Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Jaunais BMW R 1200 RT

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (19)
  • Drukāt
  • Inchcape BM Auto,
    20-11-2013

    Iniciāļi RT allaž bijis īpaši komfortabla, dinamiska mototūrisma sinonīms. Atgriežoties jaunā paaudzē, R 1200 RT – ar rūpīgi pilnveidotu profilu un jaunu dzinēju – atkal demonstrē, kā darāmas lietas, kad nevainojamā veidā jāsaplūdina tūrisma talanti un sportiska veiktspēja.



    Jaudīgāks, vēl vienmērīgāk strādājošs boksermotors paaugstinātam komfortam.

    Jaunā tūrisma motocikla motors ir aizgūts no jaunās paaudzes BMW R 1200 GS un attīsta 92 kW (125 ZS) pie 7750 apgr./min, un maksimālais griezes moments ir 125 Nm pie 6500 apgr./min.



    Lai motoru padarītu vēl piemērotāku R 1200 RT, tam ir palielināta rotējošo daļu – kloķvārpstas un ģeneratora rotora – masa, rezultātā panākot vēl vienmērīgāku, izlīdzinātāku dzinēja darbību. Papildu solis komforta labā tika sperts, izmainot galvenā pārnesuma skaitli, kas pie tā paša braukšanas ātruma nozīmē mazākus motora apgriezienus.



    ASC un divi braukšanas režīmi – standartā. Režīms Pro ar Hill Start Control kā papildaprīkojums.

    Lai motociklu varētu piemērot katra braucēja individuālajām vajadzībām, jaunais R 1200 RT jau standartā ir aprīkots ar divu braukšanas režīmu sistēmu, kā arī ASC jeb aktīvo stabilitātes kontroli. Divi braukšanas režīmi – Rain un Road – ļauj R 1200 RT piemērot vairumam braukšanas apstākļu. Savukārt braukšanas ekstrarežīms Pro ietver apakšrežīmu Dynamic plus sistēmu Hill Start Control, kas palīdz uzsākt kustību pret kalnu. Dynamic režīms palīdz pilnībā izbaudīt motocikla dinamisko potenciālu, savukārt Hill Start Control ļauj aizmirst par problēmām, kas var rasties, apstājoties uz stāva ceļa posma.



    Gear Shift Assistant Pro ātrai, taču līganai pārnesumu maiņai

    BMW Gear Shift Assistant Pro, kas pieejams kā izvēles aprīkojums, ir pasaulē pirmais sērijveida motocikla pārnesumu pārslēgšanas asistents. Šis palīgs atbilstošās braukšanas situācijās un apgriezienu diapazonā pieļauj augstāku un zemāku pārnesumu ieslēgšanu, neizmantojot sajūga sviru un gāzes rokturi. Tas vairo ne tikai braukšanas komfortu, bet arī dinamiku.



    Pilnveidota šasija, kas piedāvā vēl labāku stūrēšanas precizitāti un komfortu. Izvēles aprīkojuma Dynamic ESA – optimāla dinamika jebkurā situācijā.



    R 1200 RT ir jauns rāmis, kas nodrošina vēl lielāku braukšanas virziena stabilitāti. To papildinot ar BMW Motorrad Dynamic pusaktīvo piekari no izvēles aprīkojuma klāsta, R 1200 RT sasniedz iepriekš neredzētu braukšanas drošības, dinamikas un komforta līmeni, amortizācijai automātiski adaptējoties noteiktiem braukšanas apstākļiem un manevriem.



    Optimizēts komforts, pilnveidota aerodinamika, vizuāli dinamiskāka virsbūve un LED dienasgaitas gaismas kā papildu aprīkojums.



    Jaunās paaudzes atnesto uzlabojumu vidū ir arī pilnveidota ergonomika un komforts. Ergonomiskais trijstūris, ko veido stūre, sēdeklis un kāpšļi, ir nolaists par 20 mm zemāk, ko noteikti novērtēs mazāka auguma braucēji un jo īpaši pasažieri situācijās, kad motociklam jāuzsēžas, no tā jānokāpj vai jāveic manevri nelielā ātrumā. BMW RT modeļi ar to izcilo komfortu un aizsardzību no vēja un nokrišņiem allaž ir demonstrējuši spēju veikt garas distances, un tagad šo efektu vēl vairāk pastiprinās optimizēts vējstikls. Priekšējā luktura konstrukcija ir līdzīga tai, kas izmantota K 1600 modeļos un R 1200 RT piešķir dinamisku veidolu. Motocikla braucēju drošību vēl vairāk var uzlabot, uzstādot LED dienasgaitas gaismas, kas ir izvēles papildaprīkojums.

    Multifunkcionāls instrumentu panelis ar krāsu displeju, BMW Motorrad Pro borta dators un inovatīva audiosistēmas kontrole.

    R 1200 RT ir jauns mērinstrumentu panelis, kas tagad ietver 5,7 collu krāsu displeju, braucējam sniedzot vēl plašāku informācijas izvērsumu, kurā ietverti dati arī no BMW Motorrad Pro borta datora. Displeju papildina analogs spidometrs un tahometrs. Lai komforts būtu pilnīgs, no rūpnīcā uzstādāmā papildaprīkojuma saraksta var izvēlēties audiosistēmu, kuras vadība īstenota ar inovatīvu multikontrolieri.



    Jauni, atraktīvi toņi trīs jaunos krāsojuma variantos.

    Jaunās paaudzes motocikla dinamismu, kvalitāti un komfortu izceļ trīs krāsojuma varianti: Quartz zilā un Callisto pelēkā metāliskā krāsa ir sakombinētas ar kontrastējošu matētu Dark, savukārt balta metāliskā krāsa Ebony piesaista skatienus salikumā ar matētu metālisko krāsu Monolith.

    Jaunais BMW R 1200 RT kompaktā pārskatā

    • Gaisa/šķidrumdzeses divu cilindru boksermotors ar darba tilpumu 1170 cm3. Nominālā jauda 92 kW (125 ZS) pie 7750 apgr./min, maksimālais griezes moments – 125 Nm pie 6500 apgr./min.
    • Kloķvārspta un ģeneratora rotors ar palielinātu masu vēl vienmērīgākai motora darbībai.
    • Divu braukšanas režīmu – Rain un Road – sistēma plus automātiskā stabilitātes kontrole ASC.
    • Braukšanas režīms Pro ar apakšrežīmu Dynamic un Hill Start Control sistēma braukšanas uzsākšanai pret kalnu kā izvēles aprīkojums.
    • Pārnesumu pārslēgšanas asistents Gear Shift Assistant Pro kā izvēles aprīkojums, kas palielina komfortu un uzlabo dinamiku.
    • Jauna šasija, kas nodrošina vēl komfortablāku un dinamiskāku motocikla vadību.
    • Pusaktīvā piekare Dynamic ESA kā izvēles aprīkojums.
    • Jauna virsbūve ar dinamiskāku dizainu.
    • Optimizēts komforts un aerodinamika.
    • Jauns regulējams vējstikls vēl efektīvākai aizsardzībai no vēja un nokrišņiem.
    • Jauns priekšējais lukturis.
    • LED Dienasgaitas gaismas kā izvēles aprīkojums.
    • Multifunkcionāls instrumentu panelis ar lielu krāsu displeju.
    • BMW Motorrad Pro borta dators, kas nodrošina lielu informācijas izvērsumu.
    • Inovatīva audiosistēmas vadība.
    • Jauni krāsojuma varianti.
    • Dažāds papildu aprīkojums un īpašs aksesuāru klāsts, kas atbilst augstākajiem BMW kvalitātes standartiem.

    Vairāk attēlu: https://www.press.bmwgroup.com/pressclub/p/pcgl/pressDetail.html?title=the-new-bmw-r-1200-rt&outputChannelId=6&id=T0151864EN&left_menu_item=node__4315


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties