Baltijas motošosejas čempionāta sezonas noslēguma posms Pērnavā

Linda Rūba-Vinniņa (LaMSF motošosejas pārstāve),
03-09-2021

Šīs nedēļas nogalē 4.-5.septembrī motošosejas sportisti dosies uz Igauniju, kur notiks Baltijas un Latvijas čempionāta noslēdzošais posms. Interesanti ir tas, ka kopš iepriekšējā posma jūlijā notikušas izmaiņas trases nosaukumā, kurā notiks sacensības. Augusta sākumā ticis noslēgts sadarbības līgums uz pieciem gadiem ar Porsche pārstāvi Igaunijā un tai ir dots jauns nosaukums - Porsche Ring.

Jāatzīmē, ka uz šo brīdi Baltijas čempionāta kopvērtējuma trijniekā atrodas četri sportisti no Latvijas - Gints Apinis 1.vieta Superstock 600 klasē, Ivo Vinniņš ("SFRTMotorsports") 2.vieta B1200, Artis Skulte ("ROAD RACING RIGA") 3.vieta C1200 un Ansis Cers 1.vieta C600 klasē. Savukārt čempionātā ievērojamā vadībā izrāvies pieredzējušais lietuviešu Superbike klases braucējs Šarūnas Pladas ar 70 punktiem. No Latvijas sportistiem Superbike klasē Sergejs Paņevins ("Motoaplis") ar 15 punktiem atrodas 12.vietā, Ilmars Rudzons ("Motoaplis") ar 13punktiem 13.vietā, bet 14.vietā Jānis Priednieks ("ROAD RACING RIGA") ar 11punktiem.
Pēc organizatoru sniegtās informācijas dalību Baltijas čempionātam pašreiz pieteikuši 65 dalībnieki. "Superbike klases uzvarētājs ir skaidrs, bet visās pārējās klasēs tas ir pilnīgi citādi," stāsta pasākuma organizētājs Adomas Dautartas, "paredzams, ka dalībnieku skaits būs nedaudz mazāks, jo daži braucēji sezonas gaitā bija krituši un vēl nav gatavi startēt. Tomēr mēs sagaidām, ka galvenajās klasēs dalībnieku skaits būs ļoti labs. Diemžēl Lietuva šobrīd atrodas sarkanajā zonā, tāpēc ceļošana nevakcinētiem cilvēkiem kļuvusi sarežģītāka. Tas varētu negatīvi ietekmēt dalībnieku skaitu no Lietuvas."
Arī Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) ģenerālsekretāre Egija Skurbe ir priecīga, ka šajā sarežģītajā laikā veiksmīgi ir izdevies aizvadīt motošosejas sezonu. "Neskatoties uz pandēmijas izraisītajiem izaicinājumiem, man ir liels prieks, ka ar otro piegājienu mums izdevās sākt sezonu. Skat, nedēļas nogalē klāt pēdējais Baltijas čempionāta posms motošosejā. Super! LaMSF vārdā saku lielu paldies Baltijas un Latvijas čempionāta sacensību organizatoriem un viņu komandām par labi paveikto darbu. Par spīti dažādām grūtībam, šogad ir veiksmīgi izdevies noorganizēt ļoti labus sacensību posmus. Paldies arī sacensību dalībniekiem, kuri nezaudēja ticību un ar katru posmu turpina pārsteigt arvien vairāk. Tik daudz izcīnītu godlagoto vietu skaits jau vien liecina - mūsējie var! Apsveicu katru ar veiksmīgi aizvadītām sacensībām un novēlu veiksmi arī pēdējā posmā!" tā Egija.
Arī noslēdzošajā posmā dienas kārtība paliek nemainīga - no rīta puses oficiālie treniņi, 12:00 sāksies kvalifikācijas braucieni, bet 15:00 paredzēts jau čempionāta pirmais starts un tas būs Supersport300 klasei, 15:50 Superstock 600, kur startēs mūsu Gints Apinis, 16:40 B1200, 17:30 Superbike, bet 18:20 uz starta izies apvienotais C600 un C1200 klases brauciens. Bet dienu iepriekš notiks treniņbraucieni visas dienas garumā.
Ar Baltijas čempionāta patreizējiem kopvērtējuma rezultātiem var iepazīties šeit: https://balticrr.eu/en/bcrc-2021
Savukārt ar pasākuma norises plānu vairāk var iepazīties šeit https://balticrr.eu/
Lai veiksmīgi izdodas noslēgt čempionāta sezonu!