Eiropas Nāciju kausu motokrosā.

Negantelis,
17-09-2019

5. un 6. oktobrī Gdaņskā, Polijā, gaidāms Eiropas Nāciju kauss motokrosā. Arī latviešu sportisti kārtējo reizi piedalīsies komandu sacensībās, kur centīsies pārspēt aizvadītajā gadā izcīnīto 7. vietu, kas ir Latvijas līdz šim labākais rezultāts šajās sacīkstēs.

Šogad Latvijas izlases sastāvā 85cc klasē startēs Kārlis Alberts Reišulis un Markuss Ozoliņš, 125cc - Mairis Pumpurs, savukārt uz 250cc sēdīsies Rainers Žuks. Izlase ir tikusi sastādīta, vadoties pēc aizvadītajā sezonā uzrādītajiem rezultātiem, sacensībās savu valsti pārstāvot katras motociklu kubatūras šābrīža spēcīgākajiem atlētiem. Par komandas vadītāju no LaMSF puses ticis iecelts Aigars Virza, kurš kopā ar komandas menedžeri Arvi Sanderu parūpēsies par izlases labklājību sacensību laikā un kvalitatīvu Latvijas pārstāvniecību Polijā.
Eiropas Nāciju kauss motokrosā ir oficiālas FIM sacensības, kuru promotēšanas procesā iesaistās arī Pasaules čempionāta motokrosā galvenā rīkotājorganizācija Youthsteram. Līdz ar to šīs sacīkstes ir vienīgās, kurās savā starpā var spēkoties Eiropas meistarīgākie jaunie braucēji, vienlaikus pārstāvot savu komandu un valsti.