Sliktas ziņas motobraucējiem,jauni ātruma ierobežojumi. Auto=90 bet moto 60km/h

Negantelis,
18-08-2020

Ne viens vien kaislīgs motobraucējs, tajā skaitā arī es, ir vairākkārtīgi pabijis motociklistu mekā Itālijā. Esam turp braukuši ar vienu domu, kārtīgi izbaudīt kalnu līkumus un nodeldēt riepām malas, ķert kaifu un iemācīties labāk braukt. Nākotne iekrāsojās drūmās krāsās.

Itālijā, Trentino valdība apstiprinājusi- Jauni ātruma ierobežojumi dolamīta alpos, daži no tiem attiecas tikai uz motociklistiem.

Jūlija beigās, ceļot gribētāji un motobraucēji no visas pasaules , kas iemīļojuši Itālijas Dolomītu alpus un labos ceļus , sašuta kad uzzināja par jaunajiem ierobežojumiem, kas uzlikti drošības nolūkā,jo saistīti ar pieaugošo avāriju skaitu.

24.jūlijā , vietējā valdība lēma par ātruma ierobežojumu 60km/h uz vairākiem ceļiem kā arī uz divām šosejām tas attiecas tikai uz motociklistiem, kamēr citiem transportlīdzekļiem atļaut braukt ar ātrumu 90km/h.

Itālijas valsts ceļs SP 85, SP 25, SP 3 un daļa no SS 240 visiem ir 60km/h ierobežojums, kā arī vairākām kalnu pārejām Dolomītos (Sellajoch, Grödner Joch, Pordoi-Joch, Rolle-Pass). Ātruma ierobežojums kas attiecas uz motociklistiem ir uz ceļa- SS 42, kas stiepjas no Passo del Tonale, caur Vermiglio līdz pat Mendel Pass.

Kā arī SP31 no Manghen Pass, no pārejas sākuma līdz krustojumam ar SP65 Panoramica della Valsugana, caur Calamento, Passo Manghen, Ponte Stue, Canton, līdz pat krustojumam ar SP232 of Fiemme dir Molina.

Pagaidām jaunie ierobežojumi attiecas tikai uz vasaru, bet varas iestādes pieļauj iespēju šos ierobežojums atstāt.


Apmeklēt kalnus ar motociklu kļūst bezjēdzīgi,ja nu vienīgi ar H-D, tiem nekas nemainās.