MXGP of Latvia 2019, 15. un 16. jūnijā Ķegumā

Nikola Serģe, MXGP of Latvia,
14-06-2019

2019. gada 15. un 16. jūnijā Ķegumā, “Zelta Zirga” mototrasē jau desmito reizi norisināsies Pasaules čempionāta motokrosā Latvijas “Grand Prix” izcīņa. Šogad pasaules čempionāts norit 19 posmu garumā, pirmajam no “Grand Prix” jau tradicionāli norisinoties Argentīnā, gleznainajā Patagonijā un čempionātam noslēdzoties saulainajā Itālijā, Imolas trasē. 2019. gadā MXGP gaidāmi arī vairāki jauni galamērķi, pasaules spēcīgākajiem motosportistiem spēkojoties trasēs gan Ķīnā, gan Indonēzijā.

Ķegumā pašmāju skatītājus noteikti vēlēsies iepriecināt 2017. gada MX2 pasaules čempions, sportists no Kalvenes Pauls Jonass, kurš 2019. gada sezonā pirmo reizi karjerā startē prestižajā MXGP klasē. Līdz šim Jonasam nevienā no aizvadītajos gados notikušajiem Latvijas “Grand Prix” nav izdevies kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena un saviļņot skatītāju pūļus ar Latvijas himnas izskanēšanu par godu uzvarētājam. Pēc sarunas sportists atzina, ka ir priecīgs atrasties Latvijā, lai pašmāju fanu priekša startētu uz 450cc motocikla. “Vienmēr ir patīkami sacensties Ķegumā. Protams, fanu atbalsts ik gadu ir neizmērojams, tas dod papildus stimulu un motivāciju smilšainajā trasē, kura mūs, atlētus, nežēlo,” smej Pauls. “Domāju, ka esmu gana labā fiziskā formā, tādēļ noteikti vēlēšos pacīnīties par vietu Top5, varbūt pat pacīkstēties par vietu uz goda pjedestāla,” atzīst sportists.

Pozitīvs par gaidāmo nedēļas nogali ir arī MXGP of Latvia galvenais organizators Kristers Serģis, kurš šajā godā ir jau piekto gadu. “Kā ierasts, ar nepacietību gaidām pasaules labāko motosportistu ierašanos Ķegumā. Tā kā mūsu trase ir iecienīta kā sportistu, tā skatītāju vidū, domāju, ka gaidāmas aizraujošas un spilgtām emocijām pilnas dienas.” Jautāts par trases konfigurāciju, Serģis atzīmē, ka tāpat kā pērn, arī šogad trases virziens būs pretējs ierastajam. “Jā, arī šogad sportisti trasē brauks pretējā virzienā. Daudzi no atlētiem pēc 2018. gada MXGP atzina, ka bijis interesanti sacensties it kā pazīstamā trasē, kura tomēr ir citādāka nekā ierasts. Kopā ar Youthstream komandu esam veikuši pāris uzlabojumus trases elementos, kas ļaus saglabāt intrigu braucienu laikā, taču neapdraudēs sportistus ar pārlieku lielu ātrumu vai bīstamiem manveriem. Vēl jāpiemetina, ka esam atgriezuši fanu iemīļotu tradīciju, proti, piektdienas un sestdienas vakarā trases teritorijā notiks balle ar īpaši pieaicinātu DJ un citām aktivitātēm,” atklāj organizators.

Jāpiebilst, ka Ķegumā līdztekus motokorsa leģendai Antonio Kairoli, jaunās paaudzes zvaigznei Timam Gajseram un daudziem citiem sportistiem līdzjutēji varēs vērot arī aizvadītā gada Pasaules čempionu MXGP Džefriju Herlingsu, kurš traumas dēļ varēja pievienoties pārējiem braucējiem cīņā par titulu vien pagājušonedēļ notikušajā posmā Krievijā. Domājams, ka tā dēvētais “smilšu karalis” Herlingss noteikti vēlēsies kārtējo reizi pierādīt, ka šāda seguma trasēs ir pārāks par ikvienu no konkurentiem.

Sacensības sāksies sestdien, savukārt abu dienaskārtības gaidītāko klašu - MX2 un MXGP - finālbraucieni ir gaidāmi svētdien sākot no plkst. 13:00. Vairāk informācijas par pasākuma norisi pieejama latviamxgp.com. Uz tikšanos Ķegumā!