Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Durka Racing 2008. gada sezonas noslēgums

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (4)
  • Drukāt
  • Durka.lv,
    16-10-2008

    Amatieru motosporta biedrības Durka Racing 2008. gada sacensību kalendārā paredzētie posmi ir veiksmīgi noslēgti, tomēr, lai sezonu varētu nosaukt par pilnībā pabeigtu, atlicis vēl viens pasākums, kurš ir ne mazāk svarīgs kā sacīkstes – kopvērtējuma uzvarētāju apbalvošana, kas notiks 8. novembrī plkst. 18:00, klubā Melnā Piektdiena, ieeja-ziedojums 10 LVL.

    Gandrīz visās klasēs intriga par to, kurš būs līderis kopvērtējumā, saglabājās līdz pat pēdējam posmam.

    Minimoto jeb poketbaikos pirmo vietu pārliecinoši izcīnījis Edgars Šūtelis (234 punkti), otro – Edgars Runcis (210 punkti), trešo – Reinis Veigulis (182 punkti). Daudz neatpalika arī ceturtās vietas ieguvējs Kaspars Svīkulis – izlaižot vienu posmu, līdz 3. vietai un kāpienam uz pjedestāla pietrūka tikai 4 punkti . Jāpiebilst, ka K. Svīkulis ir viens no retajiem, kurš startēja vairākās disciplīnās, jo, sākot ar Kandavas sacensībām, viņš sāka krāt punktus arī 600ccm ieskaitē. Minimoto klasē kopumā piedalījās 19 sportisti.

    Motorolleru klasē līdz 50ccm – pirmā vieta jau otro gadu pēc kārtas Armandam Leitānam – 274 punkti; otrais, tikai ar 10 punktu starpību – Viktors Freimanis (264 punkti), bet trešais – Eduards Sproģis (198 punkti). Šogad šajā klasē piedalījās 14 sportisti.

    Motorolleru OPEN klasē pirmais – Rolands Ieviņš (249), otrais – Kaspars Brigzne (239), bet trešais – Andris Kristabāns(207).

    Viskuplākais dalībnieku skaits bija ielas un sporta motociklu klasēs – 22 braucēji 600ccm klasē un tik pat arī “karaliskajā” 1000ccm klasē.

    Un tā – 600ccm klasē vietu uz augstākā pakāpiena sev nodrošināja Gatis Eglītis (242 punkti), otrais - šīs sezonas spožākais debitants Māris Jēkabsons (212), bet trešais – pagājušā gada uzvarētājs Dzintars Cipruss (174). Sezonas sākumā pārliecinoši startēja arī 4. vietā esošais Kristaps Straupe (165 punkti), kuram šī ir pirmā sezona, tomēr divi izlaisti posmi un, līdz ar to, kopvērtējumā iegūtais rezultāts līdz sezonas svarīgākajai medaļai neaizveda . Vienīgā Durka Racing startējošā jaunkundze Elizabete Tabaka izcīnīja godpilno piekto vietu.

    Visbeidzot, 1000ccm klasē tieši pēdējais posms izšķīra vietu secību. Pirmais – Durka Racing pati galvenā persona – Artis Ozols ar pārliecinošiem 267 punktiem; otrais – Uldis Eglītis (189 punkti), bet trešais – Lauris Gaņins (188 punkti). Vietu izkārtojums varētu būt pavisam savādāks, bet pēdējā, Biķernieku posmā, nepiedalījās trīs no šīs klases līderiem.

    Jāpiebilst, ka arī šajās klasēs ir sportisti, kuri piedalījās vairākās klasēs – 1000ccm klasē startējošais Roberts Circenis brauca arī supermoto ieskaitē, bet arī Edgars Borovskis (600ccm) sezonu saka kā supermoto braucējs.

    Supermoto ieskaitē dalībniekus iedalīja divās grupās ņemot vērā licences – ar Durka Racing licenci braucošie un LaMSF licenču īpašnieki. Dalībnieku kopskaits – 37. Durka Racing ieskaitē pirmā vieta un ievērojams punktu pārsvars Vitalijam Jeļistratovam (225 punkti), kura tuvākais sekotājs un otrās vietas ieguvējs Roberts Circenis nopelnījis 123 punktus, bet trešā vieta Krišjānim Ceram – 93 punkti. No LaMSF licenču īpašniekiem pirmais – Mārtiņs Valduss (161), otrais – Normunds Freimanis (129), bet trešais – Dzintars Baltais (125).

    Par pozitīvu iezīmi uzskatāms tas, ka daudzi jaunie sportisti Durka Racing sacensības izmantojuši kā atspēriena punktu savā karjera un nu startē vai gatavojas startēt Baltijas čempionātā.

    Visi godalgoto vietu ieguvēji tiek īpaši aicināti apmeklēt šo pasākumu, kurš viņiem ir bez maksas, lai saņemtu sponsoru un Durka Racing sagādātās balvas. Laipni lūgti arī pārējie dalībnieki un līdzjutēji.

    Līdz ar šo, 2008. gada sezona ir noslēgusies un iestājies šosejas sacīkstēm un treniņiem nepiemērots laiks, bet darbs turpinās – sportisti gatavo tehniku, gādā ekipējumu un attīsta savas fiziskās spējas, bet organizatori plāno nākamā gada sezonu, lai 2009. gada 1. maijā visi atkal tiktos 333 trasē.

    Durka Racing amatieru motošosejas sacensības atbalsta HONDA, FlaktWoods, Radio SWH Rock, DUCATI, Motolietas.lv, K&N, WILO, Power Commander, Getaway.lv, biedrība LAMA un RND.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties