Daži jauninājumi 2016.gada BMW motocikliem

MOTOpower.lv,
07-07-2015

Vācu motociklu ražotājs BMW Motorrad darījis zināmus dažus jauninājumus, kas būs 2016. gada motociklu modeļiem.

Lielai daļai 2016.gada modeļu būs mainīts krāsu piedāvājums virsbūvei vai atsevišķiem virsbūves elementiem, kā piemēram, R 1200 GS modelim esošo 'Alpine white 3 non-metallic' krāsu nomainīs balta nemetaliskā, turpretī 'Black storm metallic' krāsojums vairs nebūs pieejams.



Tomēr kā viens no būtiskākajiem jauninājumiem ir Dinamiskās bremžu gaismas (Dynamic Brake Light), kuras izstrādātas, lai laikus brīdinātu aizmugurē braucošos transporta līdzekļus par straujas bremzēšanas nepieciešamību. Tātad, lai pēc iespējas vairāk novērstu sadursmes iespējas, pārsniedzot 50 km/h ātrumu, motociklam strauji bremzējot, bremžu gaismas sāks mirgot, tādā veidā brīdinot aizmugurē braucošos par priekšā esošo situāciju. Savukārt gadījumā, kad, bremzējot, motocikla ātrums samazinās zem 14 km/h līdz pat pilnīgai apstāšanās, sāks mirgot papildu brīdinājuma gaismas.



Augstāk minēto bremžu gaismu sistēmu ir paredzēts lietot kopā ar “ABS Pro” (sistēma, kas nodrošina stabilu bremzēšanas procesu, motociklam braucot līkumos), ko kā papildu aprīkojumu varēs izvēlēties 2016.gada R1200GS, R1200GS Adventure un S1000XR modeļu īpašnieki, savukārt K1600GT, GTL un GTL Exclusive 2016.gada modeļiem tas jau būs standarta aprīkojumā.