Jau šajā sestdienā, 3.martā tiks turpināts Latvijas čempionāts skijoringā un ziemas motokrosā, aizvadot septīto sacensību seriāla posmu

LaMSF,
27-02-2018

Sacensības norisināsies Madonā, ”Raibenes” mototrasē.

Skijorings, kā viens no Latvijas populārākajiem ziemas sporta veidiem, ir motosporta disciplīna, kas veidota pēc motokrosa sacensību principa, kur ekipāža – motociklists un slēpotājs – brauc apļveida trasē. Sacensības notiek brīvā dabā uz sniega seguma trasē, izmantojot mērenu reljefu sauszemē vai uz aizsalušas ūdenskrātuves. Skijorings pēc savas būtības ir tautas sporta veids, kas sniedz iespēju ikvienam interesentam izmēģināt savus spēkus Mazajā un Lielajā tautas klasē. Paralēli skijoringa sacensībām norisināsies arī Latvijas čempionāts ziemas motokrosā ar solo motocikliem bērniem un pieaugušajiem un kvadracikliem, kas tradicionāli pasākumam piesaista aptuveni 200 sportistus un to pavadošās personas.

Tā kā skijoringa sacensības notiek sporta sezonas klusajā periodā, atraktīvā veidā un brīvā dabā, tās piesaista lielu skatītāju uzmanību. Sacensības ir publisks bezmaksas pasākums ikvienam skatītājam. Vēršam uzamnību, ka šādiem pasākumiem tiek piesaistīti vairāki simti cilvēku, kas pašvaldības apkārtnei dod pozitīvu ekonomisko efektu.

Sacensību nolikums un dienas kārtība pieejama LAMSF.LV .

2018.gada nolikumi un noteikumi paliek nemainīgi, tādēļ aicinām visus sportistus kārtot licences LaMSF licenču sistēmā www.licences.lv. 2018.gada nolikums pieejams LAMSF.LV, licenču maksas LAMSF.LV.

Sacensību rezultātus tiešsaitē būs iespējams vērot www.results.lv