Enduro Kuldīga 2017, 12.-13. augusts

LaMSF,
09-08-2017

Jau šajā nedēļas nogalē, 12. un 13. augustā, Kuldīgas novada, Ēdoles un Īvandes pagastā notiks Latvijas čempionāta 2. posms un Lietuvas čempionāta 3. posms Enduro.

Enduro sacensības Kuldīgas pusē notiks otro reizi. Pirms nepilna mēneša tur tika aizvadītas pirmās Enduro Sprinta sacensības, bet tagad organizatori gatavojas divu dienu Enduro pasākumam. Sacensību galvenajam organizatoru komandai, kura sastāv no Biedrības “Motorsport.lv” un “Latvian Baya organizers team” šis ir saspringts laiks, jo šāda formāta sacensības notiks pirmo reizi. Sacensību organizatori strādā pie tā, lai Enduro notiktu plašākā teritorijā un pēc iespējas interesantāk braucējiem.

Mārtiņš Lagzdiņš, sacensību organizatoru pārstāvis, stāsta, ka „bāzes vieta būs Kuldīgas novada Ēdoles pilī. Sacensību teritorija būs Īvandē, kur notika Enduro Sprints, un turpināsies Ēdoles pagastā. Šeit daudzi iedzīvotāji nezina, kas ir Enduro. Daudziem tas ir jāstāsta, kā arī jāsaskaņo ar zemju īpašniekiem. Ir lietas, ko esam jau iemācījušies, un ir lietas, kurās vēl apgūstam. Pirmajā gadā viss notiek grūtāk un smagāk. Tagad viss iet uz labo pusi, no šī gada augam un mācāmies, lai šo sporta veidu pazītu un attīstītu arī Kuldīgas novadā. Paldies tiem, kuri izprot un atbalsta, kā arī tiem, kuri strādā pie šī pasākuma norises!”.

Trases kopējais garums būs ~ 75 km, kurā iekļauti trīs ātruma testi. Pirmais Īvandes tests (Enduro Sprinta tests) garums 2.5 km, kura segums ir pļava Otrā testa garums apmeram 2.8 km, arī ar pļavas segumu. Trešā testa garums apmeram 3.5 km, kura segums ir izstrādāta karjera segums grants. Abās dienās trase būs vienā virzienā. Dalībniekiem jau zināma sistēma ar sarkanajām zīmēm.

Organizatori saka paldies, Kuldīgas novada domei, Īvandes un Ēdoles pagasta pārvaldei.
Sacensības organizē Biedrības “Motorsport.lv” un „Latvianbaja organizers team” sadarbībā ar Kuldīgas pašvaldību.

Sacensības atbalsta un dalībniekiem balvas nodrošina: Castrol, WURTH, Torley, Monster Energy.

Sacensības atbalsta reklāmas ražošanas uzņēmums TIPOFF.

Sacensību atklāšana/Pirmais starts plkst. 13:00
Apbalvošana svētdien, 13. augustā plkst. 17:30

Reģistrējies ŠEIT līdz 11. augusta plkst. 14:00

Sacensību nolikumu lasi ŠEIT