BMW Motorrad atjauninājumi 2017. modeļu gadam

Inchcape BM Auto,
01-08-2016

Tuvojoties 2017. modeļu gadam, vairāki BMW Motorrad modeļi ir piedzīvojuši dažādus modernizācijas pasākumus. Motociklu jaunās versijas varēs pasūtināt pie BMW Motorrad dīleriem, sākot no 2016. gada augusta.

Tehniskās izmaiņas modeļos ar šķidrumdzeses bokserdzinēju
Atjaunoto modeļu tirdzniecībai sākoties 2016. gada augustā, motocikli ar šķidrumdzeses bokserdzinējiem būs ieguvuši dažādus tehniskus jauninājumus un papildinājumus, kā arī adaptēti atgāzu normatīvam EU4. Tie arī būs apgādāti ar sānu atstarojošām gabarītgaismām, ko pieprasa likums.

Tāpat kā R 1200 GS Adventure, arī citi modeļi ar šķidrumdzeses bokserdzinējiem tagad būs apgādāti ar vibrācijas slāpētāju uz pārnesumkārbas izejošās vārpstas (judder damper on the transmission output shaft). Citu jauninājumu vidū ir pilnveidotas konstrukcijas selector drum actuator, transmisijas vārpstas un transmisijas vārpstas gultnis.
Instrumentu panelī atbilstoši EU4 prasībām būs iekļauts borta diagnostikas sistēmas indikators.

BMW R 1200 GS
Papildus jau minētajām tehniskajām izmaiņām R 1200 GS ir ieguvis mērinstrumentu paneli ar jaunu dizainu. Modeļa aksesuāru klāstā ietverti dzinēja aizsargstieņi, kas pieļauj cilindru galvu aizsargu uzstādīšanu (pieejami kā papildu aprīkojums).



BMW R 1200 GS Adventure
Papildus jau minētajām tehniskajām izmaiņām R 1200 GS Adventure turpmāk būs jauna dizaina instrumentu panelis. 2017. modeļu gadā R 1200 GS Adventure vairs nebūs pieejams matētā metāliskajā krāsā Ocean Blue, tās vietā būs speciālizlaidums Triple Black.


BMW R 1200 GS Adventure Triple Black speciālizlaidums
Triple Black, BMW R 1200 GS īpašā versija, nu jau ir kļuvusi par tradīciju. BMW Motorrad, atbildot uz klientu pieprasījumu, iespaidīgo enduro ceļojumu motociklu atkal piedāvā ar melnu krāsojumu un apdari.
Centrālais degvielas tvertnes pārsegs, sīklietu nodalījuma vāks un priekšējais dubļusargs metāliskajā krāsā Blackstorm kopā ar degvielas tvertnes sānu paneļiem metāliskajā krāsā Dark Slate leģendārajam ceļojumu enduro piešķir īpaši vīrišķīgu izskatu. Izteiksmīgus papildu akcentus nodrošina rāmja priekšējā un aizmugurējā daļa krāsā Agate Grey kombinācijā ar melnu dzinēju, pārnesumkārbu un aizmugurējās piekares sviru.
Jaunā R 1200 GS Adventure Triple Black tēlu noslēdz melns sēdeklis ar GS logotipu uz sēdekļa pasažiera daļas.
Jaunā BMW R 1200 GS Adventure Triple Black bāzes modeļa cena Latvijā būs EUR 16 830 (ieskaitot PVN). Maksimālā komplektācijā šāds motocikls maksās EUR 21200 (ieskaitot PVN).

BMW R 1200 RT



BMW R 1200 RT ir vēl viens modelis, kas saņēmis tehniskus uzlabojumus, turklāt 2017. modeļu gadā tam sagatavoti divi jauni krāsojuma varianti.
Lai vairotu drošību, R 1200 RT papildu aprīkojuma klāstā tagad ir iekļauta ABS Pro riteņu pretbloķēšanas sistēma, kas optimizēta, lai vēl efektīvāk strādātu līkumos, kad motocikls ir sasvērts. Cits jaunums – dinamiskā bremžu gaisma (abi kombinācijā ar braukšanas režīmu sistēmu Riding Modes Pro).
Pārskats par R 1200 RS jaunajiem krāsojuma variantiem:
• metāliskā krāsa Carbon Black;
• Alpine White.
Krāsojuma varianti ar metālisko krāsu Ebony un San Marino Blue vairs nebūs pieejami. Metāliskā krāsa Platinum Bronze joprojām būs pieejama.


BMW R 1200 R


BMW R 1200 R ir saņēmis tehniskus uzlabojumus, un 2017 modeļu gadā tam ir sagatavoti jauni krāsojuma varianti.
Lai vairotu drošību, R 1200 R papildu aprīkojuma klāstā tagad ir iekļauta ABS Pro riteņu pretbloķēšanas sistēma, kas optimizēta, lai vēl efektīvāk strādātu līkumos, kad motocikls ir sasvērts. Cits jaunums – dinamiskā bremžu gaisma (abi kombinācijā ar braukšanas režīmu sistēmu Riding Modes Pro).
Pārskats par R 1200 R jaunajiem krāsojuma variantiem:
• Racing Red;
• agrākais krāsojuma variants Style 1 ir pārdēvēts par R 1200 R Sport un to veido krāsa Light White / Cordoba Blue (jauna rāmja krāsa). Agrākās krāsas Cordoba Blue un Light White vairs nav pieejamas.


BMW R 1200 RS

BMW R 1200 RS ir saņēmis tehniskus uzlabojumus, un 2017. modeļu gadā tam ir sagatavoti jauni krāsojuma varianti.
Lai vairotu drošību, R 1200 RS papildu aprīkojuma klāstā tagad ir iekļauta ABS Pro riteņu pretbloķēšanas sistēma, kas optimizēta, lai vēl efektīvāk strādātu līkumos, kad motocikls ir sasvērts. Cits jaunums – dinamiskā bremžu gaisma (abi kombinācijā ar braukšanas režīmu sistēmu Riding Modes Pro).
Pārskats par R 1200 RS jaunajiem krāsojuma variantiem:
• agrākais krāsojuma variants Style 2 ir pārdēvēts par R 1200 RS Sport un to veido metāliskā krāsa Light White / matēta metāliskā krāsa Magellan Grey. Agrākais krāsojums Style 2 ar matētu metālisko krāsu Granite Grey, vairs nav pieejams.


div>

BMW R nineT Scrambler cena un tirdzniecības sākuma datums
BMW Motorrad Heritage sērijas otrā modeļa bāzes cena Latvijā EUR 13 000, ieskaitot PVN.
BMW R nineT Scrambler tirgū laidīs 2016. gada 17. septembrī.

BMW R nineT Scrambler īpašās iezīmes:
• minimālisma garā veidots skramblera dizains, klasiska krāsu koncepcija, milzīga uzmanība pret detaļām;
• gaisa/eļļas dzeses 2 cilindru bokserdzinējs ar 1170 cm3 darba tilpumu. Jauda 81 kW (110 ZS) pie 7750 apgr./min, maksimālais griezes moments 116 Nm pie 6000 apgr./min;
• modulārs rāmis ar iespēju un noņemt pasažiera balstrāmi un to aizstāt ar citu versiju;
• klasiska riteņu piekare ar teleskopisko dakšu priekšā un Paralever sviru aizmugurē;
• skrambleram tipiski liels 19 collu ritenis priekšā;
• aksiāli uzstādītas 4 virzuļu bremžu skavas, armēti bremžu vadi, 320 mm bremžu diski un ABS;
• izplūdes sistēma ar paaugstinātu, dubultu Akrapovič firmas klusinātāju;
• stāva sēdpozīcija klasiskā skramblera stilā;
• nošūts sēdeklis ar vecinātas ādas izskatu;
• konstrukcija, kas nodrošina iespēju individualizēt motocikla izskatu;
• speciāli modelim radīts aksesuāru klāsts ar pazīstamo, BMW Motorrad tipiski augsto kvalitāti.