Honda turpina izstrādāt jaunu bremžu sistēmu

MOTOpower.lv,
18-06-2008

Jau vairākus gadus motociklu ražotāji savus motociklus veiksmīgi aprīko ar pretbloķēšanas bremžu sistēmu ABS, taču Honda motociklu ražotāji nolēmuši spert soli uz priekšu un radīt jauna veida bremžu sistēmu.

Šobrīd notiek pirmie izmēģinājumi(pagaidām ar CBR 600 RR modeli), kuros tiek testēta jauna sistēma, kas ļauj motocikla vadītājam tikai dot komandu par bremzēšanas nepieciešamību un pati elektronika izvērtē, kādā secībā darbosies bremzēšanas mehānismi.

Tā kā auto industrijā jau labu laiku ir zināma „drive-by-wire” tehnoloģija, tad Honda to ir iecerējusi pielāgot arī motocikliem.

Pateicoties maza izmēra sistēmas komponentiem, to ir viegli adaptēt baiku riteņu bāzei, kas nodrošinās vienmērīgu bremzēšanu vienlaicīgi abiem riteņiem, tajā pašā laikā analizējot ātrumu un to, cik stipri ir nospiestas bremzes. Tā kā šī sistēma ir tieši saistīta ar motora darbību, tas viennozīmīgi palielina tās reakcijas ātrumu.

Turklāt jaunājai bremžu sistēmai būs arī visas ierastās ABS un CBS sistēmu funkcijas.
Paredzams, ka jau tuvākajā laikā varētu sākties šīs sistēma masveida ražošana, taču pagaidām nav konkrēti zināms, kuri Honda motociklu modeļi tiks aprīkoti ar to.