Matīss Karro uzveic igauņus un uzvar Latvijas čempionātā Dobelē

LaMSF,
02-07-2018

Dobeles moto trasē “Ceļa ēzeļi” 1. jūlijā norisinājās Latvijas čempionāta “Storent” 3.posms motokrosā. Pirmo reizi paralēli čempionāta klasēm uz starta līnijas arī amatieru klases sportisti, kopumā 156 dalībnieki. Latvijas sportisti, kas šobrīd sevi pierāda arī Eiropas sacensībās, apliecināja, ka ir spēcīgi un visi kāpa uz goda pjedestāla.

MX1 klases finišā, TOP5 vienīgais latvietis – Matīss Karro, kas Latvijas čempionātā piedalījās zem MX Moduls komandas karoga. “Izdevās viss lieliski un parādīju, ka Matīss nav aizmirsts cilvēks un vēl var pacīnīties par uzvaru, MX1 klasē esam maz latvieši – vēl jo vairāk prieks – latvietis uzvarēja mājās. Lieliski sagatavota trase, Dobeles trase ir sarežģīta, ar interesantiem elementiem – sportistiem baudāma. Laikapstākļi gan kā ziemā, bet skatītāju daudzumu tas neietekmēja, par ko liels paldies, es sajutu atbalstu,” atklāj M. Karro. Otrajā vietā Tanel Leok (MX Ādaži), trešais Karel Kutsar (Rodeo).

Matīsa Karro telti apciemoja arī bērni no Ģimenes atbalsta centra “Lejasstrazdi” – iepazina motokrosu, varēja iesildīties kopā ar sportistu, ēda kūkas un līdz ar sportistu priecājās par uzvaru.

Latvijas jaunie sportisti, kas sevi pierāda arī Eiropā, kāpj uz goda pjedestāla MX2 klasē. Pārliecinoša uzvara Kārlim Sabulim (MX Moduls), otrais Andero Lusbo (MX Ādaži), bet trešajā vietā mājinieks Arnolds Sniķers (MX4 Dobele), kam šis bija pirmais Latvijas čempionāta pjedestāls šajā sezonā. “Mājās braukt man personīgi ir daudz grūtāk, jo vēlies ģimenes, radu un draugu priekšā parādīt, ka esi spējīgs, tā ir papildus motivācija, bet jāatrod balanss, lai nepārcenstos. Visas dienas garumā satiku daudz pazīstamus, liels paldies viņiem, ka atnāca. Nākamais mērķis ir Vācijas čempionātā cīnīties par punktiem, k’a arī piedalīties Eiropas čempionātā Beļģijā, savukārt Latvijas čempionātā strādāšu, lai arī sezonas kopvērtējumā būtu TOP3”, stāsta A. Sniķers.

“Skatītāji gan baudīja motokrosa cīņas, gan izmantoja citas izklaides iespējas – loka šaušanā iemēģināja roku, tikās ar sportistiem, lai saņemtu autogrāfus un bērni baudīja tiem sagatavotās izklaides. Motokross mainās, cilvēkiem gribas sacensības un svētkus vienlaikus, un organizatori cenšas to izpildīt,” stāsta organizators Māris Sniķers.

MX juniori 2T klasē uzvara Jorgen – Matthias Talviku no Igaunijas, otrais – sportists no Krievijas – Svyatoslav Pronenko, bet trešais Ralfs Edgars Ozoliņš (Salacas Kauss), kurš dienu iepriekš izcīnīja arī 2.vietu Igaunijas čempionātā. MX Juniori 4T klasē uzvara Aleksandram Fedorovam no Krievijas, otrais Sandis Frienbergs (Rambas R), bet trešais – Didzis Putilovs (MX4 Dobele).

MX85 klasē uzvarda Edvardam Bidzānam (MX Moduls), otrais Kārlis Alberts Reišulis (Rodeo) – šie jaunieši gūst panākumus arī starptautiski un pierādīja, ka ir ātrāki par citiem. Trešajā vietā – Mikk Martin Lohmus no Igaunijas. MX85B uzvara Jānim Reišulim (SK Elkšņi) , otrais Markuss Kokins (MX Moduls), bet trešais Dmitrijs Zvorigins (CAMK Latgale).

MX14+ klasē uzvara Gunvaldim Vēsmiņam (MX Moduls), kas dienā veica 4 braucienus un piedalījās divās klasēs. Otrais – Roberts Eduards Konrāds (MX Ādaži), bet trešais Rolands Bleidels (Moto Mafia), kuru jau kvalifikācijā piemeklēja tehniskas ķibeles un braucienus veica ar komandas biedra motociklu, ierastos 250m3 aizstājot ar 450m3, un bez sev pielāgotiem regulējumiem.

Mājinieks, Raivis Eikmanis (Rambas R), savu atbalstītāju priekšā uzvarēja, MX25+ klasē, otrais Rinalds Herings (Saldus motoklubs), trešais Kārlis Podnieks (MX Ādaži).

MX30+ klasē starp 26 sportistiem pārliecinoša uzvara Valdim Seratinskim (MX Moduls), otrais Mareks Zolmanis (Saldus motoklubs), trešais Mārtiņš Marķitāns (Moto Mafia).

MX Veterānu klasē, uzvara Mārtiņam Aleksandrovičam, ja pirmajā braucienā sīva cīņa ar Mareku Lavrovu, tad otrais brauciens nodrošināja uzvaru kopvērtējumā, skatītājiem solījums – atgriezties trasē arī nākamgad. M. Lavrovs otrais, bet Uldis Veidenieks (Bieriņi) trešais.

MX40+ klasē uzvara Andrim Gulbim (Rambas R), otrais Ingus Bērziņš (MX Ādaži), trešais Raitis Cipulis (Kalsnava MB). MX45+ klasē uzvara motokluba Rodeo vadītājam Arvim Sanderam, otrais Ivo Mellups (ASB motoklubs), bet trešais – Raivis Krastiņš (Rambas R). MX50+ klasē cīņa starp astoņiem sportistiem, uzvara Jānim Mironovam (CAMK Latgale), otrajā vietā lietuvietis Egidijus Maciunas, bet trešais Aivis Dadeiks (VV Moto Racing Team). MX55+ klasē ātrākais – Atis Alžāns (MX Ādaži), otrais Ivars Blazevičs (Suzuki Latvia), bet trešais Ritvars Volfs (MK Stende).