Enduro sprints Vidrižos 04.08.2018

LaMSF,
30-07-2018

4. augustā Vidrižos notiks Latvijas kausa trešais posms enduro sprintā, Latvijas čempionāta piektais posms enduro, Latvijas kausa piektais posms enduro, Lietuvas kausa pirmais posms enduro sprintā un MK „Moto A-Z” kausa izcīņa kvadriciklu klasē.

Vidrižos tradicionāli enduro notiek jau vairāk kā desmit gadus. Sacensību organizatori katru gadu izdomā ko jaunu un interesantu, lai sportistiem sacensības būtu vēl aizraujošākas un baudāmākas. Daudzi sportisti Vidrižu trasi iemīļojuši kā vienu no labākajām Latvijas enduro trasēm, un mājās brauc apmierināti par ideāli pavadītām sacensību dienām. Arī šogad sacensību organizatori padomājuši par sportistiem, lai augusta sākumā viņi izbaudītu augstvērtīgas enduro sprinta un enduro sacensības Vidrižu mežos un pļavās. Arī kvadriciklu braucēji ir aicināti piedalīties Vidrižu posmā.

Sacensību organizators un galvenais tiesnesis Jānis Baunis („Moto A-Z”) atzīst, ka Vidrižos vienmēr ir startējušas kvadriciklu klases. Tāpēc šogad organizatori rīko MK „Moto A-Z” kvadriciklu kausa izcīņu. Runājot par trasi, tā šogad Vidrižos būs citādāka kā citus gadus, tā tiks pārveidota un uzlabota ar dažādiem jauniem elementiem. „Kā ierasts, būs divi ātruma testi – karjera tests un cross country tests „Ganītēs”. Cross Country tests būs kilometru ziņā garāks. Krosa tests karjerā būs ar jauniem elementiem, interesantāks un arī nedaudz garāks,” stāsta Jānis. Arī sacensību formāts šogad ir nedaudz citādāks kā ierasts, jo PRO klases braucējiem – E1, E2, E3, Seniori 40+, Juniori 14+, Amatieri 18+ un Hobiji 30+ klasēm būs jābrauc trīs apļi un vēl papildus aplis, kas būs īsāks – tas sastāvēs no neliela pārbrauciena un vēl reiz karjeras krosa testa. Pārējās klases brauks trīs apļus. Trases garums, ieskaitot testus, ir 25 kilometri. Vēlam veiksmi un izturību visiem sacensību dalībniekiem. Esat mīļi aicināti Vidrižos!!!” teic Jānis Baunis.

Liels paldies firmai „Roadex” par tehnikas atbalstu, lai varētu pilnveidot un izveidotu testus no jauna. Paldies arī pārējiem atbalstītājiem.

Sacensību nolikums: https://www.lamsf.lv/sporta-veidi/enduro/enduro-sprint/dokumenti#1516266503093-267fe94e-5f46

Reģistrācija: www.enduromanager.eu līdz 03.08.2018. plkst. 14:00. Neskaidrību gadījumā rakstīt uz dbluma@inbox.lv.

Atgādinām, ka motosports ir paaugstinātas bīstamības sporta veids, un aicinām būt uzmanīgiem, ievērot norobežojošās lentas un tiesnešu norādījumus, kā arī īpaši pieskatīt savas jaunākās atvases un suņus. Esam par drošu motosportu!