Lieliski aizvadīts “AdvEnduro 2017” pasākums

Gerda Kivleniece, “Two wheels” Mārketinga vadītāja,
12-10-2017

7.oktobrī norisinājās piedzīvojumu pasākums ielas enduro motocikliem “AdvEnduro 2017”. Orientēšanās uzdevumu braucienu otro gadu pēc kārtas rīkoja pieredzējušais moto pasākumu organizators, klubs “apPasaule”, moto viesnīca “Two wheels”, MOTOLIETAS.LV, “Piejūras nams” un “Astarte-Nafta”, šogad pulcējot jau gandrīz 40 dalībniekus!

Startējot no motociklistiem draudzīgās viesnīcas “Two Wheels” un apmeklējot 15 kontrolpunktus, dalībniekiem piecu stundu laikā bija jānokļūst no Rīgas līdz “Piejūras namam” Ķesterciemā. Dienas laikā sauli nomainīja lietus, mazliet paildzinot ceļa veikšanas ilgumu. Tomēr lielāks iemesls tam, ka daži dalībnieki ieradās pat ar trīs stundu nokavēšanos, bija tas, ka katrā kontrolpunktā papildus obligātajam foto uzņemot arī nelielu video, kopvērtējumā varēja iegūt papildus punktus. Šī bija lieliska iespēja pārliecināties par motociklistu atraktivitāti un radošumu. Kontrolpunkti bija izvietoti tādās vietās, kā lidmašīnu vērošanas laukums Skultē, kurā bija jāuzņem foto ar sevi un pāri lidojošu lidmašīnu, Viktora Coja piemiņas vietā, kurā dalībnieki dziedāja kādu no viņa dziesmām, Āžu kalnā, kurā ar moci tikt dažiem bija liels izaicinājums, un citur.

Pēc finiša dalībniekus gaidīja veiklības lēnbrauciens, kurā labāko laiku, 1:46 sekundes, uzrādīja Kārlis Tervits, 1:43 - Jānis Boldāns un 1:42 - Vitālijs Seržans.
Sasildījušies ar ugunskurā vārītu zupu un fizioterapeites Elizabetes Deičmanes rādītiem vingrinājumiem, visi bija gatavi vakara klausīšanās daļai. Īpaši uz “AdvEnduro 2017” bija ieradies Sandijs Hāns no “Adventure Team Latvia”, kurš sniedza ieskatu vasarā notikušajā ekspedīcijā “Riga to Magadan 2017”. Moto ekspedīcijas arī pašiem dalībniekiem nav sveša tēma, tāpēc sarunas laikā raisījās diskusijas, tika izteikti viedokļi un sniegti padomi.

Pirms pirts un ballīšu rituālu sākuma, tika apbalvoti labākie “AdvEnduro 2017” dalībnieki. Trešo vietu (ar 26 punktiem katrs) dalīja 3 dalībnieki, tāpēc vērā tika ņemts finiša laiks. Rezultātā 5.vietu ieguva Ģirts Vilnis, 4. vietu - Jānis Ozoliņš, bet trešo - Atis Lazdiņš. Otro vietu izcīnīja 4 dalībnieku komanda - Kristaps Gribusts, Normunds Valters, Edgars Vilcāns un Ēriks Eglītis. Tikai ar viena punkta pārsvaru uzvaras laurus plūca komanda, kurā divi no trim dalībniekiem visu maršrutu veica ar motorolleriem - Jānis Pāvels, Uldis Kučerāns un Arnis Priedītis. MOTOLIETAS.LV sagādātās vērtīgās balvas saņēma ne tikai godalgoto vietu ieguvēji, bet arī pārējie pasākuma dalībnieki.

“AdvEnduro 2017” organizatori saka lielu paldies visiem dalībniekiem! Nākamgad būs vēl!