MXGP of Latvia preses konferencē faniem būs iespēja satikt motokrosa zvaigznes

Mārtiņš Jankovskis,
10-05-2018

Pirms “MXGP of Latvia”, kas 12. un 13. maijā notiks “Zelta Zirga” mototrasē Ķegumā, notiks “MXGP of Latvia” preses konference, kurā motokrosa faniem būs lieliska iespēja klātienē satikt motokrosa zvaigznes.

11.maijā plkst. 15.00 Krasta ielā 76, LIDO kompleksā, notiks ''MXGP of Latvia'' preses konference, kurā dalību apstiprinājuši šādi sportisti - pēdējo trīs gadu pasaules čempioni MXGP klasē Antonio Cairoli (KTM), Romain Fevre (Yamaha), Tim Gajser (Honda), kā arī MX2 klases braucējs un šī brīža čempionāta līderis Pauls Jonass (KTM) un Tomass Kjer Olsen (Husqvarna).

Tāpat preses konferencē piedalīsies Youthstream grupas viceprezidents Davids Luongo, FIM motokrosa komisijas vadītājs Tony Skilingtons, LAMSF prezidents Mārtiņš Lazdovskis un sacensību organizators Kristers Serģis.

Pēc preses konferences interesenti varēs satikt sportistus, iegūt viņu autogrāfus un nobildēties. Līdz ar to, ja 11.maijā kāds plāno vēlās pusdienas, droši var doties uz LIDO kompleksu Krasta ielā 76, lai “kopā papusdienotu” ar ātrākajiem motokrosa braucējiem.

Atgādināsim, ka Ķegumā “MXGP of Latvia” šogad uz starta redzēsim vairākus latviešu braucējus - Paulu Jonasu, kurš startēs MX2 klasē, bet prestižajā MXGP klasē latviešu līdzjutējus priecēs Matīss Karro un Toms Macuks. Tāpat īkšķus būs jātur par vēl vairākiem latviešu sportistiem. EMX 125 klasē startēs Mairis Pumpurs un Ralfs Edgars Ozoliņš, bet EMX 250 klasē starp ātrākajiem Eiropas braucējiem redzēsim Kārli Sabuli, Tomasu Šileiku, Kristeru Drevinski un Arnoldu Sniķeri.

“MXGP of Latvia” norisināsies divas dienas. Sestdien, 12. maijā, no 8:00 līdz 13:00 notiks brīvie treniņbraucieni visām četrām klasēm - EMX125, EMX250, MX2, MXGP, bet vēlāk sekos MX2 un MXGP kvalifikācija. Sestdiena tiks noslēgta ar EMX250 klases pirmo finālbraucienu. Tikmēr svētdien, 13. maijā, Ķegumā motori sāks rūkt jau plkst. 9:45, kad savas cīņas aizvadīs EMX125 un EMX250 klases braucēji. Kulminācija visam sekos no plkst. 13:00, kad trasē dosies MX2 un MXGP klases braucēji, kuri aizvadīs pa diviem finālbraucieniem.

Gan sestdien, gan svētdien trases teritorijā būs dažādas atrakcijas, kā balansa velosipēdi, modelīši un citas izklaides iespējas gan lielākiem, gan mazākiem. Trases teritorijā pulcēsies arī dažādi ēdinātāji. Tāpat būs padomāts arī par hokeja faniem, jo 12. maija hokeja spēli starp Latvijas un Vācijas nacionālajām izlasēm varēs vērot uz lielajiem ekrāniem, kas atradīsies trasē.

Pasākums ir bez vecuma ierobežojuma. Jauniešiem vecumā no 10 līdz 16 gadiem un senioriem ieejas biļetes cena uz abām dienām būs 25 eiro, bet pieaugušajiem biļete maksās 45 eiro. Tāpat iespējams iegādāties VIP paketi, kuras cena ir 250 eiro. Auto caurlaides cena būs 5 eiro. Tikmēr bērniem vecumā līdz 10 gadiem, kā arī invalīdiem, uzrādot invaliditātes apliecību, būs bezmaksas ieeja. Papildus ir pieejama B autostāvvieta, kas atradīsies blakus trasei. Šīs stāvvietas cena būs 20 eiro. Tāpat iespējams iegādāties arī kempinga vietu, kuras biļetes cena ir 25 eiro. Kempings tiks atvērts piektdien sākot no plkst. 12.00. Trase ieejai tiek atvērta 12. un 13. maijā no plkst. 7:00.

Sīkāku informāciju par “MXGP of Latvia” un motocentru “Zelta Zirgs” iespējams atrast sacensību mājaslapā www.latviamxgp.com, bet plašāku informāciju par Pasaules čempionātu motokrosā - MXGP oficiālajā mājaslapā www.mxgp.com. Biļetes “MXGP of Latvia” apmeklēšanai iepriekš iespējams iegādāties Biļešu Serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv, kā arī pasākuma norises laikā pie ieejas motocentrā "Zelta Zirgs".