Jānis Rozītis uzvar streetbike freestyle Ziemeļeiropas čempionātā!

Latvian Streetbike Freestyle team ,
16-06-2009

12. un 13. jūnijā Somijā motofestivāla Bomberweekend 2009 ietvaros notika Ziemeļeiropas valstu streetbike freestyle čempionāts, kas pulcēja spēcīgos Somijas un Zviedrijas braucējus. Uzvaru svinēja Stuntfighters Team Latvia braucējs Jānis Rozītis.

Otram mūsu komandas braucējam Atim Gromovam 6. vieta, kas jāvērtē kā lielisks sasniegums, jo Atim šīs bija pirmās tik liela mēroga sacensības.

Sacensības notika divās kārtās – kvalifikācija un fināls. Kvalfikācijā labāko rezultātu sasniedza Jānis Rozītis (280 punkti), par 26 punktiem apsteidzot somu Janni Henriku Hirvonenu (Janne Henrik Hirvonen), bet trešais ar 250 punktiem Tomi Kitola, kurš uzvaru svinēja pagājušogad, aiz sevis atstājot Jāni Rozīti. Fināla braucienā vietu sadalījums nemainījās un Jānis saviem iepriekš izcīnītajiem Latvijas, Baltijas, Polijas un Anglijas čempiona tituliem pievienoja arī Ziemeļvalstu.

Nākamās sacensības komandas kalendārā ir Krievijas atklātais čempionāts, kas sola sīvu konkurenci, jo krievu braucēji nekādi negribēs pieļaut, ka kauss aizceļo uz ārzemēm.