“Ceļā uz brīvību” #2 Urāli, Kazahija, Altaja kalni

Raitis Tučs, Kurbads un Ko SIA,
02-03-2014

Dokumentālā filma “Ceļā uz brīvību”, kas agrāk bija skatāma vien televīzijā un DVD formātā, tagad, pateicoties tehnoloģiju attīstībai un iespējai interneta vietnē YouTube, kā arī Latvijas motobraucēju forumā MOTOpower.lv sadaļā “Ceļā uz brīvību”.

“Ceļā uz brīvību” #2 Urāli, Kazahija, Altaja kalni



Piezīmes: Sarikola – Astana (13. augusts), nobraukti 666 km).

Rīts mūs pārsteidz būdelē ceļa malā, kura nodēvēta par viesnīcu. Galvenais, ka jumts virs galvas, jo teltij vietu atrast ir nereāli. Divas gultas vietas - 8$, ūdens arī ir ...no spaiņa. Bet pirmo reizi brauciena laikā benzīntankā iepriekš neprasa naudu! Degviela ir vēl lētāka kā Krievijā, un kvalitāte ir OK. Tikai grūti noorientēties daudzajos oktāna skaitļos - 91,92,93,95,96,98. Cenšamies pieturēties pie 95. Ceļa abās pusēs kuplojas nepārredzami miežu lauki. Mieži Kazahijā esot labākie pasaulē, tieši tagad ir sācies ražas laiks. Temperatūra noslīdējusi līdz +12, un ik pa brīdim mūs spīdzina lietus. Ceļi ir pietiekoši labi, lai turētu vidējo ātrumu 100 km stundā. Ap astoņiem vakarā iebraucam galvaspilsētā Astanā - kādreizējā Akmolā (tulkojumā no kazahu valodas -- „baltās kapenes"), vēlāk Ceļinogradā, bet tagad "ziemeļu galvaspilsēta". Pilsētas aug kā sēnes pēc lietus. Iedzīvotāji it kā 700 tūkstoši, bet īstenībā daudz vairāk, jo neviens nevar saskaitīt turku, uzbeku un kirgīzu viesstrādniekus. Jau pēc īsa brīža esam iepazinušies ar pilsētas vietējiem baikeriem, kuri mūs zibenīgi noformē viesnīcā un uzrīko vakariņas par godu mums. Esam apmulsuši no tādas viesmīlības, bet viss notiek tik dabiski, it kā savādāk nemaz nevarētu būt.
_____________________________

Ceļojuma piezīmes lasiet http://enduroadventure.lv/lv/piezīmes/2006/08/

Augstā kvalitātē filmu iespējams iegādāties DVD diskā.
http://enduroadventure.lv/lv/katalogs/

Filma YouTube skatāma ar transporta un loģistikas kompānijas KURBADS atbalstu http://www.kurbads.lv, sadarbībā ar Kurbads TV.