„Volkswagen” apsver iespēju iegādāties „Ducati”

MOTOpower.lv,
29-10-2009

Pēc tam, kad aizvadītajā mēnesī notikušajā Frankfurtes auto izstādē „Volkswagen Group” prezidents Ferdinands Pīhs (Ferdinand Piech) preses konferencē paziņoja par kompānijas darbības paplašināšanās plāniem, uzvirmojušas baumas par iespējamo „Volkswagen” ieceri iegūt savā īpašumā japāņu moto kompāniju „Suzuki”, kā arī itāļu motociklu ražotāju kompāniju „Ducati”.

Tas, ka „Volkswagen” jau ilgāku laiku ir interese par „Ducati”- nav nekāds noslēpums, jo jau 1985. gadā, kad „Ducati” bija skārusi smaga finanšu krīze, vācu auto koncerns centās to iegūt savā īpašumā, taču tas neizdevās, vēsta Autoblog.

Šobrīd itāļu prese ir pilna ar skaļām publikācijām un brīdinājumiem par leģendārās itāļu moto kompānijas potenciālajām briesmām nonākt vāciešu rokās. Savukārt vairāki industrijas analītiķi jau izteikuši nākotnes prognozes – par iespējamo „Ducati” un „Suzuki” apvienošanu, kā arī par „Volkswagen” un tam piederošo auto brendu („Lamborghini”, „Bugatti”, „Bentley”, „Audi” un „Seat”) izstrādāto tehnoloģiju pielietojumu motociklu ražošanā.