Motocikli un mopēdi Rīgā sastrēgumus neradīs

MCA,
18-02-2019

12.02.19. Saeimas Tautsaimniecības agrārās vides un reģionālās politikas komisijas sēdē, tika izskatīta MCA rosināta iniciatīva portālā Manabalss.lv Atļaut izmantot sabiedriskā transporta joslu motocikliem un mopēdiem.

Iniciatīvu, no Saeimā esošo partiju frakciju puses , virzīja JKP deputāti K.Feldmans un S.Riekstiņš.

MCA Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisijas sēdē pārstāvēja R.Volkovs, A.Blodons un O.Irbītis.

Sēdes dalībnieki uzklausīja MCA skaidrojumu par transporta plūsmas atslogojamību vasaras periodā ļaujot motocikliem, mopēdiem pārvietoties pa sabiedriskā transporta joslu, kā arī Valsts policijas, CSDD pārstāvja un Satiksmes ministra T.Linkaiša viedokli.

Īsumā , visi piekrita , ka esošajā situācijā "de facto" situācija pārkvalificējama par "de iure". Motocikli, mopēdi kustās vienlīdzīgi ar citiem transporta plūsmas dalībniekiem, aizņem mazāk vietas un atslogo transporta plūsmu, ja viens cilvēks auto vietā izvēlas mopēdu vai motociklu. Ņemot vērā mototransporta izmantotāju CSN statistiku, kura ir ar tendenci samazināties smago negadījumu uzskaitē, būtisku iebildumu no komisijas locekļu puses nebija. Provizoriskais grozījuma Ceļu satiksmes likumā spēkā stāšanās laiks - vasaras vidus.

MCA atgādina, ka satiksmes noteikumu ievērošana atvieglo braucēja ikdienu.