Šteinbergs uzveic Vidrižu Enduro Sprinta putekļus

Luīze Mīkstā, LaMSF,
10-08-2018

4. augustā Vidrižos aizvadīts Latvijas kausa trešais posms enduro sprintā, Latvijas čempionāta piektais posms enduro, Latvijas kausa piektais posms enduro, Lietuvas kausa pirmais posms enduro sprintā un MK „Moto A-Z” kausa izcīņa kvadriciklu klasē.

Vidrižos tradicionāli enduro notiek četrpadsmito sezonu pēc kārtas. Arī šogad sacensību organizatori bija izveidojuši trasi ar jauniem pārbraucieniem, dažādiem interesantiem elementiem, bet tajā pašā laikā tehniski sarežģītiem ātruma testiem. Daudzi sportisti Vidrižu trasi iemīļojuši kā vienu no labākajām enduro trasēm Latvijā. Šogad to apliecināja kuplais dalībnieku skaits, jo uz sacensībām bija ieradušies 135 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Sacensību absolūtā vērtējuma uzvarētājs, E2 klases sportists Ivo Šteinbergs (“CEC I.S. Racing”) pēc četru dienu cīņas hard enduro Rumānijas Karpatos atzīst, ka nebija dzirksteles braukt, „bet viss sanāca, arī uzvara absolūtajā vērtējumā. Izcīnīts arī Latvijas čempionāta tituls,” priecīgs ir Ivo. Runājot par Vidrižu enduro sprintu, „sportistu bija daudz, sacensības bija labas. Vienīgi testos bija jāuzmanās no putekļiem, jo redzamība bija grūtāka, bet kopumā laiks bija labs un sacensības izdevušās.”

Seniori 40+ klases uzvarētājs Einārs Vinters (“Jāņa Vintera Moto Team Riga”) atklāj, ka viņam sacensības Vidrižos bija fiziski vieglas. ”Pēdējā laikā mēs esam pieraduši pie fiziski smagākām sacensībām, bet šoreiz arī bija labi. Jāņem vērā arī šis sausais ugunsnedrošais periods, kad notiek daudz ugunsgrēku. Mums jāpriecājas, ka sacensības vispār notika. Noteikti organizatoriem nebija tik viegli izveidot trasi. Viss bija forši.” Ātruma testi sportistam patika, jo tie bija interesanti, taču tajā pašā laikā arī sarežģīti. „Mūsu komandai veicās, jo stabili nobraucām, bez traumējošiem kritieniem. Arī mans dēls Mārtiņš pirmo reizi pēc traumas atgriezās ar uzvaru E3 klasē. Kur nu vēl labāku rezultātu?!” priecīgā balsī iesaucās Einārs. „Ļoti labi, ka „gonka” nebija smaga, jo pēc traumām ir ļoti grūti. Šoreiz viss bija tā, kā vajadzēja. Esam apmierināti ar sacensībām, citreiz varbūt šķistu, ka bija par vieglu, bet patiesībā šoreiz bija labi. Trāpīts,” apmierināts ar aizvadīto nedēļas nogali ir Einārs Vinters.

A 18+ klases apbalvošanas ceremonijā uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Valdis Šakins (“Jāņa Vintera Moto Team Riga”), kuram interese par motocikliem ir no bērna kājas. Sākumā Valdis izmēģināja spēkus motokrosa sacensībās, kurā vienā no posmiem guva traumu, taču pēc tās izdomājis, ka varētu izmēģināt arī enduro. „Enduro nonācu pateicoties Gintam Bērziņam un Arvim Bumbierim, viņi bija tie, kuri ieteica man pamēģināt. Sākums nebija viegls, gāja grūti. Par pjedestāla vietām vēl necīnījos, bet pateicoties treniņiem „tā lieta aizgāja”,” stāsta Valdis. Šī ir viņa otrā enduro sezona. „Pirms tam braucu iesācēju C klasē, šogad jau pārgāju uz jauno A 18+ klasi. Vidrižu enduro sprintā man veicās ļoti labi. Taču pirmā apļa pārbraucienā nokritu un smagi sasitu roku, bet finišēju. Man patīk tas, ka Vidrižu posmā organizatori vienmēr ir padomājuši par sportistiem, par apbalvošanu, jo apbalvo ne tikai pirmās trīs vietas. Trase bija forša, testi bija ļoti interesanti, pārbrauciens, manuprāt, varēja būt interesantāks. Pietrūka dubļu. Bet kopumā bija labi. Sausais laiks darīja savu. Vislabāk man patika krosa tests.” Putekļi testos nav traucējuši, jo A 18+ klases braucēji braukuši līdzvērtīgi, arī tiesneši testos labi strādājuši. „A 18+ klasē liels pluss, ka nav jāķer „atpalicēji”, arī lielāks stimuls braukt, jo gribas noķert priekšā braucošo. Tas arī daudz no svara. Ar enduro sprintu Vidrižos esmu apmierināts. Organizatori pastrādājuši godam. Dalībnieku bija ļoti daudz. Mans lielākais konkurents bija R. Neimanis, ar viņu pagājušajā gadā cīnījāmies. Izskatās, ka šogad man veicās labāk. Pēc ieguldītā darba treniņos rezultāts jūtams,” teic Valdis Šakins.

Juniori 14+ klases pirmās vietas ieguvējs Miks Rasmanis („Moto A-Z”): „Vidrižu „gonkā” gāja labi, savā klasē biju pirmais un kopvērtējumā piektais. Esmu apmierināts ar savu rezultātu. Šogad Vidrižos bija daudz putekļu, trasi bija grūtāk redzēt. Pārbraucieni bija pa mežiem, pārpurvojušām pļavām, kas prasīja īpašu uzmanību, un mežu stigām,” stāsta Miks. Pirmais bija Cross Country tests, kur sportistiem bija jābrauc pa pļavu, mežu un karjeru. „Karjerā virsējā kārta bija putekļu kārta, kad iebrauca līkumā, tad bija grūti uzsākt braukšanu. Otrs bija krosa tests, arī šajā testā bija meža posms, asi līkumi. Šajā testā bija jābrauc ātri, taču apdomīgi, „ar galvu”, lai nezaudētu sekundes. Man ļoti patika, ka šogad trase un abi testi bija pārveidoti un atšķīrās no pagājušā gada,” stāsta viens no jaunākajiem enduro sportistiem.

Sacensību direktors Jānis Baunis juniors („Moto A-Z”): „Kā ierasts Vidrižos Enduro notiek nu jau četrpadsmito gadu pēc kārtas un piecpadsmito reizi. Sacensības organizējām saspringtos laikapstākļos – lielais karstums un putekļi. Viegli nebija. Gaidījām lietu, bet nesagaidījām. Šogad šīs bija ļoti apmeklētas sacensības. Bija ieradušies 135 sportisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Lielu traumu nebija, arī ātrajai palīdzībai darba, paldies Dievam, nebija. Pārbraucienus veidojām tā, lai pēc iespējas vairāk izslēgtu grants ceļus, lai neradītu putekļus, tie vairāk bija pa mežiem un pļavām. Līdz ar to, pārbraucienos tik daudz putekļu nebija kā testos. Domāju, ka tiesneši nostrādāja gana profesionāli, lai katrs sportists varētu izbaudīt savu testa braucienu, laižot testos ar pietiekami lielu intervālu. Sacensības izdevās, katrs bija paveicis savu darbu, kā nākas.”

MK „Moto A-Z” teic paldies par atbalstu LIELDRAUGIEM SIA „Engels Hus”, firmai „Roadex”, „Riepu garāžai”, „JASS Rudzīši”, A/S„Spodrība”, maiznīcai „Lielezers”, „Ape Motors”, „Auto Lēdurga”, „FK Motors”.
Paldies Limbažu novada pašvaldībai, Vidrižu pagasta pašvaldībai, zemju īpašniekiem, kas atļāva izmantot savas teritorijas, lai varētu izveidot pilnvērtīgu trasi.

E1 klasē:
1. Edgars Siliņš (“Motosports Racing Team”)
2. Stefano Chiussi (“Jāņa Vintera Moto Team Riga”)
3. Audrius Bernotas (“Drakonai Racing Team”)

E2 klasē:
1. Ivo Šteinbergs (“CEC I.S.Racing”)
2. Priit Biene (“RedMoto Racing”)
3. Jānis Vinters (“Jāņa Vintera Moto Team Riga”)

E3 klasē:
1. Mārtiņš Vinters (“Jāņa Vintera Moto Team Riga”)
2. Lauris Ermanis (“Motosports Racing Team”)
3. Lauris Liepiņš (“RaceON”)

Juniori 14+ klasē:
1. Miks Rasmanis (“Moto AZ”)
2. Markuss Daniels Jauntirāns (“Motosports Racing Team”)
3. Ģirts Kalniņš (“Motosports Racing Team”)

Seniori 40+ klasē:
1. Einārs Vinters (“Jāņa Vintera Moto Team Riga”)
2. Sandris Kļaviņš (“Motosports Racing Team”)
3. Artūrs Robežnieks (“Kalsnava MB”)

A 18+ klasē:
1. Valdis Šakins (“Jāņa Vintera Moto Team Riga”)
2. Kristaps Putniņš (Privāti)
3. Rolands Neimanis (“Motosports Racing Team”)

H30+ klasē:
1. Andris Ušakovs (Privāti)
2. Jānis Freimanis (“L.R.K.”)
3. Kristjan Kolsar (“Somerpalu MK”)

Iesācēju (C) klasē:
1. Edgars Apsītis (“Motosports Racing Team”)
2. Mārtiņš Cepurnieks (“IK Auseklis Motoklubs”)
3. Vitālijs Podskočijs (Privāti)

Veterāni 50+ klasē:
1. Danielius Žoštautas (“Kilobaitas Racing Team”)
2. Andris Kalniņš (“Motosports Racing Team”)
3. Juris Deičmanis (“Moto A-Z”)

Veterāni 60+ klasē:
1. Ričardas Duonelavičius (“Kilobaitas Racing Team”)

Open LV klasē:
1. Jurijs Žižkuns (“Moto A-Z”)
2. Uldis Veidenieks (“Mārupes AMK Bieriņi”)
3. Miķelis Ērglis (Privāti)

Kvadri open klasē:
1. Andris Ciršs (“Moto A-Z”)
2. Aivis Graudiņš (“Moto A-Z”)
3. Jānis Zaķis (“Moto A-Z”)

Kvadri ATV klasē:
1. Mindaugas Veiveris (“ATVFANAI Racing team”)
2. Paulius Vaišneideris (“ATVFANAI Racing team”)
3. Tomas Kaubrys (“ATVFANAI Racing team”)

Klubu komandas:
1. Vietā ar 55 punktiem “Jāņa Vintera Moto Team Riga” – Mārtiņš Vinters, Einārs Vinters, Jānis Vinters un Valdis Šakins.

2. Otrajā vietā ar 54 punktiem “Motosports Racing Team” –
Edgars Siliņš, Sandris Kļaviņš, Lauris Ermanis un Markuss Daniels Jauntirāns.

3. Vietā ar 31 iegūtu punktu “CEC I.S.Racing” – Ivo Šteinbergs, Kaspars Bondars un Gints Filipsons.

Rezultāti:
http://www.enduromanager.eu/?rm_func=reslt&rm_subf=enduromenu&cmp=36

src="files/news/2018/1116/rasmanis_miks.jpg">