On The Way of Freedom pretī brīvībai ar HUSQVARNA motocikliem

Jānis Straupe, Kurbads un Ko SIA,
25-04-2016

Husqvarna motocikli ir pasaulē zināmi jau no 1903. gada. Laikam ritot, uzņēmums ir spējis saglabāt savas raksturojošās īpašības - kvalitāti, uzticamību un panākumus motorsporta bezceļu disciplīnās, izcīnot neskaitāmus pasaules čempionu titulus supermoto, motokrosa un enduro čempionātos.

Tāpēc esam pagodināti paziņot par sadarbību ar Husqvarna pārstāvjiem Latvijā "Motosports", kas ar motocikliem un ekipējumu palīdzēs mums realizēt mūsu mērķus un uzdevumus turpmākajiem gadiem.

Lauris Ērmanis, Husqvarna oficiālais pārstāvis Latvijā: "Husqvarna "701" modelis ir pilnībā jauns enduro motocikls. Šis modelis ir krietni sportiskāks par konkurentiem, tas ir piemērotāks braucieniem pa bezceļiem, kalniem un mežiem. Ir pilnveidota šasija, amortizatori, kāpšļi, bremžu sistēma un citas detaļas."

"Jau 2006. gadā ar ekipējumu atbalstījām moto ekspedīciju uz Austrāliju. Vienmēr ar interesi iesaistāmies šādos pasākumos, un šis gadījums nav izņēmums. "On The Way of Freedom" iepazīstināja mūs ar savu vīziju nākotnes projektiem. Nodevām tālāk šo informāciju Husqvarna rūpnīcai, kas deva zaļo gaismu."

Motoceļotāju kustības "On The Way of Freedom" līderis Andis Pikāns stāsta: "Mums šodien ir liels notikums, jo ir pienācis tas brīdis, kad esam izvēlējušies nomainīt savu motoparku - turpmāk savās ekspedīcijās dosimies ar Husqvarna "701" motocikliem. Mums vairāk patīk braukt pa kalnainiem apvidiem, kādiem šis motocikls ir tieši radīts. Atsauksmes no sportistiem pārliecināja, ka izvēle jāizdara par labu Husqvarna. Tas ir vispiemērotākais motocikls mūsu mērķiem un uzdevumiem - 2017. gada ekspedīcijai uz Pamira kalniem, Tadžikistānā. Bet jau maija beigās fonda “1836” ietvaros iezīmēsim 1836 km garu enduro motociklu maršrutu gar Latvijas robežu par godu valsts simtgadei!”

“On The Way of Freedom” komandas sastāvā nākošajās ekspedīcijās būs arī vadošais Austrumeiropas stantraideris Jānis Rozītis, kurš vienmēr ir aktīvi sekojis līdzi mūsu projektiem. Jāņa pārziņā būs tehniskie jautājumi.

Jānis Rozītis: “Šis ir ideāli piemērots motocikls Tadžikistānas ekspedīcijai - motokrosa izmēra motociklā ielikts lielas kubatūras dzinējs, kura jauda un griezes moments ir ļoti līdzīgs enduro motocikla parametriem. Tas nozīmē, ka varēsim gan veikli manevrēt pa šaurām kalnu takām, gan veikt garus ceļa gabalus, lieki nezāģējot motorus."

Vēl viens mūsu komandas dalībnieks būs Renārs Kārkliņš, kas lieliski pārzina kā noturēt dzelzs rumaku uz ceļa. Viņš ir profesionāls operators, kas ar vērtīgiem kadriem visam pasākumam piedos vēl papildu pievienoto vērtību.

Mūsu misija: ja kāds no cilvēkiem noskatās mūsu ekspedīcijās filmēto materiālu un izlemj iepazīt to brīvības sajūtu, ko spēj dot tikai braukšana ar motociklu, tad mūsu misija ir izpildīta!