„Harley-Davidson” slēgs „Buell” un pārdos „MV Agusta”

MOTOpower.lv,
26-10-2009

15.oktobrī amerikāņu moto kompānija „Harley-Davidson” izplatīja paziņojumu par savu jauno biznesa stratēģiju, kuras ietvaros paredzēts pavisam apturēt „Buell” motociklu ražošanu un pārdot „MV Agusta”.

Līdz ar „Buell” kompānijas slēgšanu un „MV Agusta” pārdošanu, kuru starpcitu tā ieguva savā īpašumā tikai 2008. gadā, „Harley-Davidson” plāno iegūtos ietaupījumus un ieņēmumus novirzīt „Harley-Davidson” markas stiprināšanai un tālākai ilgtermiņa attīstībai. Tātad, turpmāk kompānija koncentrēsies tikai uz „Harley-Davidson” markas tālāku attīstību.

Tomēr jaunākā informācija liecina, ka „Buell” kompānijas nākotne, iespējams, tomēr nav tik viennozīmīga, jo „Walworth County Economic Development Alliance” izveidotā pārstāvju grupa no „Village of East Troy”, „Walworth County Board” un „East Troy Chamber of Commerce” ir izteikusi interesi pārņemt „Buell” un turpināt motociklu ražošanu Viskonsīnas rūpnīcā, kurā līdz šim strādājuši vairāk kā 180 darbinieku. Uzņēmēju grupai ir paredzēta tikšanās ar „Buell” kompānijas dibinātāju Ēriku Buellu, lai apspriestu iespējamo sadarbību.