Motogp 2021 komandas

Zefīrs,
06-03-2021

Pavisam drīz jau sāksies MotoGP 2021 sezonā. Komandas jau iesildās un veic testa braucienus pirms sacensību sākuma, bet tikai šodien pēdējā komanda veica savu komandas prezentāciju, un nu jau zināmi visi komandu sastāvi, motocikli.




Aprilia Gresini racing komanda

Dažas stundas pirms pirmo sezonas testu sākuma, trasē Losailā, Katarā, Aprilia Racing atklāja RS-GP jaunāko versiju, kas piedalīsies 2021. gada MotoGP pasaules čempionātā. To šogad uzticēs Aleix Espargarò, 31 gadu vecajam spānim , un 27 gadus vecajam Romagna Lorenzo Savadori.


Ducati Lenovo komanda

2021.gada motociklu krāsojums un jaunie braucēji – Frančesko Bagnaju un Džeku Milleru.
“Dacati”, protams, saglabājuši ierasto sarkano krāsojumu, ko šogad papildinās titulsponsora ‘Lenovo’ logotipi.




Pramac Racing komandu pārstāvēs Johans Zarko un Jorge Martins

Komandas braucēji būs francūzis Johans Zarko, divkārtējs pasaules čempions Moto2 ™ klasē un atgriezies no vairāk nekā pārliecinošās sezonas Ducati Desmosedici GP, un spānis Horhe Martins - pasaules čempions Moto3 ™ klasē. debitēs pasaules motociklu vadošajā klasē.

Johans Zarko:

"Ir pagājusi gara ziema, un es nevaru vien sagaidīt, kad nokļūšu Katarā un sākšu strādāt ar komandu. Tas ir pārsteidzoši, cik spēcīga sajūta jau ir radīta ar Pramac Racing, bet man vēl nav bijusi iespēja būt kopā, es domāju ka tas ir lielisks sākumpunkts, lai varētu labi strādāt jau no pirmās dienas. "


Horhe Martins:

"Esmu ļoti satraukts un laimīgs, šis ir mana sapņa piepildījums. Es gadu gaitā esmu smagi strādājis, lai sasniegtu šo mērķi, un es nevarētu būt laimīgāks, sākot šo piedzīvojumu, braucot ar Pramac Racing, braucot ar Ducati. Nākamnedēļ mēs dosimies uz Katara, kur mēs cītīgi strādāsim jau no pirmās dienas, lai pēc iespējas ātrāk mēģinātu būt
konkurētspējīgi ”



Esponsorama racing komanda

“SKY Racing team VR46” MotoGP komanda ir prezentējusi 2021.gada motociklu un braucēju- Luka Marini. Šī būs viņa MotoGP klasē. Pats L. Marini saka :
"Es nevaru vien sagaidīt, kad sākšu šo jauno sezonu. Visu ziemu pavadīju, domājot par pirmo testēšanas dienu! Ar Akadēmijas atbalstu es trenējos būt fiziski un garīgi gatavs. Būs tik daudz lietu, kas jāapgūst, es smagi strādāšu, lai pēc iespējas ātrāk augtu un pielāgotos jaunajai kategorijai. Tajā pašā laikā es vēlos izbaudīt šo pirmo gadu MotoGP: tas būs īpašs brīdis manā dzīvē. Es gribētu pateikties Ducati un Sky Racing Team VR46 par ticību man, ko viņi ir devuši manām spējām. Es ceru, ka mūsu attiecības var attīstīties nākamajos gados ”.


Honda Repsol komanda

Marks Markess un Pols Espargaro ar Repsol Honda Team gatavojas jauniem izaicinājumiem 2021. gadā.

Ņemot vērā sarežģīto 2020. gadu, arī Repsol Honda Team gatavojas parādīt, ka ir gatava jebkuram izaicinājumam. Markam Markesam ir pievienojies Pols Espargaro. Abi ir izauguši kopā sacenšoties, cīnoties vietējajos čempionātos Spānijā līdz atnesot sev 446 pasaules čempionāta startus, 184 pjedestālus, 97 uzvaras.

Markam Markesam 2021. gada sezona ir jauns sākums, jo viņš gatavojas atgriezties no pagājušās sezonas traumas, kas gūta Heresā. Koncentrējoties tikai uz atveseļošanos no labās augšdelma kaula lūzuma, astoņkārtējais pasaules čempions ir cītīgi strādājis, lai 2021. gada sezonā atgrieztos savā labākajā un spēcīgākajā formā. Čempiona gars mudina Markesu gūt panākumus visā, ko viņš dara.



LRC Honda Idemitsu pārstāvēs Takaaki Nakagami

Pēc savas labākās sezonas MotoGP braucējs, Takaaki Nakagami paliek pazīstamās Idemitsu LCR krāsās, bet ir ar jaunākajo Honda motociklu 2021. gadam. Pēc Marka Markesa savainojuma japānis finišēja kā "Honda" labākais braucējs ar desmito vietu pasaules čempionātā, pa ceļam pretendējot uz pirmo "MotoGP pole" pozīciju.



LRC Honda Castrol un Alekss Markess

Pēc savas debitanta MotoGP sezonas pavadīšanas "Repsol Honda" rindās Alekss Markess uz 2021. gadu pāriet uz LCR komandu, pārņemot Ca Crutchlow vietu.Márkess bija 2012. gada Spānijas Moto3 čempionāta uzvarētājs un pēdējā kārtā Valensijā uzvarēja 2014. gada Moto3 pasaules čempionātā. Šajā procesā viņš un Marks kļuva par pirmajiem brāļiem, kuri tajā pašā gadā ieguva pasaules motosporta titulus, kas tika atkārtots 2019. gadā, kad Alekss uzvarēja Moto2 čempionā un Marks MotoGP čempionātā.




KTM MotoGP un Tech3 komanda

Šī būs jau piektā KTM sezonas MotoGP klasē kopš debijas 2017.gadā un pērn tika izcīnītas pirmās uzvaras – debitants Breds Binders to paveica Brno trasē un sezonas izskaņā Miguels Olivera izcīnīja uzvaru Portugālē.Šogad komandas sastāvā ir izmaiņas, jo vienību pametis tās sākotnējais līderis Pols Espargaro.
KTM fabrikas komandas sastāvā startēs- Breds Binders un Miguels Olivera, bet Tech3 komandā būs - Ikers Lekona un Danilo Petruči.






Suzuki Ecstar komanda

Kopš 2019. gada braucēju kombinācija ir palikusi nemainīga ar 2020. gada pasaules čempionu Džoanu Miru un Aleksu Rinsu. Abiem Spāņiem ir liela pieredze komandas Suzuki Ecstar GSX-RR tehnikā, un abi ir izrādījušies labākie pretendenti. Mirs 2020. gada sezonu sensacionāli noslēdza kā pasaules čempions pēc iespaidīgu sniegumu virknes.




Yamaha Monster Energy un Yamaha Petronas

Yamaha Monster Energy komanda ir prezentējusi savu 2021.gada motociklu un savu jauno braucēju sastāvu uz gaidāmo sezonu. Maverikam Vinjalesam ir pievienojies Fabio Kvartarāro.
Motocikla krāsojumā lielas izmaiņas nav notikušas – saglabātas zili melnās krāsas, kā arī dominē “Monster” logotips – “Yamaha” komanda aizvadīs trešo no četriem sākotnēji plānotajiem gadiem kopā ar titulsponsoru “Monster” un tēmē to nosvinēt ar titulu.




Petronas Yamaha Sepang Racing Team ir gatavi sākt savu trešo sezonu MotoGP ™ pasaules čempionātā, braucējiem Franco Morbidelli un Valentino Rossi demonstrējot savu 2021. gada Yamaha YZR-M1. Franko un Valentino iepazīstināja komandas direktors Razlans Razali, ar turpmāku ieskatu sniedza komandas direktors Johans Stigefelts un komandas vadītājs Vilko Zēlenbergs.