Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


“Ceļā uz brīvību” #5 Ķīna, Bangkoka, Laosa

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (1)
  • Drukāt
  • Raitis Tučs, Kurbads un Ko SIA,
    20-03-2014

    Dokumentālā filma “Ceļā uz brīvību”, kas agrāk bija skatāma vien televīzijā un DVD formātā, tagad, pateicoties tehnoloģiju attīstībai un iespējai interneta vietnē YouTube, kā arī Latvijas motobraucēju forumā MOTOpower.lv sadaļā “Ceļā uz brīvību”, skatāma arī internetā.

    Piezīmes: Bangkoka - Nakhon Ratchasima (3. oktobris).



    Šodien lidostā ierodamies jau pusstundu pirms noliktā laika, jo mūs māc nemiers. Atraujam vaļā kastes, un te viņi ir! Pat asinis sāk riņķot straujāk.
    Triju stundu laikā turpat uz rampas saliekam močus un bagāžu transporta stāvoklī, lai varētu stumties uz pēdējo muitas kontrolpunktu. Degvielu iepildīt un darbināt močus termināla neatļauj, bet mums ir vienalga, jo šobrīd būtu gatavi ari iznest tos uz rokām. Ārā ir +35, un apmēram kilometru mēs, viscaur slapji, stumjamies pa terminālu uz izejas pusi, tuvāk brīvībai. Pēdējie zīmogi un paraksti kontrolpunktā, un mēs esam ārā uz ielas. Beidzot brīvi! Lai nokļūtu uz ceļa, kurš ved Laosas virzienā, ir jāizbrauc cauri visai Bangkokai. Pirmajai reizei ir visai nereāls uzdevums, tāpēc par 200 batiem nolīgstam taksi, kurš mūs izvedīs uz pareizā ceļa. Ir jāsāk arī pierast pie pretējā braukšanas virziena, turklāt nevis kaut kur, bet uzreiz Bangkokā un ar motociklu. Nav ne vainas, sanāk tīri labi, vienīgi tāda problēma, ka arī šeit pa pilsētas maģistrālēm pārvietoties ar moci ir aizliegts. Pēc tam, kad esam palaiduši taksi, īsti vairs nevar saprast, kurā vietā sākas ierobežojums un kurā tas beidzas. Līdz brīdim kad mūs nostumj malā divi policijas motocikli ar bākugunīm, laižam uz labu laimi. Policisti smaida un saka, ka būs jāmaksā sods, bet atkal nostrādā mūsu uzlīme, un pēc ilga maršruta apraksta, mēs tiekam palaisti vaļā. Izbraucot no pilsētas, kustība paliek stipri mazāka, nesamies pa otro un trešo joslu ar 100–120 km/h. Uzreiz pēc tuksneša, un pa šitādiem ceļiem! Atklāti runājot, biju pēc tiem pat nedaudz noilgojies. Liekas, ka arī moči bija noilgojušies un, beidzot palaisti dziesmā, laimē patīkami urkšķ.

    _____________________________

    Ceļojuma piezīmes lasiet http://enduroadventure.lv/lv/piezīmes/2006/09/

    Augstā kvalitātē filmu iespējams iegādāties DVD diskā.
    http://enduroadventure.lv/lv/katalogs/

    Filma YouTube skatāma ar transporta un loģistikas kompānijas KURBADS atbalstu http://www.kurbads.lv, sadarbībā ar Kurbads TV.



    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties