Par sezonas atklāšanas posmu Gulbenē

Aldis Vēveris,
16-06-2020

Pēc neierasti garas pauzes, spītējot kā pasaulē plosošajai pandēmijai, tā pamatīgām lietusgāzēm un pat krusai nedēļas gaitā, sestdien, 13. jūnijā, \\\"Staru mototrasē\\\" Gulbenē beidzot tiks atklāta 2020. gada motokrosa sezona Latvijā. \\\"Staru mototrase\\\" Gulbenē ir kļuvis par Latvijas motokrosa sezonas standartu, braucējiem ik gadu vismaz vienreiz pulcējoties paugurainā reljefa veidotajā sporta kompleksā.

Šis būs pirmais no septiņiem Nacionālā kausa sacensību seriāla gaidāmajiem posmiem, kuri līdz pat oktobrim norisināsies Gulbenē, Jaunpilī, Stendē, Ainažos, Saldū un Pilsblīdenē, neordinārajai sezonai noslēdzoties 10. oktobrī Jūrkalnē. Paralēli iepriekšminētajām sacensībām Gulbenē startēs arī Zelta mopēda klašu braucēji, šai sacīkšu daļai ierasti esot vienai no līdzjutēju iemīļotākajām.

Aizvadītajā sezonā Nacionālā kausa sacensībās spēkojās ne tikai Latvijas braucēji, bet arī kaimiņvalstu atlēti, pierādot, ka Nacionālā kausa seriāls ir kļuvis analogs kvalitātei un augstam līmenim gan trasē, gan ārpus tās. Lai gan posms Gulbenē tiks aizvadīts bez skatītājiem valdības noteikto ierobežojumu dēļ, sportistiem sacensību norises laikā tiks nodrošināti visi nepieciešamie priekšnosacījumi, lai aizvadītu drošas un pilnvērtīgas sacensības. Svarīgi ievērot, ka dalībniekiem obligāti ir iepriekš jāreģistrējas sacensībām www.licences.lv vietnē. Sacensību laikā tehniskā kontrole nenotiks - sportisti uzreiz dosies uz kvalifikācijas treniņu braucienu, pirms kura atbildīgais tiesnesis veiks transpondera pārbaudi. Arī apbalvošanas ceremonijas laikā tiks ievēroti atbilstošie ierobežojumi, kausus paņemot no pjedestāla, kur tie novietoti, un izvairoties no parasti tik ierastajiem rokasspiedieniem.

Sestdien sacensības Nacionālā kausa ieskaitē tiks aizvadītas MX50 Jaunāko, MX50Vecāko, MX65 Jaunāko, MX65 Vecāko, MX85 Jaunāko, MX85 Vecāko, kā arī MX A, MX B, MX C, MX D ieskaitēs, protams, neaizmirstot par Zelta mopēda sacensību seriālu pārstāvošajiem atlētiem. Tā kā laika prognoze solās būs labvēlīga, sportistiem gaidāms aizraujošs un adrenalīna pilns sezonas atklāšanas posms.