Latvijas izlases komentāri pēc Nāciju kausa motokrosā

Negantelis,
07-10-2019

Assen trasē Nīderlandē izvadītajā nedēļas nogalē norisinājās gada gaidītākais notikums motokrosā - Pasaules Nāciju kauss, kurā piedalījās arī Latvijas izlase, ieņemot līdz šim augstāko pozīciju, kāda jebkad izcīnīta Nāciju motokrosā.

Ceļš līdz 8. vietai 34 komandu konkurencē nebūt nebija viegls - sportistus un līdzjutējus Nīderlande sagaidīja ar spēcīgām lietavām, kuras nerimās arī sacensību laikā. Par spīti neapskaužamajiem, dubļainajiem apstākļiem, kuros, lai neiedzīvotos tehniskās ķibelēs, īpaši vērīgi nācās izturēties pret motocikliem, latviešu sportistiem - Paulam Jonasam, Dāvim Ivanovam un Tomam Macukam - izdevās lieliski startēt gada nozīmīgākajās sacīkstēs, nesot Latvijas vārdu pasaulē.

Visveiksmīgāk no Latvijas izlases atlētiem sacensības aizvadīja Open klases pārstāvis, 2017. gada MX2 Pasaules čempions motokrosā Pauls Jonass, kurš atzina, ka "bija prieks noslēgt sezonu ar divien stabiliem braucieniem, kā arī kopā ar Latvijas izlasi izcīnīt augsto 8. vietu". "Gribu pateikt arī paldies saviem komandas biedriem, bez kuru cīņasspara un atdeves mēs nebūtu ierindojušies tik augstu, kā arī visiem līdzjutējiem, kuri mūs atbalstīja gan klātienē, gan pie TV ekrāniem," piebilda Jonass.

MXGP klases pārstāvis Toms Macuks pēc aizvadītajām sacensībām uzsvēra, ka, neraugoties uz salīdzinoši nelielo punktu skatu, kas Latvijas izlasi šķīra no vēl augstākas pozīcijas, nedēļas nogalē paveiktais ir liels panākums gan katram sportistam personīgi, gan kā komandai kopumā. Jautāts par savu sniegumu, Macuks atzina, ka abos braucienos piedzīvoja ķibeles ar brillēm, kuras braucienu laikā nācās mainīt pat vairāks reizes, kas spieda sportistu atkrist par vairākām pozīcijām. "Iespējams, ka citādos laikapstākļos rezultāts būtu bijis vēl labāks, taču nevajag aizrauties ar spekulācijām. Domāju, ka nostartējām ļoti labi un darījām visu, kas ir mūsu spēkos, un tas arī ir pats galvenais," atzina sportists.

MX2 ieskaitē startējušais Dāvis Ivanovs papildinot komandas biedru teikto izteicās, ka jutās ļoti lepns startēt šādā komandas sastāvā. "Jau pirms nedēļas nogales biju patīkami satraukts, jo zināju, ka startēt šāda līmeņa sacensībās kopā ar Paulu un Tomu ir lieliska iespēja uzrādīt augstvērtīgu rezultātu kopvērtējumā," sacīja Ivanovs. Sportists atzina, ka, neraugoties uz nelabvēlīgajiem laikapstākļiem, finālsacensībās aizvadīja divus stabilus braucienus. "Pēc sacīkstes jutos pozitīvi uzlādēts, atmosfēra gan sportistu vidū, gan trasē kopumā bija ļoti pacilājoša, un arī tad, kad sacensības jau bija noslēgušās, pozitīvās emocijas nerimās. Protams, liels paldies jāsaka Latvijas Motosporta federācijai un sponsoriem par man sniegto iespēju šīs sacīkstes aizvadīt. Domāju, ka šis motokross noteikti paliks manā atmiņā uz ilgu laiku," noslēdza Ivanovs, lieliski atspoguļojot visas komandas saviļņojumu par Latvijas motokrosa vēstures jaunu lappusi atvērušo sasniegumu.a Jāpiebilst, ka izlases starts Nāciju motokrosā nebūtu bijis iespējams arī bez atbalstītāju, kā biedrība " MX Nācijas", "Rodeo" motoklubs, "Mogo", "Revosa", "YokoEurope", HS, "Monum" un "Riepugarāža", ieguldījuma.

Kā jau minēts, šis ir vēsturisks sasniegums, jo līdz šim Latvijas labākais sniegums Nāciju motokrosā bijusi 11. vieta 1992. gadā Austrālijā. Ir pamats domāt, ka arī turpmākajos gados rezultāti turpinās uzlaboties, ņemot vērā Latvijas jauno motobraucēju sasniegumus dažādās starptautiska līmeņa sacensībās.