Motociklu sezonas noslēgumā būs apskatāma izstāde par godu leģendārajam pilsētas motociklam Cafe Racer

Ksenija Mirošņika, T/c MOLS,
26-09-2018

Līdz ar oficiālo motociklu sezonas noslēgumu, 29. septembrī t/c “Mols” Jameson Viskija klubs atklās izstādi, kurā būs aplūkojami leģendārie pilsētas motocikli Cafe Racer, kā arī fotogrāfijas no īpaša Cafe Racer brauciena pa Rīgu, kurā piedalījās sabiedrībā pazīstamas personības – TV raidījumu vadītājs Aivis Ceriņš, pasākumu vadītājs Mārtiņš Kapzems un “Mash Motors Baltic” vadītājs Kaspars Komarovs.

Cafe Racer ir uzskatāms par vienu no Eiropas leģendārākajiem pilsētas motocikliem un ietekmīgāko motociklistu kustību pasaulē – tas ir britu moto entuziastu radīts pilsētas braucamrīks, kura pirmsākumi meklējami 20. gs. 50. gados Londonā. Cafe Racer kustība ātri vien attīstījās subkultūrā, kuru raksturoja vēlme pēc ātruma, rokenrola un motocikliem. Tipiskais Cafe Racer braucējs bija īstens pilsētnieks, kam patika dzīvot strauji un baudīt laiku kafejnīcās kopā ar līdzīgi domājošiem.

Tikpat leģendāras kā pats motocikls, bija arī to sacīkstes – ikdienā tās norisinājās kafejnīcās, kur Cafe Racer braucēji sacentās, kurš ātrāk nokļūs līdz noteiktam punktam un atpakaļ. Visbiežāk tika noteikts laika limits – mūzikas automātā izvēlēta un atskaņota dziesma.

Jameson Viskija kluba izveidotajā izstādē būs aplūkojami desmit dažādi Cafe Racer, demonstrējot šo motociklu neatkārtojamā stila elementus – katra modeļa individualitāti, minimālismu, pievilcīgu agresivitāti un dinamismu. Cafe Racer sajūtu izbaudīja arī Jameson viskija kluba biedri: TV raidījumu vadītājs Aivis Ceriņš, pasākumu vadītājs Mārtiņš Kapzems un “Mash Motors Baltic” vadītāju Kaspars Komarovs kas divas dienas izmēģināja Cafe Racer jaudu Rīgas ielās. Brauciens tika iemūžināts fotogrāfijās, kuras arī būs apskatāmas izstādē.

“Cafe Racer ir īpašs motocikls. Tas ir ērts, ātrs un ne mazāk būtiski – izskatās lieliski. Izbaudot braucienu ar Cafe Racer, tu tiešām jūties piederīgs pilsētas dinamikai un videi, jo ar motociklu ir ļoti viegli un patīkami pārvietoties. Esmu drošs, ka mūsu patīkamā pieredze un sajūsma par braukšanas procesu būs viegli pamanāma arī fotogrāfijās,” pieredzē dalās Aivis Ceriņš.

“Ir piektā gadskārta, kopš t/c “Mols” kopā ar motobraucējiem no visas Latvijas pavasarī atzīme moto sezonas atklāšanu. Šogad esam īpaši priecīgi, ka tieši moto sezonas noslēgumā atklāsim izstādi par godu leģendārajam pilsētas motociklam Cafe Racer. Tas aktivizē interesi par moto kultūru un ļauj interesentiem izvēlēties sev piemērotāko un interesantāko spēkratu ikdienai un atpūtai. Ceram uz jaunās tradīcijas aizsākšanu, jo t/c “Mols” klienti ir vienmēr atzinīgi novērtējuši iespēju apskatīt “dzīvajā” dažādus motociklu modeļus vienuviet!” stāsta tirdzniecības centra “Mols” vadītāja Liene Karpova.

Šobrīd cafe racer piedzīvo savu atgriešanos un pēdējos gados ir kļuvis par īpaši populāru un iecienītu motociklu motoentuziastu vidū arī Latvijā. Izstādē aplūkojami zīmolu “Mash” un “Triumph” Cafe Racer motocikli. Vairāk informācijas: www.jamesonviskijaklubs.lv.

Par Jameson Viskija klubu:
Jameson Viskija klubs iestājas par kvalitatīvām vērtībām – draudzību, kopīgām interesēm, aizraušanos, uzdrošināšanos, apdomīgu viskija baudīšanu un kopīgu atmiņu veidošanu. Kā viens no centrālajiem Jameson Viskija kluba aicinājumiem ir Sine Metu (bez bailēm), kura mērķis ir aicināt ikvienu uzdrošināties būt pašiem, sekot savām vēlmēm un piepildīt mērķus. Kluba vietnē – Jamesonviskijaklubs.lv ir apkopota informācija par to, kā pavadīt laiku ar draugiem, pieredzes stāsti no viskija kluba biedriem, kā arī īpašie piedāvājumi un leģendārāko kokteiļu receptes katrai gaumei.