Policija aicina motovadītājus nebūt pārgalvīgiem

MOTOpower.lv / nra.lv,
09-04-2009

Līdz ar siltāka laika iestāšanos, aizvien biežāk uz ceļiem atgriežas tādi transporta līdzekļi kā motocikli, rolleri un mopēdi. Tomēr policijas apkopotā informācija liecina, ka tieši šajā laikā palielinās satiksmes negadījumu skaits, kuros cieš vai iet bojā šo transporta līdzekļu vadītāji, raksta nra.lv.

Kā nra.lv informējusi Valsts policijas Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane Zobena, tad aizvadītās nedēļas laikā uz Latvijas ceļiem ir cietuši jau seši motociklu vadītāji, no tiem smagas traumas guvuši divi.

Otrdien, 7.aprīlī, VP priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes (GKPP) priekšnieks Andris Dzenis ir parakstījis VP cirkulāru, kurā norāda, ka sākoties pavasara – vasaras sezonai, pastiprināti pievērst uzmanību motociklu, velosipēdu un mopēdu vadītājiem, vēsta nra.lv

Tas nozīmē, ka turpmāk ceļu policijas darbinieki īpaši kontrolēs iepriekšminēto transportlīdzekļu vadītājus, kas brauc bez ķiverēm vai bez derīgas tehniskās apskates. Pastiprināti tiks veikta arī alkohola reibuma kontrole, kā arī īpaša uzmanība tiks pievērsta ātruma pārsniedzējiem.

Ja aizvadītā gadā, laika periodā no 1.aprīļa līdz 6.aprīlim, VP darbinieki sastādīja 63 administratīvo pārkāpumu protokolus, no tiem 13 par ceļu satiksmes negadījumiem, kuros viens motocikla vadītājs ir guvis smagas traumas, tad šogad tādā pašā periodā policijas darbinieki motociklu vadītājiem par dažādiem Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem sastādījuši 72 administratīvo pārkāpumu protokolus, no kuriem 13 par ceļu satiksmes negadījumiem, kuros 6 motociklu vadītāji guvuši traumas, no tiem 2 guvuši smagus miesas bojājumus. Bojā gājušo nav, raksta nra.lv.

Kā norādījis policijas Satiksmes uzraudzības biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš: "motociklu vadītāji ir vieni no ceļu satiksmes neaizsargātajiem dalībniekiem un situācijās, kad ceļu satiksmes negadījumā ir iesaistīts motociklists vai rollera un mopēda vadītājs, gandrīz vienmēr smagākās traumas gūst tieši viņš".

Tāpēc E. Zivtiņš aicina visus motociklu, rolleru un mopēdu vadītājus lieki neriskēt ar savām un, galvenokārt, apkārtējo cilvēku dzīvībām, demonstrējot sava motocikla maksimālo ātrumu vai pārgalvīgus trikus. Arī autovadītājiem ir jāpierod un jārēķinās ar faktu, ka bez viņiem uz ceļa atrodas arī citi pilntiesīgi satiksmes dalībnieki - motociklu, rolleru, mopēdu un velosipēdu vadītāji.
Tāpat E.Zivtiņš iesaka pirms došanās ceļā ar kādu no divriteņu braucamrīkiem būtu ļoti labi savas prasmes atsvaidzināt slēgtās trasēs vai laukumos, kur netiek apdraudēta citu cilvēku veselība, ziņo nra.lv