Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Duets un iedzinēji pirms “Zelta zirga”

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Serģis.lv,
    08-06-2017

    Pēc gada pārtraukuma pasaulē labākās motokrosa ekipāžas atkal brauks “Zelta zirga” trasē Ķegumā. 10. un 11. jūnijā šeit risināsies pasaules čempionāta 5. posms, pirms kura ir izveidojies līderu duets un iedzinēji – gan līderu iedzinēji, gan pirmā trijnieka iedzinēji. Pēc triju gadu pārtraukuma pasaules čempionātā atkal piedalās Latvijas ekipāža – Jānis Daiders un Kaspars Stupelis.

    Trīskārtējais pasaules čempions (divreiz ar holandieti Danielu Vilemsenu un vienreiz ar viņa tautieti Etjēnu baksu) Kaspars Stupelis pirmo sezonu brauc kopā ar Jāni Daideru. Pagaidām Latvijas ekipāžai nevienā no posmiem vai braucieniem nav izdevies iekļūt trijniekā, augstākā pagaidām ir bijusi 5. vieta pirmajā braucienā Černovcos (Ukraina; 2. posms) un kopvērtējumā J.Daiders/Stupelis pašreiz ieņem 7. vietu.

    “Finansiālu grūtību dēļ neizdevās aizvadīt pilnvērtīgu gatavošanos pirms sezonas – paši satrenējāmies labi, bet pietrūka braukšanas treniņu un it īpaši jau cietajās trasēs, kas izpaužas pasaules čempionāta pirmajos posmos. Ir bijuši pavisam labi braucieni, ir bijuši – neveiksmīgi, taču ar katrām nākamajām sacensībām jūtamis pārliecinošāk, arvien labāka ir saprašanās brauciena laikā un ceram, ka tuvākajos posmos varēsim tikt trijniekā vispirms kaut vai kādā no braucieniem. Skaidrs, ka ļoti gribētos izdarīt to Ķegumā savu līdzjutēju klātbūtnē. Priekšā vēl daudz braucienu – vēl desmit posmi jeb 20 braucieni – un mēs ceram kopvērtējumā pakāpties augstāk,” pēc 4. posma Francijā un pirms Ķeguma teica Kaspars Stupelis.

    Ja kāds ir piemirsis, tad atgādināšu, ka Jānis Daiders savulaik kopā ar savu brāli Lauri bija starp labākajiem pasaulē – 2009. gadā viņi kopvērtējumā bija trešie, bet 2011. gadā kļuva par pasaules vicečempioniem. Lauris Daiders šosezon brauc kopā ar Kristofu Santermansu no Beļģijas un viņi kopvērtējumā pašreiz ieņem 10. vietu.

    Pēc četriem posmiem līderi ir holandietis Etjēns Bakss un francūzis Nikolā Musē – viņu rēķinā ir 183 punkti. Tikai par 10 punktiem atpaliek francūzis Valentīns Žiro (2015. gadā kopā ar Musē kļuva par vicečempionu un zaudēja tikai Baksam/Stupelim) un mūsu Elvijs Mucenieks. Trešajā vietā ar 156 punktiem ir desmitkārtējais pasaules čempions, 42 gadus vecais holandietis Daniels Vilemsens un holandietis Robijs Bakss (Etjēna brālis). Tikai šīs trīs ekipāžas šosezon paaidām arī ir uzvarējušas braucienos – 5 uzvaras ir Etjēnam Baksam, divas Vilemsenam un viena Žiro. No trešās vietas par 28 punktiem atpaliek briti Stjūarts Brauns un Džo Milards.

    Starp punktu guvējiem (pavisam pēc četriem posmiem punktus ir guvušas 43 ekipāžas) ir vēl divas ekipāžas ar “kantētājiem” no Latvijas – Haralds Kurpnieks brauc kopā ar beļģi Marvinu Vanlušēnu un viņi kopvērtējumā ir 6. vietā (par 9 punktiem apsteidz J.Daideru/Stupeli), bet Mārtiņš Antons brauc kopā ar lietuvieti Litauru Varjakoji un viņi kopvērtējumā ir 33. vietā.

    Sestdien un svētdien Ķegumā brauks tikai ekipāžas – visdažādākie motocikli ar blakusvāģiem, tajā skaitā arī retro motocikli un “Zelta zirga” kompleksā būs īsts blakusvāģu festivāls divu dienu garumā. Neizpaliks arī tradicionālais līdzjutēju mini futbola zibens turnīrs divu dienu garumā , būs neatņemama motokrosa sastāvdaļa alus un diskotēka. Atliek tikai novēlēt labu laiku.

    Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta posms Ķegumā risinājās 2015. gadā un toreiz abos braucienos uzvarēja vēlākie pasaules čempioni Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis.

    Nedēļas nogales un svētdienas biļete ieejai pasākumā €25, bērniem no 10 līdz 16 gadu vecumam un Latvijas republikas pensionāriem - €15, savukārt Latvijas republikas invalīdiem un bērniem līdz 10 gadiem ieeja ir bez maksas. Apmeklētāju ieeja dalībnieku laukumā bez maksas.

    Auto stāvvieta €5, auto stāvvieta dalībnieku laukumā €30, auto stāvvieta kempinga laukumā €20, VIP auto stāvvieta netālu no trases €10.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties