par punktiem notiek tikai šajās klasēs un tikai saraksta augšgalā – arī sarakstos zemāk esošajiem punktu summas ir ļoti tuvas un Daugavpils posmā gaidāma sīva cīņa.

    Joprojām turpinām saņemt ziņas no Liepājas, kur noticis pirmais Durka Racing posms ārpus Rīgas. Kā rādās, arī tur motociklisti ir sapratuši, ka īstā vieta ātrai braukšanai ir nevis iela, bet gan trase, kurā var braukt bez ātruma ierobežojumiem un luksoforiem. Tādēļ arī Daugavpils motociklisti tiek aicināti izmantot savas mājas trases priekšrocības, trenēties un piedalīties Durka Racing posmā viņu pilsētā, jo Durkas sacīkstes un gatavošanās tām ir laba iespēja uzlabot savu motocikla vadīšanas prasmi, kā arī gūt jaunas iemaņas.

    Durka Racing sacīkšu starplaikos notiks arī čoperu sacensības, kurās izmēģināt spēkus braukšanā pa trasi varēs visi, kuri ieradušies ar šāda tipa motociklu. Kaut gan čoperu sacīkstei kopvērtējums apkopots netiek, šī sacīkste izsauc daudz ovāciju no apmeklētājiem, tādēļ noteikti nevajag kautrēties, bet gan piedalīties tajās, jo uzvarētājus gaida balvas un skatītāju atzinība.

    Durka Racing sacīkstes notiek kopš 2005. gada un paredzētas amatieriem – tiem, kuriem patīk braukt ar motociklu / motorolleru / poketbaiku, bet rocība un prasmes neļauj piedalīties lielāka mēroga sacīkstēs.

    Lai piedalītos Durkas kausā, pietiek ar ielas motociklu un sacīkstēm atbilstošu drošības ekipējumu. Turklāt arī ielas motociklu īpašniekiem ir iespēja uzvarēt, jo, kā ir pierādījies iepriekšējās sezonās, uzvaras laurus kartingtrasēs atnes nevis ātrākais motocikls, bet gan braucēja prasmes un iemaņas.

    Durka Racing sacīkstes notiek šādās klasēs:
    1. Minimoto (pocketbike)
    2. Motorolleri (Standart50, Race50, Race80)
    3. Ielas un sporta motocikli (Durka-600, Durka-1000)
    4. Stuntriding (motocikliem un kvadricikliem)

    Durkas pasākumos notiek ne tikai sacensības, bet arī citi izklaides pasākumi. Tā iepriekšējās sezonās mūs ir priecējuši dažādi rokmūziķi ar nelielu uzstāšanos turpat, trases teritorijā pēc sacīkstēm. 2007. gada sezonā pirmo reizi Latvijā notika kalnā braukšanas sacensības. Regulāri notiek stuntriding paraugdemonstrējumi. Bet 2008. gada sezonā sacensībās tiek iesaistīti arī ne tik sportisku motociklu vadītāji – skatītāju un dalībnieku priekam notiek brauciens arī čoperiem, kurš gūst lielu skatītāju atzinību.

    Durkas pasākumi bija pirmie, kuros skatītājiem tika demonstrēts stantraidings – mūsdienās plašu atzinību iekarojis ekstrēmais sporta veids, kurā ar šosejas motociklu tiek izpildīti dažādi triki.

    Durka Racing sacīkstes nav slēgtas – tajās var piedalīties ikviens motocikla īpašnieks.

    Ja vēlaties piedalīties sacīkstēs, Jums jāizņem Durka Racing gada licence vai arī vienreizējā licence, kā arī jāiegādājas motosportam derīga veselības un dzīvības apdrošināšana.

    Sacīkstes notiek trasēs, kurās ir mazi vidējie ātrumi un pietiekami lielas drošības zonas. Trasē tiek nodrošināta neatliekamā medicīniskā palīdzība.

    Iesācējiem Durkas sacīkstes (un, protams, arī treniņi) ir īstā vieta, kur uzlabot savas zināšanas un prasmes, jo tieši pie mums ir sastopami visdažādāko līmeņu braucēji un vienmēr būs gan ar ko pakonsultēties, gan ar ko pacīkstēties. Motociklu klasēs 2008. gada sezonā visi braucēji tiek sadalīti divās grupās pēc to kvalifikācijas laikiem, tādējādi tiek samazināts apdzīšanu skaits un sacīkstes kļuvušas vēl drošākas!


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties