Drošas braukšanas dienas Biķerniekos 2018

Streetfighters.lv,
24-04-2018

Šī gada 20. līdz 22. aprīlim, pateicoties Latvijas Motoklubu Asociācijai, SFRT, CSDD, 1. Motoskolai un Streetfighters Latvija, norisinājās jau trešās drošas motobraukšanas dienas.

Iepriekšējus gadus pasākums izraisīja milzīgu interesi motobraucēju vidū, tāpēc šogad tika nolemts pasākumu izvērst uz 3 dienām, attiecīgi ļaujot braukšanas prasmes atsvaidzināt 270 dalībniekiem. Tāpat kā citus gadus, tika izveidota iepriekš pieteikšanas, un jāsaka, ka visas grupas bija pilnas jau 2 dienas pēc pasākuma izsludināšanas.

Visas dienas rosība trasē sakās jau 9:30 no rīta, lai trases darbinieki un organizatori , pirmos braucējus sagaidītu jau neilgi pirms 11:00, kad sakās pirmās grupas laiks. Katru ienu šādas grupas bija trīs, attiecīgi 11:00, 13:00 un 15:00.

Katra diena sākās ar MCA pārstāvja Uģa Spelmaņa (MC Free Hawks, 1. Motoskola) uzrunu un Latvijas lielākās motošosejas komandas “SFRT Motorsports” vadītāja Rūdolfa Bergmaņa (vairāk zināms kā RGX) drošības instrukcijām un ieskatu drošas motobraukšanas pamatprincipos. Pēc teorētiskas daļas katra no grupām veica īsu drošības brauciena testu un devās trasē. Par aizraujošu instrukcijas daļu kļuva MaxMoto sagatavotā prezentācija par Moto ekipējumu, kas ļāva uzzināt daudz jauna par ekipējuma nepieciešamību un to, kādu labāk izvelēties.

Vēl gribas atzinīgi novērtēt SFRT Motorsports komandas pilotus, kas devās trasē dalībniekiem parādīt labākās trajektorijas un pēc brauciena atbildētu uz visiem dalībnieku jautājumiem.

Nobeigumā gribas pieminēt gandarījumu, kas radās, dzirdot dalībnieku sajūsmināto, dalīšanos pieredzē, kas iegūta, pavadot laiku trasē. Interesanti, ka dalībnieku moto braukšanas stāžs bija ļoti plašs, un tikai retais trasē devušais dalībnieks moto braukšanas tiesības bija ieguvis tikai iepriekšējā sezonā. Vairākums dalībnieku tomēr izrādījās ar nopietnu motobraukšanas stāžu 5-10 gadi. Lielākais stāžs bija pēdējās dienas dalībniekiem – 51 gads. Milzīgs paldies visiem un tiekamies nākošajās Drošas braukšanas dienās!